Dobrý den, v současné době mám Octavii 1 1.6 74kw (combi) a v Listopadu mi končí STK a rád bych si koupil něco novějšího, chtěl bych nějaké combi, ale menší a tak se dívám po fabii druhé generace combi s nájezdem co 150 000 km. Zaujala mě motorizace 1.2 tsi, párkrát jsem s tímto motorem v rapidu jel a celkem mi to vyhovovalo. Většinou jezdíme ve dvou, klasika každý den do práce a zpět, obchod, sem tam nějaký výlet a dovolená. Proto bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s fabii 2 a motorem 1.2 tsi. Jsou tam dvě verze 63kw a 77kw je v nich nějaký konstrukční rozdíl? A který je lepší. Děkuji
Ja tu mam jednu co sme ji dohnali sestřence zatim s ní jezdí bez problémú ma cca 180000km na tachu Dej si bacha na zvuky při startu nesmi to zachrastit a musi jit tiše ted nevim do jakýho roku byl problém s rozvodama a přeskakovali Jinak co sem stim parkrat jel a kupodivu to i jelo Při koupi si múžeš domluvit měřeni emisi a když ti to projde tak pohoda Jinak koukat na beežny veci aby to topilo netlakovalo do vody nebylo to oblity olejem aby neklouzala spojka aby šla klima a veškery spotřebiče aby to brzdilo nebyl deravej vejfuk atd Mužeš si auto nechat prověřit i na stk na svý náklady je to na tobě Jinak ty motory sou co sem čet stejný rozdíl je jen v řj motoru Co sem koukal spousta lidi si kvúli ceně koupí tu slabší verzi a pak si to nechaj někde načipovat
A nebol by lepší 1,4-16V 63kW? K motorom ma napadlo jedine toto.O Fábii 2 generacie sa vie že mala vo výsledku stáť v nákladoch 80% oproti generácii 1.Bavíme sa o vstupnych nákladoch vývoja a konštrukcii.V podstate podvozok je takmer identický.Technika z časti tiež.Šetrenie vidieť na plastoch,v interiéri,na hrúbke plechov a bohužiaľ aj na antikoróznej ochrane.V tomto má 1 generácia Fabie a Octavie výrazne navrch.A to platí tak nejak všeobecne o autách z milénia.Vtedy sa tak nahlas nepoužívalo slovo "saving costs".A na to aby automobilka presvedčila západ že dobré autá skutočne vie,tak musela vyvinúť práve Octaviu a Fábiu.Tým chcem povedať že výber z 2 generáci nemusí byť nutne krok vedľa.
asd1
Atmo 1,4 63 kW je asi v F2 nejlepší motor, sice moc nejede ale nes... se.
Šetřili i na kabeláži, nekvalitní izolace křehne a praská, lámou se dráty v průchodkách, hnije v motorovým prostoru..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.