Nejste přihlášen/a.
Předpokládám, že čidlo teploty v autě je odpor. Když ho budu demontovat, tak asi vyteče voda, nebo ne?
Mám totiž takový problém, že to nějak nedrží teplotu, nyní jsem jel a padal sníh a teplota padala, ale topilo to, i když nevím, jestli to nemělo topit více. Termostat už byl 2x měněný, ale je to stále stejné.
Jestli teplota vyleze při stání na místě a za jízdy padá, tak je čidlo vpořádku a termostaty kupujete nějaká šméčka.
Příště Calorstat, Vernet, Wahler.
Nejhorší je to, že mnohdy i nový značkový nemusí být OK... Zkušenost..
A některá sofistikovaná vozidla mají třeba i dva termostaty...
Spíš bordel v systému - kousky starýho těsnění apod. Termostat je nejužší místo a pokud binec zůstane nalepený v sedle tak potom propouští i to nejlepší.
Taky to nemusí být termostat ale prasklý domek, příp. je termostat v domku volný a teče to okolo...
Některý termostaty jsou drahý nebo je výměna pakárna, ty jdou často vyřešit jiným termostatem vloženým do hadice, stačí aby měl správný rozměr a v hadici těsnil.
Tak třeba na BKY (Fabia 1, 16v) je výměna pakárna, ale rozhodně větší by pro mě osobně byla, kdybych vymejšlel další někam do hadice.
Tam toho na vymejšlení moc neni, stačí když má termostat o malinko větši průměr než vnitřek hadice, tak aby do ní šel strčit, těsnil v ní a neodplaval.. Jednoduchý a funguje to dobře.. A místo pár tisíc a celýho dne práce to je za dvě stovky, jen odpojíš hadici strčíš ho tam a připojíš.
To si nejsem jistý. V domkách je většinou vstup a výstup malého okruhu, aby termostat voda stále oplachovala a on tak měl aktuální teplotu systému.
Když bude v hadici do chladiče, tak tam nedochází k průtoku a otevře pozdě.
A nebo do termostatu udělat dírku, aby voda mírně protékala a termostat měl tendenci otevřít včas?
Já jen dodám, že čidlo teploty může být termistor (speciální odpor), ale spíš tam bude termočlánek. Netuším, jak je to u Vašeho auta, ale u všech aut, které jsem v životě měl, bylo přímo ve vodě jen pouzdro, ve kterém bylo zašroubováno vlastní čidlo (podobně, jako například u termostatu bojleru). Takže při výměně čidla voda nevytékala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.