Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochránit karoserii v terénu?

Od: petlll odpovědí: 2 změna:

Ahoj, pracuji jako živnostník a jezdím v práci denně v lehkém terénu. Často jsou některé cesty neupravené a zboku vám odřou auto nějaké malé větve co rostou podél. Kvůli tomu jsem si pořídil před lety ojetého Rangera, aby mi nebylo líto, že ho někde občas škrábnu. Teď bych si chtěl splnit sen a pořídit si Ranger Raptora, ale bojím se, že ho někde poškrábu. Myslíte, že lze sehnat nějakou bezbarvou folii, kterou bych mohl na auto pořídit a spolehlivě bych auto před malými větvemi ochránil?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

endoras
hodnocení

0x
Ano, bezbarvé folie, průhledné, existují.
Napište do googlu “car wrap” a z nabídky si vyberte průhlednou. Dělají to všechny tyto firmy.
Nicméně osobně mi to přijde jako nevýhodné. Folie vydrží 6 let (pak se doporučuje sundat, jinak uz sundat nepůjde) a na tohle auto bude stát aspoň 40tisic. Tzn 6tisic ročně. To já si jednou za rok nechám auto spravit na pojišťovnu a přijde me to na spoluúčast 5000.

hodnocení

0x
Ahoj s folii neporadím odradila mě od nich cena. Jinak jsem to řešil u Hiluxe že jsem nechal asi po 3 letech auto komplet umýt z venku, zevnitř, dekontamice, renovace laku (zmizelo tak 80% škrábanců), voskovaní atd kolem 12tis. auto vypadalo jako nové, to samé jsem nechal udělat ještě před prodejem. Teď mám novou L200 a plánuji to podobně. Raptor je krásný, jen bych ty terénní schopnosti u nás nevyužil *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]