Nejste přihlášen/a.
Hezký den přeji. Chtěl bych Vás požádat o radu, prodal jsem auto na splátky-už teď toho lituji. Všude se píše o nekalích praktikách prodávajících a co takhle nepoctivý kupující.Sepsali jsme smlouvu, která zněla takto. "Prodávající prohlašuje, že technický stav vozidla odpovídá úměrnému opotřebení stáří vozidla. Kupující prohlašuje, že si předmětné vozidlo prohlédl, absolvoval s ním zkušební jízdu. Smluvní strany se dohodly, že zbývající částku uhradí ve třech měsíčních splátkách" - uvedena konkrétní částka, měsíc a do 20. dne v měsíci měla být částka uhrazena. První měsíc vše v pořádku, druhý nastaly potíže-splátka neuhrazena. Pět dní po termínu splátky jsem odeslal výzvu, že splátka nebyla uhrazena. Přišla odpověď. "Auto stojí od začátku měsíce v autoservisu, všude stříká olej." Myslím si, že paní měla dost času mě kontaktovat, že je nějaký problém a požádat o odklad splátky nebo vyřešení tohoto problému. Po mé další výzvě na konci měsíce a na otázku, co je s vozidlem, přišla tato odpověď. "Vozidlo stojí stále v servisu, je napůl shnilé, napůl táhne, je tam špatné turbo-je to vrak. Technik hledá další chyby-rada s právníkem o odstoupení od smlouvy." Při prodeji žádný problém, ani kapka oleje, auto táhne bez problému, turbo bez známek poškození. Horší karoserie, značná část koroze obou prahů a zadní části pod kufrem. Kupující upozorněn na investici na tyto části. Smluvní cena oboustranně dohodnuta. Skoro po čtyřech měsících výmluva na tyto části, že byla zima, nebylo to vidět, špatně si to prohlédly, skrytá vada. Koroze zjevná i na fotech v inzerci.Foto mám uloženo v počítači. Jedná se o vozidlo BMW 325td -rok.1992, tyto vozy mají počítač, kde se ukládají chyby, stačí připojit na diagnostiku. Jak mám postupovat, mám nárok na dohodnuté splátky a je skrytá vada na turbu. Předem děkuji za odpověď. Moc by mi to pomohlo při řešení tohoto problému. Nesvorný
poučte se na vlastních chybách, nejte leasingovka ani charita, aby jste prodával auta na spátky...co je psáno to je dáno, buď dostanete všechny splátky, nebo se budete muset soudit...já myslím, že lepší je najmout si nějakého "Ivana", který nepoctivému kupci rázně domluví, bývá to rychlejší a účinnější než soudy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.