Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka vs mýtné brány

Od: robin* odpovědí: 8 změna:
Měl bych prosím dotaz jak to momentálně funguje s dálniční známkou a mýtnou bránou. Když vyjedu na dálnici a uvědomil si ze nemám dálniční známku, poté ji koupím ale mezitím už jsem projel mýtnou bránou. Bude mi zaslána pokuta nebo by mě musela fyzicky zastavit PČR? Vím že minuly rok to ještě nefungovalo, ale zajímalo by mě jak to funguje letos.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Na školení řidičů před týdnem nám lektor potvrdil, že pokud Vás neuloví přímo při činu PČR, nebo celníci, tak pokuta nepřijde

tomas13
seznamzpravy.cz/... ne tak úplně. Můžou si tě najít přes tu mytnou branu a vzít pak někde na okresce...

Tome, dáváte starou informaci a zkuste si jí řádně přečíst. Pak zjistíte, že to tak není. " někde na okresce"

hodnocení

2x

Stále platí, že Vás musí zastavit a zjistit přestupek na místě.

hodnocení

0x
Ono se o tom, že ten systém nefunguje, taktně mlčí, protože kdyby se to všichni dozvěděli, tak velká část lidí poplatek nezaplatí. Což se tedy určitě i tak do značné míry děje. Je to banánistán, ale náš. :-D

Jak vidíte, nemlčí se . Jak určitě víte, za první měsíc vybrala policie pokuty již od

"...že ten systém nefunguje..."

Ona je to pravda jen částečně. Systém, jako takový, funguje. Nefungují jen ty mýtné brány. Policii ale nic nebrání zjistit jestli máte zaplaceno třeba z auta (civilního) které pojede za Vámi. Pak už není problém Vás osobně odchytit.

Já se domnívám, že brány fungují, odhalí auto, které nemá uhrazen poplatek, ale nepozná, zdali ho musí mít uhrazen. Páč je mnoho vyjímek, kdy se nemusí hradit poplatek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]