Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinne auto s prostorem vzadu

Od: khejpa odpovědí: 14 změna:

Zdravím uživatele, máme se ženou v plánu si v této šílené době pořídit jiný vůz. Máme v podstatě jen 2 kriteria.. Slušný a spolehlivý motor, místo na zadních sedadlech. Já měřím 2m a moje poloha předního sedadla řidiče je téměř v každém autě úplně vzadu a dole... Nejsem polehávač, takže opěradlo je celkem kolmo. Sháníme auto kde zbude dětem za mnou i místo mezi sedadly. Cenová relace je 150 až 200 tisíc. Preferujeme kombi před MPV, žena je menšího vzrůstu a v zimě má problém očistit sklo... Asi posledni věc kterou od auta potřebujeme, je pohoda při jízdě po dálnici, nerad v autě při 130km/h křičím. Zbytek příbuzenstva bydlí dost daleko a v nynejší Caddy by cestování po dálnici mohlo v některých státech být klasifikováno jako záměrné sebepoškozování.

Děkuji všem diskutujícím. Martin

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ač jsem hodně klidná osoba, jedna z mála věcí který mě dokážou vytočit, je šmrdlání předního skla před jízdou. Ty šmouhy mě prostě strašně vadí. Výhřev předního skla to jistí.

Já bych se poohlédl po nějakým S-maxu.

sirokko

Přesně, v S-Maxu je vzadu místa jak prase.*zdravi*

krtek6
hodnocení

1x

VW Touran...

hodnocení

0x

Ta MPV až tak fofrem nezatracujte. Jezdil jsem několika SAGy v plné výbavě a problém Vaší ženy dobře řešilo elektrické vyhřívání čelního skla. Bomba věc a těžce návyková ( ty Sharany a Galaxy jsem jezdil v první generaci, novější prý mají potíže z elektrikou. *zmateny*). A naprosto bez zkušeností - dnes jsem četl článek o oplu Insignia B Sport Tourer, asi fajne auto, jen netuším, jestli k sehnání a za jaké peníze.

hodnocení

0x

MPV je právě rodinné auto. Já mám teď Citroen C8 (v originálu je to Peugeot 807 a další klon jsou Fiat Ulysse a Lancia Phedra). Jsme sice jen dva důchodci, ale pořizovali jsme to s tím že často jezdíme na delší cesty a bereme sebou i známé, takže spousta místa vzadu je zapotřebí. Teoreticky může mít i třetí řadu sedadel, ale i v té druhé je dost místa. Nezkoumal jsem uchycení zadních sedadel, ale mám dojem že jsou na kolejnicích a tedy by šly posunout i dozadu.

mathew
hodnocení

0x
Škoda Superb combi motor asi 2.0 TDI nebo benzín, ale ty se budou hůř shánět a že by vyšel servisně levněji se taky nedá zaručit. Pak ještě Mercedes E, ale ten má dražší servis a váš cenový limit bude dost na hraně.

hodnocení

0x

S-MAX.Sám jedného mám.Tých diskusii na túto tému tu už bolo.K tomu miestu vzadu.Sú tam 3 plnohodnotné sedáky.Pred sediacich si dokáže na podlahu núdzovo sadnúť aj 10 ročné dieťa s vystretými nohami na podlahe bez straty komfortu.Podlaha je tam rovná bez stredového tunela.

caramba

Mám Ford Grand c Max 1.0 ecobost 92 kw 7 sedadel,výbava Titanium.Dovoz SRN.Někteří tento vůz haní,já jsem s ním spokojený.Vyhřívané přední sklo je ted v zimě paráda.Výlety s vnoučaty taky fajn,místa dost i s kočárkem.

witch*
hodnocení

0x
Peugeot 307 sw?

hodnocení

0x

Také jsem kdysi NUTNĚ potřeboval mít rodinné auto,spoustu místa,velký kufr a silný motor,aby to i jelo...když tobude plně naložené.

No a dopadlo to tak,že dnes mám...velké prostorné MPV.Sice se do toho dobře nastupuje kvůli vyššímu posezu.

Ale jinak zbytečný...zbytečně velký.Kočárek už nevozíme...)) Zbytečně těžký,...a ikdyž tam je 1,8..motor..tak to je stejně spřevodovaný na sílu.Takže to jede max 160 a na pětku to při 140 točí 3500 otáček,že to stejně nejde dlouhodobě vydržet.

khejpa
hodnocení

No prave mame Caddy a dalnice je celkem utrpeni s kratkymi prevody... A kocarek uz prodavame...

právě..já bych u C Maxe uvítal i šestý a nebojím se říct i sedmý rychlostní stupeň,aby to tolik neřvalo!

Jinak dnes po zkušenostech,bych si koupil Audi A4 klidně v kombíku a silný motor,aby to hezky jelo a byl bych šťastný jako blecha ))

caramba

Můj Ford Grand C max je z roku 2014 a má 6 kvalt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]