Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PDR - chci se tomu věnovat

Od: karosar® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s metodou PDR? Zajímalo by mě, jak dlouho trvá, než se to člověk naučí. Pomůžou mi v tom učení, nějaké placené kurzy? Lze se metodou PDR živit a praktikovat jí, i když člověk není karosář, či automechanik? Lze se s tím dobře uživit?

Mockrát děkuji za vše

PDR - chci se tomu věnovat

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Když už máš tu sadu,tak si pořiď vrak a zkoušej ho nejdřív potlouct třeba kačírkem (ty oblázky) nasypaný z menší výšky..i jiná poškození zkus nasimulovat a trénuj.. trénuj.. trénuj..pak to můžeš opravovat známým a kamarádům a když budeš šikovnej,tak za tebou budou chodit sami..A uvidíš sám,jak ti to půjde nebo ne.Takže praxe doma na starém vraku a sledovat videa můžeš taky pro inspiraci
hodnocení

Ahoj, děkuju Ti za krásnou odpověď. Ty se PDRkem živíš? Když budu denně trénovat, za jak dlouho se to mohu asi tak naučit? Slyšel jsem, že to trvá, třeba 2 roky. Hodně mě to zajímá, když bych Ti dal mail, mohl bych si tam s Tebou o tom psát? Díky

Já se tím neživím..Ale každá věc se musí trénovat.Nejde vůbec říct jak dlouho.To uvidíš přece sám na svých výsledcích,jestli se daří nebo jestli to máš stále "hrbatý".A poradil jsem ti staré auto na kterém se můžeš učit dle libosti.. Nemáš přece co zkazit..a výsledky si prohlídneš sám..A i ostatní ti snad řeknou..je to dobrý nebo ne
hodnocení

Já jsem si na trénink koupil kapotu z Felicie, ale příjde mi, že je na to moc tuhá, Tak se poohlédnu po nějaké jiné kapotě.

Navrhuji celý starý vrak.Ono taky nejde jen o to rovnání! Pokud to chceš dělat sám na sebe v budoucnu,tak je NUTNÉ se naučit sundávání vnitřních tapeců! Bez toho to dělat nejde, neboť se nedostaneš na místa potřebná k vyrovnání důlků a promáčklin! Bez znalosti sundávání jednotlivých vnitřních tapeců to PDR nemůžeš dělat! Jinak bys zničil majitelům jejich auta zevnitř.Zjisti si nejdřív,jak se sundávají stropnice a tapece dveří z různých aut..Bez tohoto vlastně nemůžeš PDR dělat.. Podotýkám, že to nedělám,ale jen reaguju na Tvůj dotaz.Rovnání je jedna věc a odstrojit bez zničení vnitřek auta je věc druhá

break
hodnocení

2x

Pokud s plechem a rovnaním karoserií nemáš zkušenosti, tak na to zapomeň.

hodnocení

Díky za odpověď, vážím si toho. Proč potřebuji mít zkušenosti s rovnáním karoserií, když se chci zabývat, pouze důlkům po kroupech a drobným promáčklinkám z parkoviště? Díky

break

Kvůli práci s plechem , rovinou...

Zkoušet můžeš, nikdo ti nebrání. Je to běh na dlouhou trať .

007cz
hodnocení

2x
Jsme partner jedné z největších firem PDR u nás. Pokud to umíš, jsi ve vatě, pokud ne naděláš hromadu škody. Sám se to nenaučíš.
hodnocení

Díky moc za odpověď. Jak by si mi doporučil se to naučit? Pomocí kurzů? Jak dlouho ses to učil ty? Zatím jsem si koupil sadu nářadí z číny (cca 8 000 Kč) a mám i cvičnou kapotu a zkouším si to podle videí na youtube. Lze provádět PDR, aniž bych byl karosář, nebo automechanik? Mám představu, že kdybych se to naučil, tak bych se mohl věnovat pouze důlkům po kroupech a "dolíčkům" z parkoviště. Předem děkuji

007cz
Já to neumím, jen v práci občas hledím na ruce těm, co to umí. Ti co to umí dělají hlavně důlky po kroupech. Co jsem okoukal, základ je osvětlení a odrazové plochy, kde vidí rovnost dílu. Pak už jen praxe a šikovné ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]