Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké SUV

Od: kreator63® odpovědí: 56 změna:

Chtěl bych koupit ojeté menší SUV v benzínu a zatím nevím jakou značku. Dívám se na Kamig, Captur, WW Sportvan, Tiguan. Máte někdo nějaký typ a zkušenosti? Budu jezdit většinou sám, velký kufr nepotřebuji a nájezd max. 10000/rok. Děkuji.

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Dacia Duster

Souhlas. Mám jej už devátým rokem (2013). Ještě původní Duster 4x4 s atmosférákem benzin 1,6 cm3. Volili jsme zejména vzhledem k častým jízdám na chatu, s příjezdem lesní cestou a s větším stoupáním a v zimě ve sněhu. Jinak co se týká ale jízd i po silnici a po městě a parkování (rovněž často), nepoznal jsem větší rozdíl mezi našimi auty minulými ( Felicie, Dacia 1300, Volha 24, Š 120 a dalšími). Nájezd máme rovněž malý, do 5-10 tisíc za rok a pouze spíše kratší jízdy. Spotřebu neřeším (dálka do 8 l, město 11 l), servisuji sám. Je to praktické auto, zatím bez problémů a nejlepší a nejpraktičtější, co jsme zatím měli.

makk
hodnocení

3x

Dělejte jak chcete, ale já bych si SUV nekupoval. Na dálnici to má špatné jízdní vlastnosti a velkou spotřebu, ve městě se to plete a špatně se s tím parkuje a v terénu to taky moc parády nenadělá. Krom toho, že obvykle se jezdí spíš po silnici. SUV jsou módní, protože poskytují falešný pocit bezpečnosti. Něco jako Titanic, je to velké a těžké, tak při kolizi s malým to má navrch, ale pokud vám jde o tohle, tak si kupte Tatru 815.

Je 7 litrů na dálnici velká spotřeba?
asd1

Záleží. Třeba O1 v dehtu si vezme 5 takže 7 je vysoká. HTP klidně přes 10 takže 7 je nízká.

S popisem SUV souhlasim - ve městě velká nepraktická kráva, teréňák to fakt neni, jízdní vlastnosti oproti normálnímu autu nic moc. Jediná výhoda je vyšší posez a bezpečnost když trefíš menší auto, ta bezpečnost je na úkor toho druhýho auta kde je pozabíjíš.

Pokud vyšší posez, tak bych šel spíš do něčeho typu C-max,

madam

Kdyz s tim nekdo neumi *smich* Ja s SUV projela i male italske ulicky. A parkovani? Bez problemu.
Takze radsi budu mit "titanic" abych prezila, kdyz do mne nejakej nesikovnej clovicek co neumi ani parkovat narazi :-D

endoras
Já mám kamiq a trasu Praha-Brno-Přerov jezdím za 5.0l max. A jezdím 110-150
boss
Kamiq neni SUV
danecek*

Sama automobilka označuje kamiq jako SUV, tak asi trošku bude. je srovnatelně velký jako Fabia a i se s ním podobně manévruje. Ale rozhodně nesouhlasím s příspěvkem výše. Makk popisuje spíš těžké offroady, možná míří i na velké luxusní SUV, v nich se ale zase cestuje velmi dobře a rozhodně nemají "špatné jízdní vlastnosti". A taky nejsou větší než limuzíny, které by jejich majitelé jinak měli. Myslím, že Makk se s suvéčkem snad ještě nikdy nesvezl.

makk

madam: Podle barvy příspěvku je to nejspíš fake, ale i kdyby ne, tak můžete umět jako bůh, ale když je někde 1,8m a vaše auto má 2,2m tak se tam prostě nevejdete.

makk: To se tedy pletete. V Itálii jsem viděl mnoho takových příkladů, kdy auto bylo širší než ulička a po mírné karosářské úpravě se tam vešlo...:)

boss
danecek - vite vubec co znamena "SUV"? Ocividne ne. Znamena to "sport utility vehicle" coz kamiq vubec neni. Je jedno jak to ta hloupa automobilka oznacuje :) a kdyz jdete na oficialni stranky skody je kamiq ve vyberu v "mestske" auta, SUV mestske neni
makk

martincakl: Ano máte pravdu, vy se vejdete s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m, prostě musíte mít pravdu za každou cenu, že? Ale takovým se nemá odporovat, takže neodporuji, máte pravdu.

