Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mam invalidni vyhrazene stani,koupil jsem si nove auto a tim padem mam i jinou SPZ.Musel jsem požadat uřady o změnu čisla to vše proběhlo v pořadku a bylo schvaleno,ale po 5 měsicich jsem měl pořad na ceduli starou spz.Požadal jsem o změnu spz bylo mi řečeno že mi ji vyměni ,ale za poplatek 650kč.Jsem invalidni duchodce a nemam na rozhazovani,zajimalo by mě zda na to maji narok takovou cenu za službu žadat děkuji
Nevím jak konkrétně to funguje ve Vašem městě, ale u nás jsem byl svědkem toho, kdy majitel vyhrazeného stání po koupi nového vozu na dodatovké tabulce tu RZ přelepoval. A vypadalo to, že nálepky jsou oficiální z úřadu.
Na druhou stranu souhlasím s kolegou přede mnou... mít na nové vozidlo v řádu stovek tisíc a současně skuhrat, že nemám 650,- mi přijde řekněme úsměvné.
Pánové, invalidním důchodcům /některým/ stát na nové auto přispívá. Navíc je to pro ně životní nutnost. Bez auta často nemají moc možností pohybu. Tak buďte lidi. Šetří se od koruny.
ano, to samozřejmě vím. v rodině máme člověka s invaliditou 3. stupně, který dostává příspěvek na koupi vozidla 150.000 Kč s podmínkou, že tohle vozidlo musí vlastnit 5 let, jinak dotaci vrací. nemám proti tomu nic, a chápu že se dotyčnýmu může zdát 650 Kč za novou cedulku vyhrazenýho parkování hodně, ale tohle jde přece řešit na příslušným úřadě buď jak jsem psal cedulkou s příjmením, nebo jak psal kolega nálepkou. když pomineme invaliditu, zaplatíte si vyhrazený parkovací stání (u nás 10.000 Kč ročně), vyměníte auto, tak taky poběžíte na úřad s tím ať vám zadarmo vyrobí cedulku s novou SPZ?
Já si nechal vyrobit identickou nálepku - přelepil - ohlásil úřadu -bylo schváleno a nebylo námitek.Asi je to jak kde.Co mají u vás na úřadě v ceníku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.