Dobrý den, STK na jinak bezvadném autě mi neprošlo kvůli velmi decentní zatmavené folii na čelním skle (propustnost 85%). Rozhodl jsem se jezdit bez STK, ale hnedka týden potom mě chytla hlídka, že na to mají systém, že hned viděli, že nemám STK a dostal jsem pokutu. Folii jsem nechal odstranit a dal homologovanou, která má jeden odstin a je tak tmavá, že ani nevidím semafor. Protože jsem ale byl na STK po 30 dnech, tak musím znova dělat komplet i emise, které by jinak měly platnost 2 roky... no absolutní debilov.cz Prosím na koho se mohu obrátit, kde mam zaslat stížnosti, koho mám otravovat atp. Co mám dělat, když me zase zastaví hlídka a zjisti, ze nemam platné STK.
Že se ji říká protisluneční jaksi nic neznamená. Říkat se jí může jakkoliv. Kdyby to mělo opravdu zastínit slunce, tak to musí být tak tmavý, že nejen neuvidíš barvu na semaforu, ty neuvidíš ani ten semafor. A abys viděl semafor, tak uvidíš i naplno slunce. Tedy z tohoto důvodu zcela k ničemu a zbývá jen ta frajeřina.
Tu stížnost si pošli doporučeně na adresu tvého bydliště.
A co máš dělat. když tě zastaví hlídka? Určitě jim to zkus vysvětlit tak, jako nám tady. Aspoň se oni trošku pobaví a nebudou mít tak jednotvárnou službu.
A když už vymýšlíš jak "čůrat proti větru", tak bys mohl s tím autem zajet do Německa. Tam by ti policisté vystavili pokutu, která by tě donutila zamyslet se nad tím, jestli chyba není na tvém přijímači (na tvojí straně).
Tak chlapec jezdi bez STK a jeste je pridrzly. No staci, aby se s nekym tuknul na silnici, bylo tam treba mansi zraneni od airbagu a bude splacet pulku zivota. Vedet, ze nema technickou, urcite se najde hodne "dobrodruhu", kteri to do jeho auta pri prvni prilezitosti poslou. Pak uz budou jenom kasirovat.
A na co si vlastně chcete stěžovat? Že jste měl na autě nehomologovanou fólii? Že místo abyste ji prostě sejmul, tak raději jezdíte bez STK? Že jste to tak dlouho neřešil, že vám uteklo 30 dní? Tuším, že ta správná adresa na stížnosti bude "mmmartin@gmail.com", nebo tak nějak. Tam to všechno napište, ať si to dotyčný přečte a zamyslí se nad sebou.
mmmartin
chci si stěžovat za 1) proč folie s propustnosti 85 procent nesmí být na autě a je to vážná závada... a proč černá folie s propustnosti 5 procent je legální... a za 2) proč se musí po 30 dnech opakovane stk musí znovu kontrolat emise a brzdy, které by jinak měly platnost 2 roky... když stk neprošla kvůli úplně jiné závadě (např. folie na sklech) nepředpokládám, ze to budete schopen lépe pochopit, ale snad jsem to ujasnil
Proč? Protože je tráva zelená! Měl jste nehomologovanou fólii proto, druhá má homologaci proto už nevadí-ale toto jste měl vědět z AŠ
Skrze takové vyčůránky se neustále přitahují šrouby všem ostatním poctivým lidem -řidičům, provozovatelům...jen můžete být rád , že PČR to vyhodnotuila tak, že jste jen dostal pokutu. Klidně by to mohli vyhodniotit vozidlo jako nezpůsobilé provozu ... a Vám zadržet ŘP + pokuta.Vy jste dostal pokutu a díky hlouposti prošvihnul termím opakované tak si klidně zaplaťte celou TK včetně nové emisní místo daleko vyšší pokuty a řidičáku do čistírny.
mmmartin
tak mi prosím řekněte kdo rozhoduje o homologaci a komu mam napsat.. protože je to úplná blbost.. teď nevidím vůbec skrz horní část okna, ale je to legální
tak mi prosím řekněte kdo rozhoduje o homologaci a komu mam napsat.. protože je to úplná blbost.. teď nevidím vůbec skrz horní část okna, ale je to legálníKdo Vám odpověděli. jen tak pro formu zkuste zapátrat k jakoému účelu je ta folie homologována! Já napřiklad koupil hooodně tmavou folii s homologaci jen a pouze na užitková vozidla na zadní dveře nákladového prostoru - pro nechápavé třeba na skla Caddy, Tranzit...který má sice prosklené dveře náakl prostoru ale také má pevnou přepážku oddělující prostor pro osádku od nákladu-aby nebylo vidět že tam mají drahé pracovní nástroje..Jen tak mimo použil jsem ji na zatmavení šíbru.
