Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych koupit ojeté menší SUV v benzínu a zatím nevím jakou značku. Dívám se na Kamig, Captur, WW Sportvan, Tiguan. Máte někdo nějaký typ a zkušenosti? Budu jezdit většinou sám, velký kufr nepotřebuji a nájezd max. 10000/rok. Děkuji.
Souhlas. Mám jej už devátým rokem (2013). Ještě původní Duster 4x4 s atmosférákem benzin 1,6 cm3. Volili jsme zejména vzhledem k častým jízdám na chatu, s příjezdem lesní cestou a s větším stoupáním a v zimě ve sněhu. Jinak co se týká ale jízd i po silnici a po městě a parkování (rovněž často), nepoznal jsem větší rozdíl mezi našimi auty minulými ( Felicie, Dacia 1300, Volha 24, Š 120 a dalšími). Nájezd máme rovněž malý, do 5-10 tisíc za rok a pouze spíše kratší jízdy. Spotřebu neřeším (dálka do 8 l, město 11 l), servisuji sám. Je to praktické auto, zatím bez problémů a nejlepší a nejpraktičtější, co jsme zatím měli.
Dělejte jak chcete, ale já bych si SUV nekupoval. Na dálnici to má špatné jízdní vlastnosti a velkou spotřebu, ve městě se to plete a špatně se s tím parkuje a v terénu to taky moc parády nenadělá. Krom toho, že obvykle se jezdí spíš po silnici. SUV jsou módní, protože poskytují falešný pocit bezpečnosti. Něco jako Titanic, je to velké a těžké, tak při kolizi s malým to má navrch, ale pokud vám jde o tohle, tak si kupte Tatru 815.
Záleží. Třeba O1 v dehtu si vezme 5 takže 7 je vysoká. HTP klidně přes 10 takže 7 je nízká.
S popisem SUV souhlasim - ve městě velká nepraktická kráva, teréňák to fakt neni, jízdní vlastnosti oproti normálnímu autu nic moc. Jediná výhoda je vyšší posez a bezpečnost když trefíš menší auto, ta bezpečnost je na úkor toho druhýho auta kde je pozabíjíš.
Pokud vyšší posez, tak bych šel spíš do něčeho typu C-max,
Kdyz s tim nekdo neumi
Ja s SUV projela i male italske ulicky. A parkovani? Bez problemu.
Takze radsi budu mit "titanic" abych prezila, kdyz do mne nejakej nesikovnej clovicek co neumi ani parkovat narazi ![]()
Sama automobilka označuje kamiq jako SUV, tak asi trošku bude. je srovnatelně velký jako Fabia a i se s ním podobně manévruje. Ale rozhodně nesouhlasím s příspěvkem výše. Makk popisuje spíš těžké offroady, možná míří i na velké luxusní SUV, v nich se ale zase cestuje velmi dobře a rozhodně nemají "špatné jízdní vlastnosti". A taky nejsou větší než limuzíny, které by jejich majitelé jinak měli. Myslím, že Makk se s suvéčkem snad ještě nikdy nesvezl.
madam: Podle barvy příspěvku je to nejspíš fake, ale i kdyby ne, tak můžete umět jako bůh, ale když je někde 1,8m a vaše auto má 2,2m tak se tam prostě nevejdete.
makk: To se tedy pletete. V Itálii jsem viděl mnoho takových příkladů, kdy auto bylo širší než ulička a po mírné karosářské úpravě se tam vešlo...![]()
martincakl: Ano máte pravdu, vy se vejdete s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m, prostě musíte mít pravdu za každou cenu, že? Ale takovým se nemá odporovat, takže neodporuji, máte pravdu.
makk: Asi si nerozumíme... Já se s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m nevejdu, leckterý Ital ale ano..
madam: Nebavím se o tom, co píšou, ale kolik tam opravdu je. Audi Q7 má přes zdrcátka 2212mm, Citigo má 1910mm, ale vy projedete s Audi Q7 i tam, kde byste neprojela ani Citigem. Už tomu rozumím
. Jezděte si třeba tankem, když vám to vyhovuje, ale neplácejte nesmysly.
madam - "pisou sirku 1,8 a vpohode se tam SUV vejde" ano, to je typické jednání řidiček (ale i některých řidičů) SUV. Že ale zabíráte ještě půl vedlejšího pruhu, to je vám jedno.
Petr25: nikdy nezabiram vedlejsi pruh
pisou 1,8 ale i tak je to vzdy sirsi a jak jsem psala, necpu se tam kam se ani auto nevejde.
A to je prosim jaka spotreba? Nejaky udaj o okamzite spotrebe? Kombinovana? Spotreba ve meste? Vami vysnena?
4,1 dobrej vtip ![]()
Ve městě bych ti věřil možná tak benzín 10 a nafta 7, pokud teda nejezdíš jen ekorallye v 10 večer po prázdným průtahu 10 km tam a 10 zpátky...
pavlos - Ale to nepočítáš, u hybrida, projetou elektriku a náklady na nabití. To je pak asi o něčem jiném. ![]()
Rovnou auto pro jednoho ne? ![]()
![]()
Je to snad na kazdym jak velky auto chce a i tak by s nim zabral jedno parkovaci misto tak co by pomohlo mensi?
Auto jak kráva = když zajedeš ke Kaufu do parkovacího místa (šířkou navrženýho na první Fobii), zadek auta z něj čumí metr ven a dveře skoro nemáš kam otevřít protože vedle je auto a musíš se ven soukat jak had ![]()
Nebo chceš parkovat do podélnýho stání, před tebou odjede Oktávka, ty tam chceš zaparkovat a zjistíš že se o metr nevejdeš, tak smutně jedeš kroužit po okolí...
@asd1: Dobry, ale nejak postradam hlubsi myslenku v kontextu diskuze. Beru skodovky: Sirka Oct3/Fab3/Kam 1829/1732/1793, delka 4689/3992/4241. Zdroj cz wiki. Zbytek aut jsem nehledal, ale budou na tom +- podobne.
Tak nejak z toho plyne, ze "tazateluv" Kamiq oproti Octavii (kterou nikdo fakt nepovazuje za "auto jako krava") v obou klicovych rozmerech ponekud zaostava, tedy vykrik do tmy @tm fak nechapu...
Dobrý den.
SUV se mi moc líbí.Dávají pocit,že ho řídí někdo,kdo je něco víc )) A pokud je to ještě značka BMW tak to je úplně jasný.Vaši volbu Vám schvaluji a nejlépe tedy BMW řady X...aspoň X5 a nejlépe X 6 A pokud Vám to jen peněženka dovolí,tak ve verzi "M"
Sice na takové auto nikdy mít nebudu.Ale pokud někdy SUV a tak jedině tohle ))
Znám takové, co si koupili X5ku a mysleli si, že jsou něco více, než do toho zahučelo prvních sto tisíc. ![]()
Co takle subaru XV? Není to zbytečně velké, terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové . Není to zbytečně veliké a co se týče nastupování také perfektní. Vůbec ale nepadlo - stáří, cenový limit, jaký druh provozu - proč vozidlo typu SUV.
"terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové"
Co si pod timto mam predstavit, respektive ve srovnani s jakymi auty?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.