Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vozíte v autě nad rámec povinné výbavy

Od: lubos4 odpovědí: 36 změna:
Dobrý den, zajímalo by mě co vozíte v autě nad rámec povinné výbavy auta. Já vozím třeba jen lano, ale mý známý vozí například i chladící kapalinu, startovací kabely, v zimě zimní řetězy, nějaké nářadí a podobně a to jezdí v podstatě jen do obchodu a do práce. Co vozíte v autě vy? A nejsou v dnešní době mobilů a asistencí některé věci jako nářadí zbytečné?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

01.02.22 21:17
hodnocení

5x

Manželku.

To je vyšší level povinné výbavy. Dovedete si představit jak by byla nenaložená, kdyby nebyla naložena? :-D

Je ale evidentní, že kolega zařadil manželku do povinné výbavy.

Je otázka zda by ji zařadil do dobrovolné výbavy (možná by rád, ale nemůže).

hodnocení

3x

Spolujezdce, roličku toaleťáku a krabičku respirátorů.

hodnocení

2x

podobný dotaz.

hodnocení

1x

Motorovy olej 1l, sirky, susenky, nahradni boty.

hodnocení

1x
Ja basu s nařadim hasičak tažnou tyč i lano,pak mačetu a obušek naky hadičky gola sadu no uplnej servis car *smich*

lano, mačetu, obušek, ... serviscar - bojím se zeptat - jakej servis poskytujete? *zmateny*

Jakej je momentalně třeba *smich*
Mačetu mam když jezdim na ryby občas je ten přistup k vode horší a musi se prosekat
Obuch mam pro strýčka příhodu a za dobu co ho vozim ho nebylo ještě třeba použít stačí když je v autě vidět že tam je *smich*
ibrahimsallam
COLD STEEL TWO HANDED KATANA MACHETE
to odsekne hlavu praseti, ovci, …, pritom to stalo par korun :) Ale uz neni v prodeji :)
Ps: jaky hadicky?

hodnocení

1x

Nářadí, lano, zbytek chladicí kapaliny, zbytek motorového oleje, kus drátu, zdrhovací pásky, hadr, rukavice, vhčené ubrousky atd., atd. Čas od času udělám inventuru. A jestli nejsou některé věci zbytečné? Nejsou. Zrovna dneska chytla žena kamínek z posypu mezi štít brzdy a kotouč. V autě klíč na kola, hever a žádnej vercajk. Takže auto na hever, kolo dolů a teď, čím to vyšťourat? Pomohly klíče od domu a kus zdrhovací pásky. Za 10-15 minut se jelo dál. To bych chtěl vidět tu asistenci. Aneb: Proč s kanónem na vrabce?

On by za chvilku vypadl sám. :)
hg

Nevypadl, já ho tam měl vloni 3 dny, pak jsem to šílené skřípání nevydržel a kolo sundal.

Možná jo, možná ne. Minulej tejden nový kotouče a destičky. Kdo by riskoval. že mu tam kamínek vybrousí drážku.

praivo*
hodnocení

1x

Aktuálně vozím:

1. 3/8" ráčnu a sadu hlavic a nástavců, kleště, stahovací pásky a pár šroubováků - stačí v podstatě na cokoliv kromě poloos (i na matice kol),
2. sadu knotů na opravu pneumatik + malý 12V kompresor,
š. řetězy a lopatu pro případ problémů se sněhem,
4. kinetické lano + sadu třmenů, kdyby bylo třeba vytažení/odtažení jiným autem (nebo naopak),
5. náhradní bundu, rukavice, láhev Kofoly a pár sušenek pro případ, že bych přece jen někde z nějakého důvodu zůstal,
6. pokud je fakt zima (<-10 °C), tak startovací powerbanku (kabely mi nepomůžou, když nebude v dosahu jiné auto) a
7. silnou (10W) LED svítilnu - poslouží jak na přisvícení ve tmě při nakládání věcí do auta, tak v případě potřeby jako signalizace,
8. 1kg hasicí přístroj.

Pokud jedu někam, kde čekám větší množství sněhu, tak taky zásadně aspoň s polovinou nádrže (ideálně s plnou).

