Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autolékarnička na STK

Od: osaka odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

zítra jdu na moji první STK. Potřebuji mít v autě nerozbalenou autolekárničku? To co mám v autě je jen rozbalená (bez průhledné folie ve které byla původně zabalená), ale nebyla použita. Bude to problém na STK?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

I na STK se kontroluje povinná výbava. Že se to v praxi nedělá neznamená, že to není v plánu kontroly.

Osobně bych to neřešil. Hlavně že tam je.

hodnocení

2x
Poslední info bylo, že zabalená má expiraci teoreticky nekonečnou, u rozbalené už musíte hlídat expirace jednotlivých součástí. Já vozím jednu levnou zabalenou pro kontroly a jednu svoji - výběr opravdu potřebných věcí rozumné kvality, pár léků proti bolesti, horečce, kynedryl, živočišné uhlí a další věci hodné malé lékárenské kápézetky. Věřte, že nemá cenu řešit křečovitě expiraci např obvazu(tedy toho kvalitního pro sebe), na druhou stranu desetiletého veterána už bych fakt vyměnil.

hodnocení

1x

Na STK se lékárničky kontrolují (měly by). Měla by obsahovat vše předepsané, ale datum expirace už nikoho pár let nezajímá. Na obalu nezáleží.

makk
hodnocení

1x

Nemusí být zabalená, ale musí obsahovat co má a žádná věc v ní by neměla být prošlá.

Že nesmí být obvazy starší než 2 roky už pár let neplatí.

... píše by neměla.

Osobně, kdybych potřeboval ošetřit, tak si nevezmu 15let starej obvaz.

Pro PČR klidně i lékárničku co měl děda ve Š120

Mylsím kolego Gumídku, že kdyby Ti hrozilo vykrvácení, tak že klidně zavážeš ruku i špinovou pucvolou!než někde hleadat obvaz , keterému neprošla expirace!

To učí na každém kurzu první pomoci... při krvácení použijte cokoliv je po ruce, klidně hadr od oleje. Otravu krve vyléčit umíme, vykrvácení ne.

gotrekzagary nemám to sice z žádného kurzu ale je to fakt!Přesně to samé říkával posádkový lékař tehdy nejvyšší hodnost v posádce, když nadříznutí po nás velitelích čet nebo po technicích rot vyžadovali obněnu obvazů v technice!

Jo, ale proč budu obvazovat ruku někomu blízkému či cizímu pucvolou, když 300kč za obvazový materiál jednou za 4 roky mě nezabije :)

K čemu bude záchrana vykrvácení, když nezemře na silnici, ale nakonec v nemocnici. Není lepší minimalizovat riziko sterilním a kvalitním krytím?

Každý to máme asi jinak nastaveno...

Sepsi vyléčit sice umíme, ale u každého kritického stavu v ten moment je to hodně, hodně individuální...

hodnocení

0x

Na STK autolékárničku nekontrolují. Tam kontrolují technický stav vozidla.

Autolékárničku kontroluje Policie ČR při dopravní kontrole. Nemusí být originálně zabalená, ale jednotlivé komponenty musí být všechny a nesmějí mít prošlou záruku.

Opravím-Obsah lékárnička nekontrolují, zda je pak KONTROLUJÍ !

Je fakt, že už je to pár let co jsem byl na STK naposledy, ale nepamatuji se, že by kontrolovali lékárničku... *nevi*

gotrekzagary - Tak to já pamatuju velmi dobře a není to zas až tak dávno. Lékárnička se musela každé 2 roky kupovat nová a na STK za starší dávali pokuty. Výsledek byl, že se mi doma hromadily lékárničky, které nikdy nikdo ani neotevřel. Naštěstí moje dcera pracovala u koní, kde nebyla o drobné úrazy nouze, takže se pro ně uplatnění našlo a nemusely se vyhazovat.

@magdon Ale to, že se kupovala lékárnička každé dva roky si pamatuji taky, kvůli kontrolám PČR... taky jich mám doma několik. Ale napamatuji se, že by mi ji kontrolovali při STK. Je fakt, že je to pět či šest let, co jsem tam byl naposledy. Takže buď mi to vypadlo, nebo to neudělali. *nevi*

slon
hodnocení

0x

Nikdy na žádné STK mi nekontrolovali ani přítomnost lékárničky, trojúhelník, jednou kdysi žárovky ...

Viděli jste někdy někdo, že techni sedne na lz sedačku a vyzkkouší bezpečnstní pás? Vidli jste že zkouší zda funguje dětská pojistk či švihladla nebo ele.stahování skel? Zřejmě asi nikdo-ale i toto by měli správně kontrolovat.

To že nekoukají na lékárničku ještě neznamená že ji nekontrolují-stačí kdyj ji vidí v kufru či kabině!

Kdyby kontrolovali vše co mají, tak tam nejsem půl hodiny, ale půl dne. :-D

No právě! proto nemají čas kontrolovat obsah-stačí když zahlédnou "futrál" ! Jinak to co jsem úpopsal ale skutečně dělají-ale jen v případu, že tam někoho odešle PČR !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]