Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Transmitter a vliv na autobaterii

Od: nikol98 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den koupila jsem si do Peugeot 307 transmitter a chci se zeptat jestli to má nějaký vliv na autobaterii

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Pokuď se po vypnutí klíčku odpojí autozásuvka,ta NE.
Pokuď to budete odpojovat(vytahovat)ručně,tak také NE.
Třetí možnost je,že to bere proud z autobaterie a budou po delší(měsíční) odstávce vozidla problémy s jeho nastartováním.A taky to funguje do pár metrů jako slušná rušička na VKV.

Opravdu rušička? Měřil jste to? Ruší to i jinde, než na "svém" kmitočtu? Ten je přeci vybírán, aby na něm nebyl někdo jiný, protože by rušil toho v autě ..

cl
hodnocení

0x

Je to spotřebič jako spousta jiných. Pro srovnání nabíječka na telefon bere proudu značně víc, takže to žádná zátěž vpodstatě neni. Po vypnutí zapalování většina aut zásuvku CL vypíná, pokud se ptáte z důvodu "vybití baterie" přes víkend, tak to tedy taky nehrozí. Odpověd na otázku tedy bude spíše ne, žádný vliv to nemá.

hodnocení

0x
Asi máte na mysli krabičku, kterou strčíte do autozásuvky, připojíte k ní mobil a ona zvuk vysílá na VKV do nějakého muzeálního rádia v autě.
1. Za jízdy je to jedno.
2. Pokud se zásuvka po vytažení klíčku vypíná (tohle mají auta různě, ale poznáte, že zařízení zhaslo), pak je to taky jedno, nic nebere.
3. Pokud se vám zásuvka v autě nevypíná, raději bych zařízení vytahoval. Ono sice bere jen pár mA a pokud jezdíte denně, tak to baterii neohrozí, ale přece jen je to čínský krám, je bezpečnější ho nenechávat pod napětím bez dozoru.
nikol98
hodnocení

Mam takovy chci pres to poustet pisnicky a po vypnuti motoru bude odebran ze zasuvky
datart.cz/...

Průměrné stáří vozového parku ČR je asi 15 let ... pojízdné muzeum ..

To jo, ale vestavěné rádio je morálně staré už za 5 let.

nikol98
hodnocení

datart.cz/...
Mám takový, chci přes to pouštět písničky a jakmile vypnu motor transmitter odeberu ze zapalování, takže nebufe zapojený pořád

hodnocení

0x

Vliv na autobaterii je zanedbatelný. Navíc Pažouty po vypnutí motoru vypnou i zásuvky. Ale z prave - mám Pažouta Partner, jsem ujetej na audioknihy, které poslouchám denně při řízení, takže když jsem měl Pažouta loni v servisu, dostal jsem jako náhradní auto Octavii, která však neumí USB. Takže jsem taky zkoušel ten transmitter. No, funguje to, ale proti přehrávání z flešky je to bída - jak po stránce kvality poslechu, tak po stránce komfortu ovládání. On ten transmitter je dost slabý vysílač, takže poslech bývá někdy rušen FM vysílačem na blízkém kmitočtu.

nikol98
hodnocení

A vybíjelo ti to autobaterii?

Samozřejmě že ne. Baterii mi nevybije ani autochladnička, která má skutečně velký odběr, ale jak už bylo řečeno, Pažouty mají zásuvky pod proudem jen tehdy, když jede motor, tedy auto dobíjí ( předpokládám, že nikdo nenechá stát auto se zapnutým zapalováním, že... ) Takže baterie není nikterak zatěžována žádným spotřebičem zapojeným v zásuvce.

Ovšem třeba Škodovky a Fordy mají zásuvky pod proudem stále, takže třeba kolega právě zmíněnou lednicí zcela vybil baterku.

hodnocení

0x

Newím jestli všechny modely P-307 mají,ale snad mají , zásuvku , která po vy\tažení klíčku ze spínačky odpojí i zásuvku zapalovače-12V. A ještě všechny co jsem měl od PSA ( až na současnou C5 a C4, jo a na X2 jsem neměl potřebu toto řešit)měli neznám přesný název -snad bočník? prostě pojistka na AR měla 2 polohy-v první radio mohlo jrát neustále, ve druhé poloze přestalo hrát při vytažení klíčku ze spínačky.

takže bych se nebál necha to v zásuvce, ale stejně to v C5 vytahuji-origo AR s cd neumí MP3 disky .

nikol98
Takže žádny problém nebude když to budu používat jen při nastartovaném autě?

Nic to neovlivní. Má to odběr menší, než žárovka v osvětlení značky. Jenom bych upozornil, že u aut se stále zapnutou zásuvkou zapalovače je lepší transmitter zapínat až po nastartování. Během startování jim kolísá napětí a někdy transmitter zblbne a stejně se musí vytáhnout a znovu zastrčit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]