Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvody peugeot

Od: adamek odpovědí: 6 změna:

Zdravím.Může mi někdo peradit? Je v Peugeot 2008 (rv2015) rozvodový řemen anebo řetěz? V TP je napsané typ motoru HM01.Děkují a informaci.Popřipadě jak bych to zjidtil?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli jsem to dobře našel, měla by to být 1.2 VTi a tam by měl být řemen.

hodnocení

0x

Typ motoru HMO1? To ale vůbec nesedí se značením motorů od PSA! Opište celý VIN kód nebo typ-kód motoru přímo z motoru!

doplněno 31.01.22 14:33:

Motory 1,2 PureTech 82 mají typy motoru HMZ0 -HMZ6 nebo pokud 1,2 PureTech 130 pak motor HNYM/S (ve spojení s 6°manuálem ) nebo 5FS0 ve spojení s 5°man. Nebo potom pak ještě motor 1,6 VTi 120 a typ motoru 5FS9.Tedy za předpokladu že máte benzínové auto.

doplněno 31.01.22 14:51:

Jinak na 99% je rozvodový řemen a v oleji,dp výměna výrobcem 100 tkm nebo deset let , skuečnost že prdnul po 40 000km ! /dajněš na výměnu byli svolávací akce!V9ce pohledejte ve fóru peuclubu v sekci 2008.

Je fakt, že jsem si tím označením nebyl taky úplně jistý, ale když jsem ho zadal do Google, tak na mě vyskočila hromada odkazů na P208/C3... *nevi*

Mně to vyhodilo kdoví co, jen ne motor. Jinak stránky přímo peugeotu (tzv service box -originál stránky PSA) tento typ a vtomtoroce výroby neznají takže satarší nebo mladší -to jsem nehledal., stejně by tazatel měl upřesnit VIN-to pak je jednoznačně !

adamek
hodnocení

už jsem to našel. HM01 je jeden z prvních motorů Peugeot 208/2008 a má řemen v oleji.Dík za rady

OK. Jinak opravdu (pokud jste se nedíval) doporučím přečíst toto : peugeot-club.com/...

Jinak na jednom od PSA (RFN-2,0-16V ) jen řemen, druhý a to mne serýnkuje více (9HX -1,6-16V-66kw HDi) má standartně řemen ale v oleji pak mezi vačkami ještě řetěz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]