Náplně nevozím, všechny pravidelně kontroluji, stejně jako jejich vedení a spoje, takže pokud mi něco přece jen vyteče během jízdy, tak to bude takový problém, že doplnění stejně nepomůže, takže raději zavolám odtahovku a dál to budu řešit doma (v pojištění mám i odtah na mnou určené místo).

hodnocení

1x

Před dávnými časy jsem ve Š1203 vozil plechovou "basu" s nářadím, se kterým jsem byl schopný udělat téměř generálku, dřevěnou krabici se všelijakým spojovacím materiálem, metr kabelu ke svíčkám, vázací drát, náhradní sklo do vnějších zrcátek, škrabku na námrazu, sadu záplat na opravu píchlé duše, prádelní šňůru, gumičky do zavařovaček, tažné lano, kanystr s benzínem, pneuměřič, toaletní hajzlpapír, montérky, kožené rukavice, deku a pár starých hadrů... Ve Wartburgu bylo méně místa, takže se nářadí omezilo a přemístilo do kožené montérské tašky, jinak vše v menším balení v podstatě zůstalo. Ve Fordu jsem omezil nářadí na minimum a mimo lana, pneuměřiče, toaleťáku a deky vynechal prakticky vše ostatní. Když mně auto 2x vykradli, nářadí jsem už doplnil jen na nejnutnější míru. Opravit něco na ulici už se stejně moc nedalo. V současnosti vozím v Jeepu jen klasický a křížový šroubovák, thorx na výměnu zadních žárovek, pneuměřič, deku, nůž na houby, propisovačku, hasičák, pár drobných na parkoviště a toaleťák. A protože jezdím občas do terénu, tak přibyla polní lopatka a vyprošťovací dynamická pětimetrová kurta (popruh) se dvěma třmeny. Klasické lano nevozím, protože mám automat, který se stejně tahat nedá. Sadu na opravu pneu sice mám (koupil jsem to s autem), ale nikdy jsem to nedělal, takže bych se o opravu někde na silnici asi nepokoušel.

doplněno 02.02.22 07:38:

Málem bych zapomněl na háčkovaného myšáka, visícího na opěrce hlavy zadního sedadla a malou (4 cm) mořskou panu na zrcátku (dárek do mámy, který vozím v různých autech už nějakých 40 let) :-D.

hodnocení

1x
Já měl na přezce pionýrského opasku napsáno Vždy připraven, takže flašku oleje, flašku kapaliny do ostřikovačů, flašku destilky, hasičák, nářadí, dvě deky, příčníky, ve dveřích pepřák a teleskopický obušek, zavírák, LED svítilnu, velký nůž podél sedačky, malý nůž v kastlíku, plus dvě usb nabíječky s různými kablíky,čistící ubrousky, pneuměřič, parkovací hodiny, šitíčko, v kufru ještě wakizashi, vak s upevňovacími popruhy, startovací kabely. Krom tažného i 15 m lana. Velkou LED svítilnu s režimem modro-červených varovných světel. Krabičku šroubků a matiček a drátů. Malý multinetr. Plechovku energy drinku. Sprej na klíšťata a biolit. Malá igelitka s prádelní šňůrou a kramlíky. V zimě řetězy, lopatku, větší smetáček. :)

02.02.22 11:34
hodnocení

1x
Kondomy

Když se vysype auto v Horní Dolní, tak jsem zvědav, k čemu budou šprcgumy :)

I v Horní Dolní mohou být pěkný holky, se kterými se dá ukrátit čas, než přijede odtahovka. *frajer*

hodnocení

1x

Tažnou tyč , pojízdný hever, zbytek brzdovky, motorového oleje, petku s vodou, panapr a nějakou pucvolu + nějaký základní cajk (8-9-10 11-12-13mm několik bitů . ph2,plochý nwn vel. torx tuším 35..v krabičce a k nim šroubovák) 60a 100 vodováhuplast zednický kbelík s obsahem -šňůrka, tes-tužka lámací nůž 4ks zednických skob,z.kladivo nerez a obyč.lžíze, zubaté a hladké nerez hladítko,pár hřebíků 60 a 80,nástřeláky, filcové, dva druhy molitanových hladítek, ve druhém kbelíku od fasádní barvy pak plastové hladítko na točení barev, novodurák , "rajbák" tesařské kladívko,kleště štípačky a kombinačky a svinovací pětimetr.

doplněno 02.02.22 13:38:

V nepracovním autě LDS,nějaké lepidlo či utěsňovač pneu, hadru, rukavice, leddiodové svítidlo na 3V,nabíječku + kabel na MT,výpis z návodu k autu,dětskou sedačku, popruh s ráčnou na přikurtování rezervy, a sadu klíčů-plochý otevřený-ráčnový 8-9-10-11-12-13mm, plínu.

Co se píše zajímavého v takovém návodu k autu? :)

Třeba jak měnit žárovky, schéma pojistek anebo co znamená hláška na pp. Vy to vše od několika aut nosíte v hlavě nebo na to se...e a voláte odtahovku či asistenci?