makk: Asi si nerozumíme... Já se s autem širokým 2,2m do uličky široké 1,8m nevejdu, leckterý Ital ale ano..

madam
Makk: nevim proc mne to oznacilo zelene ale co uz, fake to neni
Jezdim tam kde je to pristupne autum, ne kde muze jenom skuter. :-D
Na dalnici pri vystavbe taky pisou sirku 1,8 a vpohode se tam SUV vejde. ;)
makk

madam: Nebavím se o tom, co píšou, ale kolik tam opravdu je. Audi Q7 má přes zdrcátka 2212mm, Citigo má 1910mm, ale vy projedete s Audi Q7 i tam, kde byste neprojela ani Citigem. Už tomu rozumím :). Jezděte si třeba tankem, když vám to vyhovuje, ale neplácejte nesmysly.

petr25

madam - "pisou sirku 1,8 a vpohode se tam SUV vejde" ano, to je typické jednání řidiček (ale i některých řidičů) SUV. Že ale zabíráte ještě půl vedlejšího pruhu, to je vám jedno.

madam

Petr25: nikdy nezabiram vedlejsi pruh ;) pisou 1,8 ale i tak je to vzdy sirsi a jak jsem psala, necpu se tam kam se ani auto nevejde.

k2

@madam: A ktereze zazracne SUV to mate, ze se vejde do 1,8 sirky? Protoze do te se nevejde ani Skoda Citigo...

hodnocení

1x
Na stará kolena jsem si do města pořídil Hondu CRV, nešetřim ji , spotřeba 4.1.
k2

No a toho 4. ledna jste mel pri nesetreni jakou spotrebu?

27.01.22 19:32
4. 1
k2

A to je prosim jaka spotreba? Nejaky udaj o okamzite spotrebe? Kombinovana? Spotreba ve meste? Vami vysnena?

Píšu do města, tudíž je spotřeba pouze město.okresky 5.5 dálnice málo 7.
asd1

4,1 dobrej vtip *smich*

Ve městě bych ti věřil možná tak benzín 10 a nafta 7, pokud teda nejezdíš jen ekorallye v 10 večer po prázdným průtahu 10 km tam a 10 zpátky...

Verbrauch: Honda /...

Spotřeba hodně zajmavá, také se mi nezdá počítám dlouhodobá tak 6.5 nafta, benzín 8.
28.01.22 12:44
asd1
28.01.22 12:52

nečitelný

kajak

to neni pravda pavlos, protoze focus zere 8l, a to ja vim moc dobre. Basta.

Co ti žere Fokus je mi jedno,ten žere i trávu u cesty,moje Honda papá město 3-5 litrů na sto,hybrid.

pavlos - Ale to nepočítáš, u hybrida, projetou elektriku a náklady na nabití. To je pak asi o něčem jiném. *alene*

Kamaráde, hybrid se nabíjí sám rekuperací, takže ho do žádné zásuvky nestrkám.Naklady na nabití 0kč.

jirib
hodnocení

0x
Sám?
Yeti za 250tis.
asd1

Yetiho měl soused funglovku a rychle se toho zbavoval - poruchovej křáp, nadšenej z toho moc nebyl.. Rukama to nebylo prase neni jezdit umí.. Jestli to byl páteční kus nevim, otázka je kolik dnů v týdnu maj ve fabrice pátek *smich*

tm
hodnocení

0x
Když každý jezdí sám, nejlépe v autě jako kráva, nemůžeme se pak divit, že je všude narváno. Když chceš jezdit sám a nechceš jet sockou, kup si auto pro dva...
george
No však co se dívám tak autobusy jezdí taky prázdný.
Panečku to je ekonomický když to zaplatí dotace...
k2

Muzete sem prosim dat definici "auta jako krava"? Dekuji.

boss

Rovnou auto pro jednoho ne? *smich**smich*

Je to snad na kazdym jak velky auto chce a i tak by s nim zabral jedno parkovaci misto tak co by pomohlo mensi?

