Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiná značka oleje

Od: ragna odpovědí: 4 změna:

Zdravím stala se mi takový problem mam 1 fabii 1,9 SDI po 4 000 km od výmeny jsem koukal na olej pri zaparkování cestou do obi a zjistil že ryska je tak tak v oleji tak jsem koupil na nouzovku mogul 10w40 na dolití v obi nicméně vim že předtím tam v servisu davali shell který bohužel v obi nemeli je to na preventivní komplet výmenu oleje když jsem smíchal dvě značky ktery budou mit nejspiše odlišné složení? nebo s tim jezdit dál

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na značce ani vizkozitě nezáleží. Důležitá je specifikace - norma.

doplněno 14.02.22 16:24:

Do 1.9 SDI patří olej specifikace VW 505.00.

k2
hodnocení

0x

1.9SDI musi zblajznout cokoliv, to neni technicky nijak sofistikovany motor.

hodnocení

0x
Olej se nekontroluje hned po zaparkování, ale nechá se stéct do vany, tedy je dobré dát tomu aspoň 5 minut.
To jen tak pro jistotu ;)
Značku fakt neřešte, ale VW normu.

hodnocení

0x

bud v klidu a jezdi značka oleje se dá míchat spíš počítám že puvodní nápln je 5w40 a tys dolil 10w40 ani to neni problém a múžeš v klidu dál jezdit do další výměny oleje kdy dáš komplet nový olej 5w40

značka oleje záleží na stavu tvé penéženky*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]