Dobrý den, potřebuji si koupit autobaterii na Ford Fusion 1.4, 59kW benzín. Chtěl bych nejlépe Vartu, jakou maximální hodnotu mohu koupit? A jakou barvu Varty by jste volili? Nabízí se černá, modrá, stříbrná. Když bych ji koupil na internetu, bude dražší o tu mou vadnou autobaterii, kterou pak můžu někde prodat? Děkuji vám
V Auto Kelly mi při prodeji nové starou baterii vykoupili.Baterie by měla mít rozměr,aby se na místo staré vešla,i orientace kontaktú,aby kabely dosáhli na kontakty.Měl jsem modrou.
battery-import.cz/... Tady si muzes vybrat primo pro svoje auto. Koupit to pak muzes koupit kdekoliv, nechci delat reklamu. Bral bych podle rozpoctu exide nebo banner a nejsilnejsi co se vejde, zvlast jestli jezdis kratke trasy a bydlis nekde kde casto mrzne. A nevim proc by mela byt drazsi. Draha bude tak jak si ji objednas. Pouzite nekde vykoupi na stejnem miste, nekde ne. Najdi si vykup pobliz a tam ji odvez, ale moc za to neni, stovka max dve za malou.
A kdo mi prosím řekne, které značky jsou lepší co se týče životnosti autobaterií?
olinl
Po špatných zkušenostech s Vartou, Bosch a Yuasa (max. životnost čtyři roky ) jsem přešel na Banner. Známý automechanik také doporučuje Exide. Známý nedávno prskal, že ve své korejské Kii po necelých třinácti letech musí měnit baterii..
Ono Varta, Banner , Exide jsou stále značkové baterie... Jedni nadávají na Vartu, Druzí na banner ktarý měl také problémy svého času s kvalito a to platí i pro Exide... Když už Vartu, tak modrou, už ta je s calciem. No a životnost o baterií které nejsou montovány vdo automobilů v prvovýrobě, tak je obvykle 3,4 roky... To je obvyklé... V prvovýrobě vydrží řádově dvojnásobnou dobu. Prostě to tak je... Je to ověřeno životem.
Ford nejspíš i ten tvůj má vyšší dobíjecí napětí (podle teploty, kolem 14,4), takže kalciovku. Ve Focusu mám Exide a je po čtyřechi letech OK.
Mmch. origo Varta z výroby chcípla po 11 letech na vybití, další Varta ale chcípla už po dvou letech (dobíjení OK, vybitá pod 50% nebyla nikdy - takže šmejd; podobnou zkušenost mám z víc míst..), Teď Exide a je dobrý zatim ty 4 roky. Exide v jiných autech taky OK.. Můžu doporučit.. na 1,6 benzín mám blbou 44 Ah a bohatě stačí, to byla i ta z prvovýroby.. Dávat větší smysl moc nemá, jen zbytečně vozíš kilo olova navíc..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.