Osvědčení o homologaci by měl mít prodejce folie na stránkách, popř. vám ho na vyžádání vydat. Pokud se domníváte, že folie vyhovovat nemůže (je to klidně možné, všude se podvádí), můžete dát podnět ČOI. Která to prošetří. Bohužel, její akce v nejlepším dopadne tak, že prodelci folie zabaví, dá mu směšnou pokutu a vydá varování před nebezpečným výrobkem. Podvodníka (možná Číňana) který si vystavil falešný certifikát, nebo podvodnou zkušebnu v kterékoki zemi EU hkedat nebude.
Folie s propustností 5% není rozhodně na čelním skle legální. To můžeš mít na zadku. Homologace je jedna věc, ale co a kde může být je druhá věc. Jedno bez druhého je špatně. Jo a propustnost 5% mám na autě a normálně vidím, akorát to nemám vepředu. Pokud nevidíš semafor tak doporučuji oční a pak hlavně zvolit správnou folii.
Nevím, asi jsem opravdu z jiného světa, ale marně přemýšlím, coby mě přimělo dát si na přední sklo fólii, přes kterou nevidím semafor ( to napsal tazatel ). To bych musel být opravdu jen de..l. A ty dotazy, co dělat, když ho zastaví hlídka bez STK? Jsem myslel, že aby mohl řidič obdržet řidičák, musí být svéprávný. Anebo je to prostě opět troll...
Homologovana folia sa nerovna folia na predne sklo, kam nepatri ziadna folia. Homologovane to moze byt kdesi na zadne bocne okno. Zatial sme sa stale nedozvedeli, preco pan tu foliu tak strasne potrebuje, napadaju ma veci ako predaj drog na parkovisku, hratky s partnerkou / partnerom pod volantom za jazdy, telefonovanie za jazdy ...
Peter Nemáš pravdu s tou žádnou folii. Na zadku je to skoro fuk a přední boky jsou průhlednost tuším 70% a čelní 75%. Ale neznám nikoho kdo by si dával folii na čelní sklo. Jinak souhlas.
Předpisy říkají každému(tedy skoro každému) jasne, že čelní sklo nesmí být dodatečně zatmaveno. Sluneční pás je z výroby homologován a takto se také sklo kupuje. I boční přední skla jsou z výroby tónovaná a nic se na ně nesmí dodělávat.Co na tom nechápete je záhada.
Ministerství dopravy České republiky nepovoluje aplikaci jakýchkoliv fólií (včetně průhledných a bezpečnostních) na čelní sklo. Toto omezení se taky týká předních bočních skel. Cílem je zamezení možnému zkreslení vidění řidiče anebo změna barevnosti dopravného značení, čím by se mohla snížit bezpečnost na vozovce.
mmmartin
Existuje čelní folie s homologaci, a některé firmy to dělají... ta folie je prakticky černá, jak jsem psal.. díky za citaci kusu zákona.. např. www.folietesin.cz
Že to lepí firma ještě neznamená, že to tam může být. Zákon hovoří jasně, toť asi vše.
A měsíc na opakování je jen pro odstranění závad, pak se musí dělat celá TK znovu.
mmmartin
přímo na STK mě říkali, že si mam nechat udělat homologovanou čelní folii... když o tom nic nevíš, tak se k tomu prosím ani nevyjadřuj.. a to samé potvrdili i v té firmě, co dělá folie, která má zákony nastudovane.. tvoje odpovědi mi sou úplně k ničemu... fakt další robot
když o tom nic nevíš, tak se k tomu prosím ani nevyjadřuj.. a to samé potvrdili i v té firmě, co dělá folieTak p.Break o tom zcela jistě ví víc než Ty! Na STK říkali-jim , dokud Vás nezastaví s tou folii policie na výjezdu z STK tak je jim jedno a řekonou cokouliv -jde jim o zisk-ale mít jeden takoévý oproblém pak jako vždy PŘITVRDÍ a i s tou homologovanou folií nepojdete.. Firma Vám skrze zisk sdělí taky kde co a je jim jedno co říká zákon-navíc jak jim dokážete, že Vás nevarovali před aplikací fólii na čelní sklo? NIJAK !
