Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto do 300tis - posuvné dveře

Od: vicki odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny co se obtěžují číst můj dotaz.

Nemám přehled o všech značkách a typech aut, které se prodávají. Mám zájem o obměnu mého původního auta, protože už máme 2 děti.

Podmínkou jsou posuvné dveře (u druhé řady sedaček ) místo otevíracích, nejlépe z obou stran, tři dělená sedadla a rok výroby od 2006 výše. Chtěl bych se vejít do 300tis.

Kdyby někdo znal od každé značky nějaký typ vozidla za těchto podmínek, byl bych moc vděčný.

Předem děkuji

V.K.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tou podmínkou posuvných dveří si dost komplikujete výběr. Jednak tyto dveře nejsou příliš časté, z běžných aut je požívají Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Renault Kangoo - což jsou sice prostorné vozy, ale svou podstatou spíše dodávky. Konkrétně Peugeot/Citroen jsou problematické v oblasti zadní nápravy, ale i pohonné ústrojí není po stránce spolehlivosti žádná hitparáda. Renaut Kangoo je prostě renault se vším všudy - tedy nízká spolehlivost, provedení interiéru alá dodávka.

Dalším aspektem je to, že už jsem zažil spousty aut s posuv. dveřmi, ale prakticky u všech je mechanismus posuvu zdrojem problémů. Už z podstaty fce totiž musíte dveřmi víc bouchnout, jinak nezaklapnou. Navíc se do vodících kolejí dostává nečistota, zejména do spodní a tím je posun dveří ještě více nerovnoměrný a problematický.

Pokud by se jednalo o rodinné auto s klasickými dveřmi, je za 300tKč velmi slušný výběr - od ,,parníků´´ typu VW Sharan /Alhambra, přes veliké kombíky F Mondeo, T Avensis, N Primera, V Passat a pod. Já osobně bych asi šáhl po klasice Š Octavia, za ty prachy se dá sehnat velmi málo jetý vůz

Nevím proč radíte Vochcávku? Má posuvné dveře a samostatné sedačky?

(mimochodem mám O1 combi)

vicki
04.05.10 20:05
hodnocení

Díky ...

hodnocení

0x

Peugeot 807, Citroen C8.

autobazar.automix.centrum/...

doplněno 03.05.10 22:13:

za příplatek dovírání dveří elektricky

erikch*
hodnocení

0x

Zdravím,co takhle Toyota Previa,posuvné dveře,variabilní,pohodlná a i přes současné problémy s plyn.pedálem u menších modelů stále nejspolehlivější auta(což,sice ne moc nahlas,uznávají i Němci)...?Bohužel Previa se ve 2006 přestala vyrábět-ale důležitější je stav konkrétního auta než "jen"rok výroby...Za oněch cca 10-11tis Euro seženete víc než slušný kousek...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

já myslel, že nejdůležitějším kritériem je pohodlí, spolehlivost, jízdní vlastnosti...dělené sedačky francouzských aut mi připadají jako ty z pražských tramvají, jsou jen o něco málo měkčí...posuvné dveře se hodí do úzké malé garáže, ale nasedat do auta se dá i před garáží nebo po vyjetí z řady těsně vedle sebe stojících aut...většina koncernových aut střední třídy v provedení variant - kombi rodině se 2 dětmi vyhovuje, osobně bych zapoměl na dělení a posouvání, vysvětlil bych to i manželce, a volil bych něco jako VW Touran, s naftovým motorem a výkonem alespoň 104kW...ještě našetřit alespoň 50 tisíc a je Váš...doporučuji zkusit asi v něm předváděcí jízdu, klidně s celou rodinou, budete spokojeni

michal*
hodnocení

0x

Máme 3 děti a zvykli jsme si na Opel Zafiru. Máme 7místnou variantu, což je prima, když vezeme kamarády nebo babičku (pak už tedy zavazadlový prostor téměř zmizí- to je tak na menší "slisovatelný" kufr a batůžky či tašky, ale dětem pod nohy a do boxu na střeše se toho vejde...), 3.řada sedadel (asi je ve všech autech, jen myslím u 5místné verze nejsou pásy, tak se nedá moc používat) při jednoduchém složení zmizí v podlaze kufru, která je rovná ve výšce hrany karoserie, a pak je to pěkný náklaďák. Druhá řada je "lavice" (jen opěradlo dělené 1:2 - což je trochu škoda, ale běžně nestěhujeme obří kusy nábytku a děti najednou...), která se dá velmi snadno posunovat odhadem tak o 30cm. Podvozek je stejný jako Astra, takže malý velký vůz... šikovný a obratný i do města - výhled z auta je pěkný a i díky vyššímu sezení se i dobře parkuje - na sídlišti často parkuju do řady na místo odhadem tak o 50-60cm větší než auto :)), na polní cestě taky hned nedře bříško, 1.8benzín je docela čiperka a statečně bojuje i po střechu naložené, spotřeba na "náklaďák" i ve městě slušná, prostor dost a hlavně jednoduše variabilní...prostě šikovné autíčko, které jsme si zamilovali. Zatím nás nenechalo na holičkách, snad ještě nějaký ten pátek vydrží. Dveře posuvné ale nemá - v nouzi děti vystupují kufrem - což je samozřejmě vyjímečná, ale žádaná atrakce. Kolem 300 tis nový bohužel nepořídíte, ale myslím, že slušný ojetý kousek by se dal za tu cenu sehnat (pro info před 6lety jsme to naše kupovali za 340tis 4 roky staré s 33tis km v bazaru při Opel autosalonu). Takže ať se rozhodnete jakkoli, přeji, ať se výběr podaří k Vaší spokojenosti a hlavně hodně šťastně ujetých kilometrů! Míša

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]