Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké první auto vybrat?

Od: toma odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Nastal čas kdy bych si chtěl koupit své první auto. Jelikož jsem student, mám omezený rozpočet. Nejradši bych se vlezl do 100 tisíc. V autech se ale bohužel absolutně nevyznám, proto bych potřeboval nějaké rady či zkušenosti. Chtěl bych koupit ojetý vůz, na komfort či výkon nehledím, naopak radši bych preferoval nižší výkon (nižší spotřeba). Co ale od auta potřebuji je, aby se vzadu dala nafouknout matračka a v autě spát. Rád cestuju a s autem bych jezdil po celé evropě. Několik týdnů jsem takto spal v octavii sedanu, ale nebylo to nikak příjemné (hodně málo místa). Věřím, že někdo má podobnou zkušenost, a že mi poradí, jaké vybrat. Děkuji
doplněno 14.02.22 12:37: Nemusí se jednat přímo o standartní osobák, možná bych se klaněl spíše k dvoumístnému užitkovému vozu
doplněno 14.02.22 12:38: Nemusí se jednat přímo o standartní osobák, možná bych se klaněl spíše k dvoumístnému užitkovému vozu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Mate divne priority. Ja cestovat po Evrope, tak je komfort a vykon na prvnim miste. Az vylezete po x hodinach cesty z nepohodlneho, hlucneho a lineho kramu a Vase jedina myslenka bude, ze jdete spat, nebo rovnou umrit, ale nejprve chcete ten kram ritualne podpalit, tak pochopite. To neni jako shanet neco, cim budete vozit material z 15km vzdalnenych stavebnin, to se da pretrpet v leccem...

Pokud si myslite, ze cim nizsi vykon, tim mensi spotreba, tak to taky uplne neplati. Az to auto trochu nalozite a zjistite, ze kazdy sebemensi kopec rvete na trojku, protoze na vyssi kvalt nejsou kone, zatimco ostatni maji zapnuty tempomat, motor se prevaluje lehce nad volnobehem a ridic se vali v sedacce a akorat volantem obcas koriguje smer jizdy, tak pochopite...

sirokko

Přesně tak. Ještě bych doplnil funkční klimu, ale to se asi u dnešního komfortu rozumí samo sebou. Protože cestovat dlouhé vzdálenosti v hicu taky není kdoví co. Ale když je to mladej student, tak mu A/C oknotronic možná stačit bude.

hodnocení

1x
Jestli chcete v autě spát..Tak za 100tis by šel sehnat VW Sharan v dobrém stavu s motorem 1,9tdi, který nežere a na spaní super, když vyndáte sedačky..Je to i dost pohodlné.Na rok výroby bych až tak nekoukal.. spíš na stav! Koroze a stav motoru.Takže někoho,kdo tomu rozumí ssebou.Může to být i Ford Galaxy nebo Seat Alhambra.. což jsou vpodstatě stejná auta.. Hlavně si ohlídat ten stav.

krtek6
hodnocení

0x

taky bych se chtěl mít tak dobře, že si po dobu studijí našetřím 100k na auto... najdi si zachovalýho transportéra...a vleze se ti tam i kolo

hodnocení

0x

Nekomentuji úspory, ale mám Mercedesa Vito 2 místné, pokud by se sehnala lavice, tak 3 místné a vzadu je cca 2,5 m dlouhá ložná plocha. Také jsem takto uvažoval než jsme si pořídili obytňák.

hodnocení

0x

Protože jako důchodci hodně jezdíme po světě a často bereme i známé, tak jsem loni koupil Citroen C8, dal jsem za něj 80 tisíc (ale bylo to přes známého servisáka). Ekvivalent toho auta je u Peugeotu a Fiatu. Pohon samozřejmě LPG. A prostor vzadu je velký, když bych doma nechal zadní sedadla tak mám přesně to co potřebujete - dvoumístné auto s velkou rovnou plochou vzadu. Vykašlete se na všechny sedany a podobná pidiauta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]