Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhradní vůz nebo finanční náhrada?

Od: macina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, synovi naboural auto služebním vozem jistý řidič. Syn teď bude po dobu opravy bez auta. Auto potřebuje občas o víkendech, do práce může jezdit MHD. Známá mi říkala, že když nechce užívat náhradní vůz může dostat místo toho finanční náhradu. Nevíte v jaké kolonce pojistky se toto ukrývá, jestli je to vůbec pravda? Zánámá žije v Německu. A ještě by mě zajímalo, jestli je pamatováno v pojistce na to, že auto nabouráním ztratí svou původní hodnotu, tak jak je tohle řešeno. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stačí nahlédnou do smlouvy. Co je sjednáno, to je dáno. Někdo třeba ani ten náhradní vůz nedostane.

makk

Co je ve smlouvě ho nemusí zajímat, když to neuhradí pojišťovna, tak to uhradí viník nehody. Každopádně pokud jsem něčí vinou přišel o auto, kterým potřebuju denně jezdit do práce, tak mám nárok na kompenzaci a vůbec mě nemusí zajímat co má viník nehody ve smlouvě s pojišťovnou.

Jasně, že si místo rozbité Fábie nemůžu z půjčovny půjčit BMW X5, musí to být přiměřené.

olinl
hodnocení

0x

Na možnost náhradního auta ať se syn poptá u své pojišťovny.

asd1
hodnocení

0x

Poškozený má ze zákona nárok na úhradu skutečné škody. To je i zapůjčení náhradního vozu, ale musí ho potřebovat, nebo proplacení cestovného atd. Ztráta hodnoty vozu ano také je nárok, ale musel by prokázat že ho zrovna teď chtěl prodat a doložit rozdíl ceny bourané X nebourané - takže to je prakticky nereálné.

Zapůjčení vozu - vyšší než obvyklou cenu půjčovného pojišťovna nemusí proplatit a platí si spotřebák = palivo a režii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]