Jaké SUV #2
asd1

Auto jak kráva = když zajedeš ke Kaufu do parkovacího místa (šířkou navrženýho na první Fobii), zadek auta z něj čumí metr ven a dveře skoro nemáš kam otevřít protože vedle je auto a musíš se ven soukat jak had *smich*

Nebo chceš parkovat do podélnýho stání, před tebou odjede Oktávka, ty tam chceš zaparkovat a zjistíš že se o metr nevejdeš, tak smutně jedeš kroužit po okolí...

k2

@asd1: Dobry, ale nejak postradam hlubsi myslenku v kontextu diskuze. Beru skodovky: Sirka Oct3/Fab3/Kam 1829/1732/1793, delka 4689/3992/4241. Zdroj cz wiki. Zbytek aut jsem nehledal, ale budou na tom +- podobne.

Tak nejak z toho plyne, ze "tazateluv" Kamiq oproti Octavii (kterou nikdo fakt nepovazuje za "auto jako krava") v obou klicovych rozmerech ponekud zaostava, tedy vykrik do tmy @tm fak nechapu...

george
hodnocení

0x
Nissan Qashqai musím doporučit.
Benzín až už 1.2 nebo 1.6.
Alespoň druhá generace s LED denním svícením.
Nádherný auto s kvalitní technologií.
Evropské auto už nechci vidět.

hodnocení

0x

na stará kolena jsem si dal malé suv, cx3 od mazdy, 5 let, max. spokojenost, nešetřím ji, hlavně na dálnici, s motorem 2 litry jezdím za 5,9

hodnocení

0x

Dobrý den.

SUV se mi moc líbí.Dávají pocit,že ho řídí někdo,kdo je něco víc )) A pokud je to ještě značka BMW tak to je úplně jasný.Vaši volbu Vám schvaluji a nejlépe tedy BMW řady X...aspoň X5 a nejlépe X 6 A pokud Vám to jen peněženka dovolí,tak ve verzi "M"

Sice na takové auto nikdy mít nebudu.Ale pokud někdy SUV a tak jedině tohle ))

nox®

Znám takové, co si koupili X5ku a mysleli si, že jsou něco více, než do toho zahučelo prvních sto tisíc. :)

IX 20 1,6 benzin, mám 10 let a spokojenost

hodnocení

0x
Hlavně záleží na Vašem rozpočtu. Kolik chcete aby to mělo najeto. Tím se Vám výběr často dost zůží. Kupříkladu Kamiq s 1.5 tsi je příjemné svezení, VW Sportvan není SUV ale MPV, Tiguan už je rozměrově větší za jiné peníze.

boss
hodnocení

0x

Jestli chcete SUV tak se na kamiq nekoukejte,neni to SUV.
Je male, nizke, nema ani 4x4 jako by spravne SUV melo mit.

lamela*

Wolksvagen t cross

love
Zato tcross je obr s délkou 4107mm proti Kamiqu s 4241mm.

endoras
hodnocení

0x
Kamiq nebo tiguan, to je velký cenový rozdíl. Já osobně mám kamiq 1.6TDI DSG. je to střela a vůbec není velký, ba bych ho ani nepovažoval za SUV, je něco málo vyšší než fabia, spis se jako suv tváří. Ale muzu si ho jen pochvalovat. Roční nájezd mám 12tisic km. Průměrnou spotřebu mám 5.0l. Dobre se mi v něm sedí a na dlouhých cestách me nebolí zadek a nepotí se mi zada (v Superbu a tiguanu ano).
Kufr je tak akorat, na 3 kufry.
endoras
Ještě musím rict, ze pokukuji po Renault Arkana nebo VW taigo, ty nebyly v době, kdy jsem si kamiqa objednával. Dnes bych hodně váhal nad těmito třemi.

hodnocení

0x

Co takle subaru XV? Není to zbytečně velké, terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové . Není to zbytečně veliké a co se týče nastupování také perfektní. Vůbec ale nepadlo - stáří, cenový limit, jaký druh provozu - proč vozidlo typu SUV.

k2

"terénní vlasnosti na špici, jízdní vlastnosti špičkové"

Co si pod timto mam predstavit, respektive ve srovnani s jakymi auty?

S SUV vozidly obdobné velikosti ci ceny.
k2

Kdo a jak vozidla srovnaval? Byl by odkaz na takoveto srovnani/test?

Vy jste ale zvědavej. Chce to taky sám hledat. Jinak sám jsem si testoval Subaru např s X trailem či Outlanderem a vítězem se stává...Subaru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]