Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koupit auto na dojíždění do práce?

Od: janes odpovědí: 14 změna:
Zdravím, práci mám asi 20 km od domu. Poradí mi, prosím, někdo znalý, jaké koupit auto na dojíždění? Nějaké nenáročné, s menším obsahem, tak do 100 tis. Kč. A aby případné opravy nestály v budoucnu víc jak celé auto :D děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Barva vás nezajímá? Pak tu máme cca. 450 inzerátů.

Jakou máte postavu? pod-nad 180cm? Pod-nad 100kg?

doplněno 08.02.22 15:22:

no asi chcete naházet pár odkazů... místo abychom se přímo zaměřili na skutečné potřeby

sauto.cz/...

na danou velikost super auto - pro 2 lidi - dobře se parkuje, je rychlé - lehké pro daný motor

sauto.cz/...

nezničitelné auto pro osoby pod 180cm

sauto.cz/...

vyšší posed a pohodlí pro 100kg plus

sauto.cz/...

auto které vás doveze tam a zpět, přitom ale nikdo nebude mít zájem ho ukradnout

doplněno 08.02.22 17:11:

Auto převážně na dojíždění do práce 20+20 km na den může být i nafta. Nájezd může být 30-40tis ročně.

Na vašem místě bych šel do osvědčených motorů.

Peugeot 207/307 - 1,6 nebo 2.0 HDi 66kW/80kW

VW Polo 1,9SDI 47kW

koncern 1,9TDi v menších kw - 66 - nutno řádně prověřit, může být stejná kasička jako zmíněný renault.

U koncernu s láskou vzpomínám na Seat Toledo I - motor 1,9D je nezničitelný a blbuvzdorný- bohužel asi už všechna ta auta shnila - ale třeba toto může ještě dlouho sloužit - tipcars.com/...

kontrolatachometru.cz/...

janes
hodnocení

Díky...pod 100 kg i pod 180 cm. Barva je úplně jedno.

hodnocení

0x

U ojetin do 50 tisíc většinou zaplatíte cenu auta na opravách tak do 3 let.
U ojetin do 100 tisíc řekněme do 5 let, v lepším případě do 8. Tak to prostě je.
Poradil bych co nejjednodušší auto. Třeba Dacii Sandero 1.4 MPI.

to není pravda - je prokázáno praxí, že mladá auta chtějí drahý servis - moc elektroniky a kurvítka, vč. nových blbých motorizací

Raději koupím auto za 50 a 50 do něj nasypu, než koupit auto za 100 a modlit se, aby to vydrželo těch 5 let

janes
hodnocení

Moc děkuji za odpověď :)

@jmlc: Já teda na mladších autech neřešil nikdy nic mimořádného. Sypaly se mi vždy jen ty hujdy pod 100 tisíc. Čím novější a dražší, tím míň problémů. Měl jsem už asi 15 aut různých značek, stáří a nájezdů, prémiovky i lidová vozítka. A s žádným kurvítkem jsem zatím neměl tu čest.

gratuluji - máte štěstí na vůz. Přeji, ať to tak zůstane.

Díky, taky doufám :-D

asd1

jmlc však to píše dobře - ojetina za 50k = za 3 roky nasypeš 50k. Novější ojetina za 100k - za 3 roky nasypeš 100k *smich*

Fak je že novější auta mívají horší ochranu proti korozi, šetří se na výrobních nákladech co to ještě snese a je tam spousta elektroniky která se blbě opravuje, resp. u toho lítaj desítky tisíc a bez toho to nejede - padá do nouzáku nebo neprojde technickou...

Yaris je fajn, ale drží vysokou cenu = drahý pořízení, a nesmí se vysypat protože drahý opravy.. Zrezlých taky vidim dost.

Příjemný levný auto je Punto, motor nejlíp 1,4 a úplně nejlíp oturbenej T-jet nebo 1,9 JTD. Spolehlivost slušná opravy za levno - nákladově vychází nejlíp s motorem 1,2 8V, nežere ale ani moc nejede (ale na běžnou jízdu to stačí v pohodě). Motory má Fiat výborný.

Fiesty apod. - obecně atmo motory má Ford dobrý. TDCi taky OK. Nebo Fusion, Focus, Ekobuřty jsou rizikový, některý vyloženě průserový (1,6 např.), ten když už tak 1,0 a včas se ho zbavit = max. 10 let / 200 kkm.. Citróni pežoti taky vcelku OK. Dacie je lacinej kosočtverec, starší vidim zrezlý hodně. U nich nový a tak po 8 letech pryč z domu..

Vyplatí se vzít něco za 20k s jasnou poruchou, opravit to klidně za 50k a mít auto v cajku, než něco za 100k a nasypat 30k za velký servis a pak se ještě něco podělá *smich*

hodnocení

0x

Kdysi zde působil rádce, který na podobné dotazy, týkající se výběru auta vždy vehementně doporučoval Toyotu Yaris, ať tazatel sháněl rodinný vůz, nebo auto pro důchodce. :) Nicméně na dojíždění do práce je Yaris podle mě docela dobrá volba.

Jinak z vlastní zkušenosti - pro podobný účel jsme měli Ford Fiesta - benzínová 1.3 třídveřovka - docela slušný nezmar , loni nám jej ,, zabavil´´ syn, takže jsme koupili Hyundai IX20 a rovněž mohu jen chválit.

Naipak na rozdíl od kolegy bych nikdy nedoporučil jakýkoliv Renault - nikoliv z nějaké snobské povýšenosti nad Francouze, ale jak už to ve firmách bývá, dost často se kupují protežované výrobky od známých. Takže i naše firma měla temné období, kdy koupili Rencky všech kategorií - od Clio, přes Megany až po Laguny. Všechny bez vyjímky byly neskutečné ,,kasičky´´ - což mě u firemního auta zas tak nemrzelo, ale nejhorší bylo to čekání na odtahovku , které bylo velmi, velmi časté. No a kdo čeká, moc si nevydělá, že... Takže po menší revoluci, kdy někteří kvůli těmto krámům s kosočtvercem i odešli z firmy, byly tyto auta urychleně odprodány s nájezdy i do 100tkm. Pro srovnání - nyní máme Pažouty a běžně jdou do bazaru mezi 400-500tkm a odtah jsem od té doby nezažil.

janes
hodnocení

Děkuji za odpověď. Renaulty taky moc nemusím. Jinak se určitě podívám, co se kde nabízí, podle toho, co píšete :)
tomaso
Svým dětem koupím k 18. narozeninam nějakého francouze.
Budu mít jistotu, že jim už nezbude na drogy.

@tomaso - to jsou strašný kecy...

Mám doma poslední roky jen "F" - Fiat nebo francouz - a servis, který jim dávám, je běžný. Zatím soused mění koncern - VW a škoda - rve do toho peněz a peněz, přitom když si postavíte auta vedle sebe, o to jeho bych se bál opřít, jak to hnije.

Já jen dolévám vodu do ostřikovačů, on olej do motoru... a je to poznat i na vjezdu do domu - skvrny kam se podíváš...

Jmlc - pravda pravdoucí. Mám Forda, už mu je nějaký pátek, navíc v automatu. Kromě běžnýho spotřebáku navíc jen na zadní nápravě nějaký futra. Dva kousky á 500 Kč.
Sestřenice má Renault Scenic, už třetího a jiný auto nechce. Jen spotřebák, jinak nic. Na druhou stranu, švagr měl Espace, zešedivěl z toho. To bylo jak letadlo. Dvě hodiny jízdy a na to hodina údržby.
Takže na ježdění do práce bych koupil C-MAX.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]