Nejste přihlášen/a.
Tady záleží, jaké máš s vozem plány a kolik jsi ochoten investovat. Máš dvě možnosti, zamaskovat nebo opravit. V případě maskování, stačí rezavou část řádně obrousit, pokud je díra, tak vytmelit (nejlépe vláknem) a přestříkat nějakou hmotou na spodky. V tomto případě by mohly stačit jen spodky prahů a možná by to ani nebylo moc vidět. Na STK budou spokojeni, ale práh bude hnít dále. Jestli to chceš opravit, musíš práh nebo jeho čast vyměnit, bude tam chycené i mezipraží a vnitřní profil (pokud je). V servisu se ti asi s kouskem prahu patlat nebudou, šikovný mechanik / karosář, ti vymění i ten kousek.
V případě té opravy, samozřejmě odstraníš veškerý napadený plech, navaříš nový, zabrousíš, zatmelíš, obrousíš, dáš základ a na to přelakovatelný nástřik na spodky, ten zalakuješ do barvy vozu nebo dáš nepřelak na spodky a necháš to černé. Vnitřek vystříkáš voskem. Já jsem nepřelakem stříkal i mezipraží, nechal jsem si jen proužek na spoje, každý má sůj styl.
Děkuji za radu. A jaké plány a investice?
Rád bych samozřejmě investoval co nejméně a ať jezdí co nejdéle, nebo než se Kalos rozpadne.
Jak jsem psal, je to duhé vozítko na cesty po obci a do vedleších dědin a města.
Jestli bude strakaté nebo jaké mi nevadí, prostě ať slouží a ať se dostanu z bodu A do bodu B, já to tak prostě mám.
Jen ať rez prostě nebije do očí. A pokud možno další STK projde.
Ještě prosím co jste myslel tím střik voskem? jaký to má odborný název? dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.