Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych koupit ojeté menší SUV v benzínu a zatím nevím jakou značku. Dívám se na Kamig, Captur, WW Sportvan, Tiguan. Máte někdo nějaký typ a zkušenosti? Budu jezdit většinou sám, velký kufr nepotřebuji a nájezd max. 10000/rok. Děkuji.
Souhlas. Mám jej už devátým rokem (2013). Ještě původní Duster 4x4 s atmosférákem benzin 1,6 cm3. Volili jsme zejména vzhledem k častým jízdám na chatu, s příjezdem lesní cestou a s větším stoupáním a v zimě ve sněhu. Jinak co se týká ale jízd i po silnici a po městě a parkování (rovněž často), nepoznal jsem větší rozdíl mezi našimi auty minulými ( Felicie, Dacia 1300, Volha 24, Š 120 a dalšími). Nájezd máme rovněž malý, do 5-10 tisíc za rok a pouze spíše kratší jízdy. Spotřebu neřeším (dálka do 8 l, město 11 l), servisuji sám. Je to praktické auto, zatím bez problémů a nejlepší a nejpraktičtější, co jsme zatím měli.
Dělejte jak chcete, ale já bych si SUV nekupoval. Na dálnici to má špatné jízdní vlastnosti a velkou spotřebu, ve městě se to plete a špatně se s tím parkuje a v terénu to taky moc parády nenadělá. Krom toho, že obvykle se jezdí spíš po silnici. SUV jsou módní, protože poskytují falešný pocit bezpečnosti. Něco jako Titanic, je to velké a těžké, tak při kolizi s malým to má navrch, ale pokud vám jde o tohle, tak si kupte Tatru 815.
Záleží. Třeba O1 v dehtu si vezme 5 takže 7 je vysoká. HTP klidně přes 10 takže 7 je nízká.
S popisem SUV souhlasim - ve městě velká nepraktická kráva, teréňák to fakt neni, jízdní vlastnosti oproti normálnímu autu nic moc. Jediná výhoda je vyšší posez a bezpečnost když trefíš menší auto, ta bezpečnost je na úkor toho druhýho auta kde je pozabíjíš.
Pokud vyšší posez, tak bych šel spíš do něčeho typu C-max,
Kdyz s tim nekdo neumi Ja s SUV projela i male italske ulicky. A parkovani? Bez problemu.
Takze radsi budu mit "titanic" abych prezila, kdyz do mne nejakej nesikovnej clovicek co neumi ani parkovat narazi
Sama automobilka označuje kamiq jako SUV, tak asi trošku bude. je srovnatelně velký jako Fabia a i se s ním podobně manévruje. Ale rozhodně nesouhlasím s příspěvkem výše. Makk popisuje spíš těžké offroady, možná míří i na velké luxusní SUV, v nich se ale zase cestuje velmi dobře a rozhodně nemají "špatné jízdní vlastnosti". A taky nejsou větší než limuzíny, které by jejich majitelé jinak měli. Myslím, že Makk se s suvéčkem snad ještě nikdy nesvezl.
madam: Podle barvy příspěvku je to nejspíš fake, ale i kdyby ne, tak můžete umět jako bůh, ale když je někde 1,8m a vaše auto má 2,2m tak se tam prostě nevejdete.
makk: To se tedy pletete. V Itálii jsem viděl mnoho takových příkladů, kdy auto bylo širší než ulička a po mírné karosářské úpravě se tam vešlo...
martincakl: Ano máte pravdu, vy se vejdete s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m, prostě musíte mít pravdu za každou cenu, že? Ale takovým se nemá odporovat, takže neodporuji, máte pravdu.
makk: Asi si nerozumíme... Já se s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m nevejdu, leckterý Ital ale ano..
madam: Nebavím se o tom, co píšou, ale kolik tam opravdu je. Audi Q7 má přes zdrcátka 2212mm, Citigo má 1910mm, ale vy projedete s Audi Q7 i tam, kde byste neprojela ani Citigem. Už tomu rozumím . Jezděte si třeba tankem, když vám to vyhovuje, ale neplácejte nesmysly.
madam - "pisou sirku 1,8 a vpohode se tam SUV vejde" ano, to je typické jednání řidiček (ale i některých řidičů) SUV. Že ale zabíráte ještě půl vedlejšího pruhu, to je vám jedno.
Petr25: nikdy nezabiram vedlejsi pruh pisou 1,8 ale i tak je to vzdy sirsi a jak jsem psala, necpu se tam kam se ani auto nevejde.
A to je prosim jaka spotreba? Nejaky udaj o okamzite spotrebe? Kombinovana? Spotreba ve meste? Vami vysnena?
4,1 dobrej vtip
Ve městě bych ti věřil možná tak benzín 10 a nafta 7, pokud teda nejezdíš jen ekorallye v 10 večer po prázdným průtahu 10 km tam a 10 zpátky...
pavlos - Ale to nepočítáš, u hybrida, projetou elektriku a náklady na nabití. To je pak asi o něčem jiném.
Rovnou auto pro jednoho ne?
Je to snad na kazdym jak velky auto chce a i tak by s nim zabral jedno parkovaci misto tak co by pomohlo mensi?
Auto jak kráva = když zajedeš ke Kaufu do parkovacího místa (šířkou navrženýho na první Fobii), zadek auta z něj čumí metr ven a dveře skoro nemáš kam otevřít protože vedle je auto a musíš se ven soukat jak had
Nebo chceš parkovat do podélnýho stání, před tebou odjede Oktávka, ty tam chceš zaparkovat a zjistíš že se o metr nevejdeš, tak smutně jedeš kroužit po okolí...
@asd1: Dobry, ale nejak postradam hlubsi myslenku v kontextu diskuze. Beru skodovky: Sirka Oct3/Fab3/Kam 1829/1732/1793, delka 4689/3992/4241. Zdroj cz wiki. Zbytek aut jsem nehledal, ale budou na tom +- podobne.
Tak nejak z toho plyne, ze "tazateluv" Kamiq oproti Octavii (kterou nikdo fakt nepovazuje za "auto jako krava") v obou klicovych rozmerech ponekud zaostava, tedy vykrik do tmy @tm fak nechapu...
Dobrý den.
SUV se mi moc líbí.Dávají pocit,že ho řídí někdo,kdo je něco víc )) A pokud je to ještě značka BMW tak to je úplně jasný.Vaši volbu Vám schvaluji a nejlépe tedy BMW řady X...aspoň X5 a nejlépe X 6 A pokud Vám to jen peněženka dovolí,tak ve verzi "M"
Sice na takové auto nikdy mít nebudu.Ale pokud někdy SUV a tak jedině tohle ))
Znám takové, co si koupili X5ku a mysleli si, že jsou něco více, než do toho zahučelo prvních sto tisíc.
Co takle subaru XV? Není to zbytečně velké, terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové . Není to zbytečně veliké a co se týče nastupování také perfektní. Vůbec ale nepadlo - stáří, cenový limit, jaký druh provozu - proč vozidlo typu SUV.
"terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové"
Co si pod timto mam predstavit, respektive ve srovnani s jakymi auty?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.