Nejste přihlášen/a.
Skoro nesmysl. Pokud na autě u původního majitele byla exekuce, tak s majetkem nesmí nakládat, jinak spáchá trestný čin. A dále je skoro nesmysl, aby tři roky exekutor nekonal. Popřípadě předešlá exekuce byla ukončena a auto z ní nebylo vyňato.
Tohle je průser. Stalo se mi to taky.
Obrátil bych se pro informaci na soud. Pak hned na MÚ, kde auto bylo přepsaný a na exekutora, bývalého majitele popř. na něj podat trestní oznámení.
Je to běh na dlouhou trať. Já se s tím trápil tehdá cirka 16 měsíců. U soudu mi řekli, že před přepisem jsem si měl ověřit zda-li majitel není v exekuci. Na MÚ krčili ramenama, že za to nemůžou ( chápu už jak je snadný přihlásit čórku).
Exekutor se se mnou vůbec nebavil, naopak si diktoval podmínky, kdy jsem mu měl na vlastní náklady auto dovést a pokud možno v bezvadném stavu.
Štěstí bylo, že bývalý majitel spolupracoval. To jediný mi pomohlo a pak to, že auto skončila TK. Využil jsem toho a dal obratem značky do depozitu a přes email jsem oznámil, že auto je nepojízdné , značky v deponaci a bez TK, takže má cenu železa. Tím jsem získal čas, ale měl jsem doma auto, se kterým nešlo dělat vůbec nic.
Jen jsem přidal svoji zkušenost. Exekutor se s nikým bavit nebude a novej majitel to bude řešit s tím , od koho to auto koupil. Popravdě moc nezmůže a situaci mu vůbec nezávidím.
Jinak mě chtěli zabavit auto za nezaplacený dva nebo tři tisíce. Pan nakonec zaplatil tuším víc než 30k. Jakmile se situace umoudřilo, prodal jsem auto na Ukrajinu.
1) od 30,- do 60,- jde zjistit dle rodneho cisla nebo jmena a data narozeni z databaze exekuci soupis aktivnich exekuci na fyzickou osobu, pripadne za dalsi poplatek i detail exekuce.
2) pokud ten tvuj kupec odstoupi od smlouvy pro skryte vady (coz tato vada evidentne je), ty nevratis penize, on posle predzalobni vyzvu a pak to zazaluje, tak pocitej, ze platit budes ty, a ti i soudni poplatek i jeho advokata... pak exekuce
ale do te predzalobni vyzvy, pokud si 100% prebiras postu, tedy nez ti ji posle, tak bych to asi neresil...
pokud to spravne chapu, tak ten tvuj kupec to zjistil, kdyz chtel auto na sebe prepsat, coz je ponekud problem, ze? Ja byt na jeho miste, udelam postup v bodu 2 a samozrejme budu zadat odstoupeni od smlouvy pro skrytou vadu, co bych mohl taky delat jineho?
Handrkovat se s exekutorem? Ledaze by dluznik zaplatil (coz v pripade, ze je na aute exe >3 roky schovana, asi moc nehrozi, co?) Podle bodu 1) bych si zjistil kdy presne byla vypsana, pripadne oslovenim EXE (pokud ho znam) pres datovku zdarma, musi odpovedet. Pripadne bych exe poslal kupni smlouvu a doklad o zaplaceni at se vyjadri, kdy zahajil exekuci a vyzvu, aby ji neprodlene stahl do 7 dnu anebo se ve stejne lhute vyjadril, jinak ze budu narokovat nahradu skody
ale to az v druhem kroku, nejdrive bych na exe sel po dobrem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.