Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tažné zařízení v automyčce

Od: samson® odpovědí: 9 změna:

Musí se odmontovat tažné zařízení, když jde člověk do automyčky? Ptám se, že někdo má TZ napevno. Probírali jsme to v hospodě a nevyřešili jsme nic. Sám si auto myji doma.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ne, jen anténa a zahrádka. Ani hagusy nevadí.

hodnocení

9x

Ne. Proč také, drží na vozu dobře...

hodnocení

9x

Ne, ani to odmontovatelné ne. Wapce ani kartáčům to v ničem nevadí.

k2
hodnocení

5x

Mimo otazku, i kdyz k tematu:

Spojovací zařízení třídy A50-X namontované na vozidle nesmí zakrývat místo pro zadní registrační tabulku nebo zhoršovat čitelnost zadní registrační tabulky nebo zakrývat předepsané osvětlení vozidla. Jestliže tomu tak není, musí být část se spojovací koulí odmontovatelná bez použití nářadí, případně s nářadím umístěným povinně ve vozidle. Vozidlo vybavené tažným zařízením schváleným s odnímatelnou spojovací koulí bez použití nářadí, musí mít tuto kouli odejmutou, pokud není využívána ke spojení s přípojným vozidlem nebo s jiným zařízením.

tak pravi vyhlaska 341/2014 Sb.

A pochopitelně to NIKDO nesundává..Je sice hezké, že když do něj.. někdo vrazí zezadu,tak to auto bolí míň..to ťuknuté..Ale když umělec s nesundanou koulí couvá,tak napáchá škody jak opilý slon v porcelánu..Dokonce znám případ vybržďovače, který si vybržděnou paní odtáhl na kouli skoro domů.. zahálka se mu svojí výztuhou proraženého nárazníku na jeho kouli

Na prvním autě jsem měl odnímatelnou kouli. Nesundával jsem ji, protože nebyla sundatelná bez použití nářadí.

hodnocení

3x

TAnk-ONO zakazuje používat myčky když mám koulli - alespoň u nás v Brně.

U nás v JH na Tank ONO nezakazují umývat auto s TZ!

hodnocení

Děkuji Všem za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]