Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost zapalovacích cívek

Od: aut6 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zdá se mi že mi na volnoběh motor trochu vynechává, je to slyšet hlavně z výfuku, za jízdy jsem si ničeho nevšiml.

Jedná se o VW 1.4 16V 59kW a svíčky tam jsou nové a mají za sebou asi 7000 km.

Napadly mě teda ty zapalovací cívky, nevím jestli je vůbec někdo někdy měnil. Auto má najeto přes 200 000km.

Myslíte že to výměna cívek vyřeší? Jaká je jejich životnost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajan
hodnocení

0x

No všechno má svůj konec, svíčky taky.

Vyndat a podívat se jak vypadají, lepší vyměnit.

Honza.

hodnocení

0x
Koukl bych prvně na svíčky, jestli jsou opálené všechny stejně do zdravé barvy. Samotná cívka by jen na volnoběh mít problém neměla, to spíš její řízení.

asd1
hodnocení

0x

Horší jiskra se obvykle nejvíc projevuje v nízkých otáčkách při plným plynu - zařadíš 4 a od 1200 ot. dáš plnej plyn, pokud to škube tak jdi po zapalování = svíce cívka. Pokud ne tak chyba bude spíš jinde.. Cívka jde částečně proměřit - odpor vinutí. Ovšem izolační odpor pokud někde probíjí jen při vysokým napětí už se měří hůř.. Pak je napětí na svíci menší a tím i horší jiskra..

Vynechávání/ kolísání volnoběhu může mít víc příčin..

hodnocení

0x

Spíš bych vyměnil zapalovací kabely. Ale nejdřív na diagnostiku, která jasně řekne, zda má nějaký válec problém se zapalováním nebo zda vynechávání způsobuje třeba škrtící klapka.

k2

Jak se takove zapalovaci kabely meni?

asd1

Hlavně tam musí být ;)

Ale vadná může být i kabeláž k cívce..

hodnocení

0x

Cívky hlavně po zahřátí projevují třeba vynechání k vůli mezizávitovému zkratu. Většinou je unaví blbá svíčka, která má velký přeskok nebo zkrat a cívka k vůli tomu odejde. Proto se svíčky mění co cca 50 000km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]