007cz
O reklamacích na nefunkčnost různých systémů v autě vám můžu popsat spoustu dlouhých historek. A většinou si stačí přečíst návod :)

hodnocení

0x

já kromě mobilu taky rezervu,hever,klíč,hasičák,startovací kabely,sadu žárovek,lano, teď i řetězy,samozrějmě i lékárničku,ale mám spoustu místa*zmateny*

hodnocení

0x

Už od začátku co mám auta batůžek a v něm origo nářadí z Favorita (kombinačky, trubkové klíče na svíčky, tyčku pro ně, stranové klíče 8,10,13,17,šroubovák oboustraný křížák PH2 a Plochý 4mm.

Dále startovací kabely, autolano (ale ne to žluté, ale takové bílé česká výroba - mají v globusu).

Pak vlhčené ubrousky z DMka na plochy a stoly s citronovou vůní (supr na ruce a věci).

Náhradní klíňák a regulátor na altík.

Benzín 5litrů v kanystu

max2
Jeste bych pridal nejake kleste Nipex, vazaci drat treba na vyfuk, nejake plastove pasky, deku, vodu na piti nebo doliti a mas to komplet. Vzdy pripraven.

Jo vlastně, vodu mám permanetně. Rajec 1,5 čistej. Na pití i do chladiče, kdyby bylo třeba. To jsem zapomněl. Ono člověk už to bere tak nějak automaticky a nepřemyšlí nad tím, že by to bylo něco spešl.;)

...

Čekal jsem, že tu někdo napíše povinnou výbavu třeba manželku *smich*

joudic*
hodnocení

0x
odpadky, petikacku

hodnocení

0x

Škrabku a smetáček, hasičák desinfekci na ruce, plastové bedýnky na nákup.

honzadadak
hodnocení

0x

1l oleje, 1l chladící kapaliny, základní nářadí (šroubováky, klíče, kleště), drát, ducktape, drcpásky, kus prkna (pod hever), rukavice, náhradní tričko, trenky a ponožky, knoty na opravu pneu, led baterku, klínový řemen, ruční pilku fiskars, malou lopatku, startovací kabely, páčidlo, léky na alergii, Ibuprofen, digitální teploměr, návod k autu (kvůli popisu pojistek), vlhčené ubrousky, plechovku pepsi, energetické tyčinky, starou deku, tričko, trenky, fusekle, univerzální nůž, 5 ks výstražných vest, zápalky, kus hadru, náhradní šroub do kol, náhradní dobíjecí usb kabel, powerbanku, náhradní nabíječku do zásuvky, hasičák, igelitky, kondomy, kus klacku, 1000 kč, lano, žárovky, pojistky, repelent, cca 20 m provazu a v zimě řetězy a pytlík soli/štěrku. Vše se vejde do bočních kapes a rezervy u Octavie.

doplněno 03.02.22 23:49:

Ještě kompresor na 12 V a jednu krabicku cigaret (vhodné jako úplatek)

joudic*
ten uplatek nevim nevim, kazdy kurak ma svou znacku a jinych se nedotkne, lezi mi tady uz 2 roky darovana krabicka camelek, ktere se od reklamy "nova lepsi chut" nedaji kourit

bresser
hodnocení

0x
Pokud vas znamy ma diesel a jezdi jen do prace a do obchodu, tak rozumim, proc ma startovaci kabely :)
Ja mam v autech nad ramec povinne jen skrabku na snih, 1,5L PET pramenite vody (5,50 v kauf lidl tesco)
Tu lopatu na snih a cokoliv lze kdykoliv nalozit nebo si pujcit (stalo se, kdyz jsme zapadli s 4x4:) a susenky a kondomy, to snad muzu mit v batohu ne? V aute to muze kdokoliv znehodnotit/kontaminovat.
Chladici kapalina a olej jsou zbytecne vozit, pokud mate garaz barak kde to mit po ruce, kdyz je treba. Retezy? Tak nevime kde bydli, pokud nekde v kopci, tezko rict.

domdik
hodnocení

0x
Psa a pivo

hodnocení

0x

Balenou vodu, toaletní papír, ručník, roušky.

Nějaký ten utěrák aj. na okna.

juan*
hodnocení

0x

Čistič na okna z Lidlu, pryžovou stěrku na okna, mikrovláknovou utěrku na prach v interiéru, USB-C kabel, Směs do ostřikovačů (nikdy nevíte kdy vám dojde), v zimě rozmrazovač skel (používám minimálně, pouze na boční okna, přední okno mám vyhřívané), v létě deku, opalovací krém a repelent.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]