Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidni stani

Od: rostislav odpovědí: 9 změna:

Dobry den,mam invalidni vyhrazene stani,koupil jsem si nove auto a tim padem mam i jinou SPZ.Musel jsem požadat uřady o změnu čisla to vše proběhlo v pořadku a bylo schvaleno,ale po 5 měsicich jsem měl pořad na ceduli starou spz.Požadal jsem o změnu spz bylo mi řečeno že mi ji vyměni ,ale za poplatek 650kč.Jsem invalidni duchodce a nemam na rozhazovani,zajimalo by mě zda na to maji narok takovou cenu za službu žadat děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nevím jak konkrétně to funguje ve Vašem městě, ale u nás jsem byl svědkem toho, kdy majitel vyhrazeného stání po koupi nového vozu na dodatovké tabulce tu RZ přelepoval. A vypadalo to, že nálepky jsou oficiální z úřadu.

Na druhou stranu souhlasím s kolegou přede mnou... mít na nové vozidlo v řádu stovek tisíc a současně skuhrat, že nemám 650,- mi přijde řekněme úsměvné.

hodnocení

3x

Pánové, invalidním důchodcům /některým/ stát na nové auto přispívá. Navíc je to pro ně životní nutnost. Bez auta často nemají moc možností pohybu. Tak buďte lidi. Šetří se od koruny.

au1

ano, to samozřejmě vím. v rodině máme člověka s invaliditou 3. stupně, který dostává příspěvek na koupi vozidla 150.000 Kč s podmínkou, že tohle vozidlo musí vlastnit 5 let, jinak dotaci vrací. nemám proti tomu nic, a chápu že se dotyčnýmu může zdát 650 Kč za novou cedulku vyhrazenýho parkování hodně, ale tohle jde přece řešit na příslušným úřadě buď jak jsem psal cedulkou s příjmením, nebo jak psal kolega nálepkou. když pomineme invaliditu, zaplatíte si vyhrazený parkovací stání (u nás 10.000 Kč ročně), vyměníte auto, tak taky poběžíte na úřad s tím ať vám zadarmo vyrobí cedulku s novou SPZ?

Také vím, že na tato vozidla jsou příspěvky. Ale nevím o tom, že by ty příspěvky byly ve výši 100 %. Takže ze své kapsy tazatel něco zaplatit musel.

hodnocení

3x
Řešil jsem to samé.tyden jsem stál na starých značkách,po týdnu značka na sloupku úřadem vyměněna.Ostrava město,vše zdarma.

mnd®
hodnocení

2x

Já si nechal vyrobit identickou nálepku - přelepil - ohlásil úřadu -bylo schváleno a nebylo námitek.Asi je to jak kde.Co mají u vás na úřadě v ceníku?

au1
hodnocení

0x
"koupil jsem si nove auto" a "nemam na rozhazovani". to mi k sobě moc nejde, ale budiž. Tak si požádejte o zapsání příjmení místo SPZ na tabulku, u nás to tak funguje. Příjmení si snad měnit nebudete. Výroba cedulky něco stojí, chcete aby to za vás platil erár pokaždé když si usmyslíte vyměnit auto?

hodnocení

0x

Požadal jsem o změnu spz bylo mi řečeno že mi ji vyměni ,ale za poplatek 650kč
Koho jste požádal, který úřad?

rostislav
hodnocení

Městske komunikace zřizovatel stani

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]