Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna rozvodů a brzdové kapaliny

Od: aswcv odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám Škoda Octavia FL 2.0 TDI CR CFHC a musím vyměnit rozvody. V autorizovaném servisu auto klever mi nacenili opravu na 17 300,-Kč. Je to férová cena? Nebo to radši udělat někde jinde? (Jedná se o auto z Německa, jsem druhý majitel a všechny servisy byly ve škodovce.)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

CFHC je dvojková oktávka. Takže cca 12leté auto v ceně kolem 100-150 tisíc. Co blázníte, s takovým dědečkem se do autorizáku nejezdí. Až ho budete za 5 let prodávat za 50, tak už se na servisku nikdo ptát nebude. A když ano, tak razítko z běžného servisu stačí. A tam zaplatíte polovinu.

Ale abych odpověděl přesně na otázku - na autorizák je to normální cena.

asd1
hodnocení

1x

Cena na autorizák normální.

Reálná cena za díly + práci na úrovni lichvy. Koukni na cenu špičkových dílů a kolik hodin trvá práce...

Na co serviska vyplněná autorizákem? Dá se předpokládat že už teď to je staá plečka a až to budeš prodávat tak to už bude ještě starší, ohnilý a před velkým servisem =moc za to nedostateš. To vyplňování servisky tě vyjde dráž než zisk při prodeji.. Mmch. podle mých zkušeností s "kvalitou" práce je serviska z autorizáku spíš doklad že servis byl ojebanej než něco co zvýší cenu ojetiny..

break

Proč lichva, když mu jde o štempl z autorizáku? Každej servis to udělá za polovinu a stejně tak ti klidně vypíšou servisku.

Autorizák není záruka kvalita, sám jsem se o tom přesvědčil, že moje auto mělo rozvody na fixu a úplně blbě nastavený.

hodnocení

0x
Nevidim dúvod proč to dělat v autorizaku za takovou raketu věřim že to někde bude za púlku stačí se porozhlídnou na škoda klubech poptat po někom šikovným a ověřeným
aswcv
hodnocení

Chci si zachovat servisní knížku v autorizovaném kvůli případné prodeji automobilu. Proto se ptám jestli je to normální cena nebo přestřel na autorizovaný.

Servisní knihu mohou potvrdit i jine než autorizované servisy
Cena na autorizak normální

hodnocení

0x

Cena je pre autorizovaný servis primeraná, jedná normohodina u toho auta stojí viac ako 60€ a plus náhradné diely. Len rozvodový remeň je na 2,20 normohodín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]