Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce

Od: lukaspohmonenn odpovědí: 21 změna:
Dobrý den prosím vás prodal jsem auto které jsem vlastnil 3 roky po 20 dnech otec kluka kterýmu sem to. Prodal píše zr na autě je exeluce ale není na mě ale na předchozího majitele má nárok na vrácení peněz nebo mužů z toho já jako člověk který ty exekuce nemá mít nějaký problém?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka7
hodnocení

0x

To záleží na tom, zda pře těmi 3 roky proběhl přepis na registru motorových vozidel.

lukaspohmonenn
hodnocení

No auto sem měl na sebe normálně prepsany jako ted nový majitel má taky prepsany

prik
hodnocení

0x

Skoro nesmysl. Pokud na autě u původního majitele byla exekuce, tak s majetkem nesmí nakládat, jinak spáchá trestný čin. A dále je skoro nesmysl, aby tři roky exekutor nekonal. Popřípadě předešlá exekuce byla ukončena a auto z ní nebylo vyňato.

lukaspohmonenn
hodnocení

Jasný právě že prý nad 3 roky bez činnosti exekutora mu snad zaniká možnost auto odebrat jsem četl teď jde o to že když to nový majitel bude chtít nějak řešit budu z toho já mít problém? Nebo to musí řešit s osobou na kterou ta exekuce je vedena? Děkuju za odpovědi.

break
hodnocení

0x

Tohle je průser. Stalo se mi to taky.

Obrátil bych se pro informaci na soud. Pak hned na MÚ, kde auto bylo přepsaný a na exekutora, bývalého majitele popř. na něj podat trestní oznámení.

Je to běh na dlouhou trať. Já se s tím trápil tehdá cirka 16 měsíců. U soudu mi řekli, že před přepisem jsem si měl ověřit zda-li majitel není v exekuci. Na MÚ krčili ramenama, že za to nemůžou ( chápu už jak je snadný přihlásit čórku).

Exekutor se se mnou vůbec nebavil, naopak si diktoval podmínky, kdy jsem mu měl na vlastní náklady auto dovést a pokud možno v bezvadném stavu.

Štěstí bylo, že bývalý majitel spolupracoval. To jediný mi pomohlo a pak to, že auto skončila TK. Využil jsem toho a dal obratem značky do depozitu a přes email jsem oznámil, že auto je nepojízdné , značky v deponaci a bez TK, takže má cenu železa. Tím jsem získal čas, ale měl jsem doma auto, se kterým nešlo dělat vůbec nic.

lukaspohmonenn
Jasné já to chápu ale já už to auto nemam má ho takzvané 3tí osoba už já byl ten druhý a první je ten co to měl v exekuci takže si to musí vyřešit třetí osoba s první ne? Když to řeknu blbě já už s tím nemám nic společného ne?
break

Jen jsem přidal svoji zkušenost. Exekutor se s nikým bavit nebude a novej majitel to bude řešit s tím , od koho to auto koupil. Popravdě moc nezmůže a situaci mu vůbec nezávidím.

Jinak mě chtěli zabavit auto za nezaplacený dva nebo tři tisíce. Pan nakonec zaplatil tuším víc než 30k. Jakmile se situace umoudřilo, prodal jsem auto na Ukrajinu.

jamess

Jakože jsi ho odhlásil a zlikvidoval "vývozem" anebo fakticky vyvezl?

break

Ne, přijel si pro to Ukrajinec tehdá. Přechodně na český značky na jeho vedoucího. Pak na Ukrajinu .

hodnocení

0x
Standardní promlčecí lhůta je tři roky. Stačí u případného soudu podat námitku z promlčení a exekutor má smůlu.
re4zon
Promlceci lhuta je tri roky, ale k UPLATNENI pohledavky. A navic to by si musel resit prvni majitel. Kdy a jak se dostal do exekuce uz ted novy majitel bude tezko resit.
lukaspohmonenn
Takže já už s tím ale nic společného nemám teda bude to muset řešit (když tak) 3 majitel s prvnim co má tu exekuci a nebo s exekutorem ne? Teď sem zjistil že exekuce byla od roku 2018
re4zon
Ja bych to zatim rozhodne neresil. Tohle posral prvni majitel a exekutor. Mel auto obstavit hned a ne to zjistovat ted 4 roky zpatky. A majitel ho nesmel prodat, coz udelal. Tys ho koupil v dobre vire a stejne i prodal. Jestli je na aute pravni vada, kterou jsi nezpusobil a ani o ni nemohl vedet, musel by to novy majitel resit soudne. Jak to dopadne ti rekne jedine zkuseny pravnik. Ale kdyz mu ty prachy ted vratis, tak nebudes mit ani auto, ani penize a budes je slozite tahat z nekoho, kdo na sobe ma exekuci..
Spravne by mel novy majitel jednat primo s exekutorem a ten by to mel vyresit.
lukaspohmonenn
Dobře díky za odpovědi
A on mu ten exekutor už psal?
lukaspohmonenn
Nene exekutor se nehlásí nic vůbec nic jen na to nějak přišel že prý to je v exekuci od roku 2018 a auto už je prepsane na nového majitele
Tak to by melo6byt v pohodě. Já jsem myslel, že mu psal. To by si měl hlídat exekutor a třeba na to auto ani exekuce nebyla, jinak by ho nemohl prodat.

re4zon
Tak jestli je to takhle, tim spis bych to neresil. "Je to v exekuci" ma znamenat co? A jak na to vubec prisel? Jestli tim mysli ze prvni majitel ma exekuci, tak do toho je mu jako novemu majiteli pendrek.

hodnocení

0x

podrobně: euro.cz/...

jamess
hodnocení

0x

1) od 30,- do 60,- jde zjistit dle rodneho cisla nebo jmena a data narozeni z databaze exekuci soupis aktivnich exekuci na fyzickou osobu, pripadne za dalsi poplatek i detail exekuce.

2) pokud ten tvuj kupec odstoupi od smlouvy pro skryte vady (coz tato vada evidentne je), ty nevratis penize, on posle predzalobni vyzvu a pak to zazaluje, tak pocitej, ze platit budes ty, a ti i soudni poplatek i jeho advokata... pak exekuce :)

ale do te predzalobni vyzvy, pokud si 100% prebiras postu, tedy nez ti ji posle, tak bych to asi neresil...

pokud to spravne chapu, tak ten tvuj kupec to zjistil, kdyz chtel auto na sebe prepsat, coz je ponekud problem, ze? Ja byt na jeho miste, udelam postup v bodu 2 a samozrejme budu zadat odstoupeni od smlouvy pro skrytou vadu, co bych mohl taky delat jineho?

Handrkovat se s exekutorem? Ledaze by dluznik zaplatil (coz v pripade, ze je na aute exe >3 roky schovana, asi moc nehrozi, co?) Podle bodu 1) bych si zjistil kdy presne byla vypsana, pripadne oslovenim EXE (pokud ho znam) pres datovku zdarma, musi odpovedet. Pripadne bych exe poslal kupni smlouvu a doklad o zaplaceni at se vyjadri, kdy zahajil exekuci a vyzvu, aby ji neprodlene stahl do 7 dnu anebo se ve stejne lhute vyjadril, jinak ze budu narokovat nahradu skody :)

ale to az v druhem kroku, nejdrive bych na exe sel po dobrem

k2

Krasny elaborat, jen je cely nesmyslny. Exekuce na aute NENI skryta vada, ale pravdou je, ze "institut skryte vady" je takove oblibene zarikavadlo mezi lidmi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]