Jo jo, nebuďte ovce, která slepě dodržuje zákony a pak nám napište, jak rychle Vás s tou "homologovanou" černou fólií od té opakované TK znovu vyhodili .
"Co mám dělat, když me zase zastaví hlídka a zjisti, ze nemam platné STK"
Toť prosté. V tom případě zase zaplaťte pokutu a možná si podejte žádost na vrácení ŘP.
"to je blbost... maximální pokuta je ve spravním řízení do 2000 Kč"Za co je ve správním 2000kč? za vozidlo nezpůsobilé provozu? Což se zatmaveným čelním sklem je? Pak Věz že je za to pokuta 2500, ve správním řízení 4000-10 000kč a zákaz řízení až na 18 měsíců-asi jste narazil na normálůního policajta když jste dostal jen 2000kč!tedy pokud novela nabyla úplatnopstr dnem 1,1.2022! Pokud nenabyla platnosti, tak je to o krapet méně
A co nehoda se zraněním a auto nezpůsobilé provozu?
mmmarrtin
myslíš pokuta s vozidlem které nedostalo stk kvůli čelní folie? :D vy ste fakt ovce všichni tady.. to není možné... říkám pokuta ve správním řízení je max 2k.. ja jsem dostal pokutu 100kc protože policajti meli rozum díky bohu
Pokud kvůli neprůhlednýmu pruhu přehlídneš červenou na semaforu, vjedeš do křižovatky a nabouráš tak ano technicky nezpůsobilé vozidlo a bude to za raketu.
Stejně tak nehomologovaná folie na skle neni administrativně prošlá technická za max. 2k na místě, ale vážným způsobem ohrožuje = 10k a půl roku bez papírů, stejně jak úplně sjetý gumy..
U nový folie je otázka jakou to má homologaci, tipuju čínský falzum.. A když do toho vrtneš, tak z auta bude muset dolu a bude se z trhu stahovat nebezpečný výrobek
mmmmartin
neprůhledna folie ma homologaci a tudíž je způsobila pro provoz... jak jsem psal.. si to asi nečetl... totální nesmysl ty naše zákony
myslíš pokuta s vozidlem které nedostalo stk kvůli čelní folie? :D vy ste fakt ovce všichni tady.. to není možné... říkám pokuta ve správním řízení je max 2k.. ja jsem dostal pokutu 100kc protože policajti meli rozum díky bohuHlavně že se vyznáš v "dopravním zákonu" a nejsi ovce !Jern tak mimo soutěž-to že Ti policista udělil blokovou pokutu ve výši 100kčje jen jeho blahovůle-viděl zřejmě -mladý kluk co má hluboko do žlabu a chce se odlišovat-dám mu jen symboliku!Být to takový co to bere důsledně tak by ses divil jakou pálku můžeš dostat!neprůhledna folie ma homologaci a tudíž je způsobila pro provoz... jak jsem psal.. si to asi nečetl... totální nesmysl ty naše zákonyZjistil si k čemu je fólie homologována? Jistě nečetl a pokud je tak "průhledná" jak tvrdíš, tak může mít homologaci,ale jak píšu výše-JEN na OKNA ZADNÍCH dvoukřídlových dveří na automobilech jako je třeba Berligo-Partner, Tranzit ...A nesmysl zákony? to si jen myslíš, např tím, že čelní sklo OA nesmí být zatmaveno není nesmysl ale ochrana jak dalších účastníků silničního provozu , včetně samotného řidiče , aby někoho díky zatmavení nepřehlédnul! Navíc sám už nevíš co vše jsi psal,!Ale ono stejně nemá cenu bavit se o sobotě s volem co jde v pátek na porážku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.