Nejste přihlášen/a.
Barva vás nezajímá? Pak tu máme cca. 450 inzerátů.
Jakou máte postavu? pod-nad 180cm? Pod-nad 100kg?
no asi chcete naházet pár odkazů... místo abychom se přímo zaměřili na skutečné potřeby
na danou velikost super auto - pro 2 lidi - dobře se parkuje, je rychlé - lehké pro daný motor
nezničitelné auto pro osoby pod 180cm
vyšší posed a pohodlí pro 100kg plus
auto které vás doveze tam a zpět, přitom ale nikdo nebude mít zájem ho ukradnout
Auto převážně na dojíždění do práce 20+20 km na den může být i nafta. Nájezd může být 30-40tis ročně.
Na vašem místě bych šel do osvědčených motorů.
Peugeot 207/307 - 1,6 nebo 2.0 HDi 66kW/80kW
VW Polo 1,9SDI 47kW
koncern 1,9TDi v menších kw - 66 - nutno řádně prověřit, může být stejná kasička jako zmíněný renault.
U koncernu s láskou vzpomínám na Seat Toledo I - motor 1,9D je nezničitelný a blbuvzdorný- bohužel asi už všechna ta auta shnila - ale třeba toto může ještě dlouho sloužit - tipcars.com/...
U ojetin do 50 tisíc většinou zaplatíte cenu auta na opravách tak do 3 let.
U ojetin do 100 tisíc řekněme do 5 let, v lepším případě do 8. Tak to prostě je.
Poradil bych co nejjednodušší auto. Třeba Dacii Sandero 1.4 MPI.
to není pravda - je prokázáno praxí, že mladá auta chtějí drahý servis - moc elektroniky a kurvítka, vč. nových blbých motorizací
Raději koupím auto za 50 a 50 do něj nasypu, než koupit auto za 100 a modlit se, aby to vydrželo těch 5 let
@jmlc: Já teda na mladších autech neřešil nikdy nic mimořádného. Sypaly se mi vždy jen ty hujdy pod 100 tisíc. Čím novější a dražší, tím míň problémů. Měl jsem už asi 15 aut různých značek, stáří a nájezdů, prémiovky i lidová vozítka. A s žádným kurvítkem jsem zatím neměl tu čest.
jmlc však to píše dobře - ojetina za 50k = za 3 roky nasypeš 50k. Novější ojetina za 100k - za 3 roky nasypeš 100k
Fak je že novější auta mívají horší ochranu proti korozi, šetří se na výrobních nákladech co to ještě snese a je tam spousta elektroniky která se blbě opravuje, resp. u toho lítaj desítky tisíc a bez toho to nejede - padá do nouzáku nebo neprojde technickou...
Yaris je fajn, ale drží vysokou cenu = drahý pořízení, a nesmí se vysypat protože drahý opravy.. Zrezlých taky vidim dost.
Příjemný levný auto je Punto, motor nejlíp 1,4 a úplně nejlíp oturbenej T-jet nebo 1,9 JTD. Spolehlivost slušná opravy za levno - nákladově vychází nejlíp s motorem 1,2 8V, nežere ale ani moc nejede (ale na běžnou jízdu to stačí v pohodě). Motory má Fiat výborný.
Fiesty apod. - obecně atmo motory má Ford dobrý. TDCi taky OK. Nebo Fusion, Focus, Ekobuřty jsou rizikový, některý vyloženě průserový (1,6 např.), ten když už tak 1,0 a včas se ho zbavit = max. 10 let / 200 kkm.. Citróni pežoti taky vcelku OK. Dacie je lacinej kosočtverec, starší vidim zrezlý hodně. U nich nový a tak po 8 letech pryč z domu..
Vyplatí se vzít něco za 20k s jasnou poruchou, opravit to klidně za 50k a mít auto v cajku, než něco za 100k a nasypat 30k za velký servis a pak se ještě něco podělá
Kdysi zde působil rádce, který na podobné dotazy, týkající se výběru auta vždy vehementně doporučoval Toyotu Yaris, ať tazatel sháněl rodinný vůz, nebo auto pro důchodce. Nicméně na dojíždění do práce je Yaris podle mě docela dobrá volba.
Jinak z vlastní zkušenosti - pro podobný účel jsme měli Ford Fiesta - benzínová 1.3 třídveřovka - docela slušný nezmar , loni nám jej ,, zabavil´´ syn, takže jsme koupili Hyundai IX20 a rovněž mohu jen chválit.
Naipak na rozdíl od kolegy bych nikdy nedoporučil jakýkoliv Renault - nikoliv z nějaké snobské povýšenosti nad Francouze, ale jak už to ve firmách bývá, dost často se kupují protežované výrobky od známých. Takže i naše firma měla temné období, kdy koupili Rencky všech kategorií - od Clio, přes Megany až po Laguny. Všechny bez vyjímky byly neskutečné ,,kasičky´´ - což mě u firemního auta zas tak nemrzelo, ale nejhorší bylo to čekání na odtahovku , které bylo velmi, velmi časté. No a kdo čeká, moc si nevydělá, že... Takže po menší revoluci, kdy někteří kvůli těmto krámům s kosočtvercem i odešli z firmy, byly tyto auta urychleně odprodány s nájezdy i do 100tkm. Pro srovnání - nyní máme Pažouty a běžně jdou do bazaru mezi 400-500tkm a odtah jsem od té doby nezažil.
@tomaso - to jsou strašný kecy...
Mám doma poslední roky jen "F" - Fiat nebo francouz - a servis, který jim dávám, je běžný. Zatím soused mění koncern - VW a škoda - rve do toho peněz a peněz, přitom když si postavíte auta vedle sebe, o to jeho bych se bál opřít, jak to hnije.
Já jen dolévám vodu do ostřikovačů, on olej do motoru... a je to poznat i na vjezdu do domu - skvrny kam se podíváš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.