Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie - hrkají nahoře tlumiče

Od: karosar® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám Felicii 1995 1,3 BMM. Když jsem sundával kolo, tak jsem si všiml, že když vezmu za pružinu/tlumič, tak hrká v tom horním uložení tlumiče, je to viditelné v motorovém prostoru. Sundal jsem plastovou nasazovací krytku horního uložení tlumiče a zkoušel jsem to dotáhnout, ale nepovedlo se mi to, při tom dotahování jsem cítil jak napružuji pružinu. Zkoušel jsem i přidržet plochým klíčem ten středový čep a zároveň utahovat tu velkou matici, ale nepomohlo to. Tlumiče mají vůli v horním uložení na obou stranách. Nevíte, jak to opravit? Je nebezpečné s tím jezdit?

Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Rukou by to jit zvednout nemělo počítam že horní uložení tlumičú bude za ty léta vymačkany a tvrdy jak beton a stalo by za to je vyměnit i s ložiskama
club-opel.cz/...
hodnocení

zvednout je silné slovo, hýbe se to o pár milimetrů

koroze
hodnocení

1x

Poradím s řešením. Rádo to tam vyrezává. Posledních pár let estékáčka Felicie pěkně kosí, mj. protože je to nebezpečné v současném provozu, většinou bez ABS, bez posilovače, airbagu, rezavé brzdové trubičky.. Říkají tomu pojízdná rakev. Uvažujte o změně, stejně to jednou přijde.

jen*
On myslí uložení tlumičů ty rado! Co to je to estékáčko? Tak vám říkají v hospodě? Pokud myslíte stanici technické kontroly, tak ta teď kosí většinu aut kvůli měření emisí. Jinak zkuste lépe chápat psaný text, tento dotaz jste moc nepochopil

STK kosí hlavně ty, kteří se o auta nestarají, jako tazatel nebo ty, tak pak není divu, že ty zhnilé plečky vyškrtávají z provozu.

Vidím to dnes a denně na vrakovištích, kdy jsou taková auta mnohdy plné blata, psích chlupů a svinstva. Jak to asi u Vás vypadá doma, že :), majitelé vraků.

hodnocení

1x

Musíš vyměnit tu gumu v misce. Dotáhnout to logicky nejde. Jsou tam dorazi na tom špízu dílů plného misek, válečků, ložiska, atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]