Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor stále po výměně rozvodů vydává pazvuky Felicie 1.3 BMM

Od: brnoable odpovědí: 6 změna:
Ahoj,mám takový problém, měl jsem auto v servisu a měnily mi rozvody a seřizovali se ventily sací 0,25, výfuk 0,20 a auto stále vydává pazvuky jako by ventily klepali (zvuk šicího stroje). Samozřejmě motor komplet vyčištěn a vyměněn olej. V pátek jsem si auto vyzvedl chvíli byl klid, ale asi po 20km to zase vydává tyhle pazvuky. Auto jezdí na LPG. Posílám ukázku zvuku motoru po výměně rozvodů a seřízení ventilů:

zvuk motoru při jízdě v kabině cca 2500 otaček vydává divný pazvuk ttttt může se jednat o špatnou hlavu? Dělal jsem tlaky na válcích a byli kolem 11,5 baru.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vadí vám klepání, nebo to vrzání?
brnoable
hodnocení

Vadí mě to klepání při jízdě v otáčkách.

Detonační klepání LPG nemusí nutně znamenat špatně seřízené ventily.

Na hodně najetém motoru se ventily seřizují blbě, protože koníci ty konce dříku ventilů rozklepou a nejsou rovné pro měrky po celé ploše.

Zkus ještě bez alternátoru, ale chvilku a se studeným motorem (nepojede pumpa vody).

Gumídku, jseš odborník na úrovni, ale tady jsi "zakufroval"!

Detonační spalování nejde dohromady s LPG, který má okt. číslo daleko vyšší než benzín a tím je detonační spalování prakticky vyloučeno. Navíc detonační spalování a větší vůle ventilů nemají kromě velmi podobného zvukového projevu nic společného, nijak spolu nesouvisí.

S opotřebením ventilů máš pravdu. Ovšem stejně bych na místě tazatele ventily seřídil znovu, a to na 0,15 a 0,20mm.

satame, máš pravdu. LPG jsem úplně mimo. Byl to jen nápad, kdy detonační spalování má stejný zvukový projev jako neseřízený ventil a tak jsem předpokládal neseřízené LPG, ale jak jsem podotkl s rozklepaným ventilem. Kdo ví, jak bylo seřizováno a zda při správné teplotě.

hodnocení

0x
Je to seřízené špatně..Anebo je tam už vše očochtané.. Takovéhle zvuky vydávaly Fiesty 1,1..1,3. OHV.Tam už bývaly často obroušené vačky a zdvihátka.Zkuste to nechat seřídit někoho,kdo to umí líp než ten co to dělal naposledy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]