Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdový spínač Fabie 1

Od: lassliee odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Na mé Fabii 1 (2001), se mi rozsvítila kontrolka EPC. Dočetl jsem se, že příčina je v největší pravděpodobnosti v brzdovém spínači, a vzhledem k tomu, že pojistka fungovala, tak jsem si nový brzdový spínač objednal. Bylo psáno, že je originální, pouze použitý. Po tom, co jsem starý vymontoval, zjistil jsem, že nevypadá stejně, jako ten nový, ikdyž na tom novém byla cedulka přesně se specifikací mojeho auto (Fabia 1 1999-2007). Moc jsem to neřešil a zkusil ho zapojit. Po zapojení nového brzdového spínače jsem došel ke zjištění, že brzdy svítí, ale tentokrát pořád. Ani po stisknutí toho nového neblikly, nic, prostě stále svítí. Ten starý pro jistotu nespíná brzdová světla vůbec. Dokázal by mi někdo poradit, v čem by mohla být chyba?

V přiložených fotografiích je starý brzdový spínač bez cedulky a ten nový s cedulkou

Děkuji moc za odpovědi

Brzdový spínač Fabie 1
Brzdový spínač Fabie 1 #2
Brzdový spínač Fabie 1 #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

0x
Spínač se při montáži sám odjistí a seřídí, špatná montáž?
lassliee
hodnocení

Spínač jsem ještě nenamontoval, pouze jsem do něj zapojil kabel. Tím jsem chtěl vyzkoušet, zda-li funguje a myslel jsem, že když ho zmáčknu, světla budou reagovat, nereagovala ale, svítila pořád. Z toho jsem usoudil, že je v něčem problém?

007cz
V tom bajonetu je zámek, montáži se odjistí a pedálem seřídí. Možná je problém v tom že je použitý.
lassliee
hodnocení

Rozumím tomu správně, že by se samovolně hýbat neměl? U tohoto ho můžu sám mačkat.

007cz
Hýbat s ním lze, seřídí se až po montáži, odjištěním zámků, taky záleží kde byl předtím namontován, co se s ním dělo. Návod na montáž dodal totak.
007cz
Samozřejmě ne totak ale ďábel

hodnocení

0x
Tých spínačov je niekoľko,sám som mal tento problém. Treba si vymeniť vyslovene kus za kus. Tá tyčka sa povytiahne.Celý spínač sa vloží do konzoly. Správne je to tak že pedálom sa nastavuje pracovný bod pre zapnutie brzdových svetiel. Niekedy treba ešte dodatočne vymazať EPC pomocou diagnostiky, niekedy stačí ubehnúť 50 km a zhasne samo.

hodnocení

0x
Koupit ppužitej brzdovej spínač to jako vážně?
Ja ho teda jednou opravil když sem koupil blbej typ
Je třeba vyndat starej vyfotit si ho hlavně konektor a dle toho obednat montaž je hračka ale de i zničit
club-opel.cz/...
Sice okta ale fabie to samí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]