Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indexy pneumatik

Od: tomes odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu,
na mou Fabii 3 combi chci koupit nové letní pneumatiky. Měl jsem 215/45 R16 86H, v techničáku je tento rozměr zapsán jen s těmito indexy 86H. Jde mi o to, pokud pořídím pneu s vyššími indexy 90V, zda projdou přes STK. Pneu, které chci koupit, jsem v mém rozměru našel jen 90V. Myslím, že by vyšší indexy vadit neměly, ale nevím, aby mi potom nevyhodili na STK. Nebo budu muset vybrat jiné, aby měly 86H. Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Rychlostní index u letních pneumatik

U letních dezénů neexistuje výjimka a není možné použít pneumatiku s nižším rychlostním indexem. Je nezbytné jezdit na pláštích s rychlostním indexem uvedeným v technickém průkazu, nebo tato hodnota musí být vyšší.

Rychlostní index u zimních pneumatik

Pouze u zimních pneumatik může být rychlostní index nižší, než jaký je uveden v technickém průkazu. V autě pak musíte mít upozornění na tuto nižší maximální rychlost v zorném úhlu řidiče. Toto upozornění může mít podobu cedulky nebo nálepky s uvedenou hodnotou. Případně si můžete nastavit maximální rychlost přímo v palubním počítači.

hodnocení

3x

Lze použít bez problémů pneu s vyšším rychlostním a stejně tak i s vyšším hmotnostním indexem, Na zimních pneu v zimním období lze nižší rychlostní index ale jak píše p.Prevít !

hodnocení

1x
Pokud budeš mít větší indexy rychlosti a hmotnosti ,tak to samozřejmě nebude vadit na STK.
Prevít asi nepochopil pořádně otázku ,protože píše o nižším indexu .

asi jsi nečetl můj příspěvek jinak bys tam viděl toto:

Je nezbytné jezdit na pláštích s rychlostním indexem uvedeným v technickém průkazu, nebo tato hodnota musí být vyšší.

Jasně,první půlka odpovědi je v pořádku,ale v druhé půlce píšeš o zimních pneumatikách,na které se tazatel neptal.I když to samozřejmě píšeš správně.(skoro)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]