Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená folie na světla u auta?

Od: dada* odpovědí: 14 změna:
Chtěl bych si dát zelenou folii na světla u auta, respektivne jen pouze na přední mlhovky, bojím se, že pak budou světla méně svítit, protože folie bude méně propouštět světlo a další má otázka zní co na to policie a STK, případně před STK bych folii ztrhnul ale aby díky té folii nebyly poškozená světla. Snad s tím má někdo zkušenosti díky. fusion1.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ano, použijte zelené světlo.
Problém je v tom, že STK by to prošlo pouze v případě, že své auto máte registrované jako loď. Na lodích se zelené poziční světla používají, na autech ne.

stkok
hodnocení

1x

Spíš bych si být vámi sehnal čirá světla, než na ně něco lepit. Žlutá mlhová světla budou nejspíš na autě z dovozu, určitě se budou u nás dát sehnat čirá. Bude to sice dražší a pracnější, než lepenka, zato s tím nebudou problémy a bude to svítit jak má. Klidně můžete ta žlutá potom nabídnout levně k prodeji, koupí je někdo po bouračce, komu na barvě nezáleží a možná to bude vnímat i opačně, že se odliší.

hodnocení

1x
Já měl žluté mlhovky na Spartaku

tyler
hodnocení

1x

Jak už zde zaznělo - STK to rozhodně neprojde. U policajtů to projít může, ale je to zbytečná provokace a vlastně jim tímto dáváte o jeden důvod víc vás zastavovat - brzdit. Taky jsem experimentoval s fólií na mlhovky. Výsledek byl vzhledově krásný (žlutá fólie a velké hranaté mlhovky), funkční - opravdu to během vánice pomohlo víc, než světla "bílá" a taky to mimořádně lákalo policajty. Každý týden mě stavěli v průměru 2x. Proč však dávat na mlhovky barvu zelenou, tomu nerozumím.

hodnocení

0x
Má ona fólie atest? Pokud ano, dej si ji.
Jen tak na okraj, k čemu to je dobrý?
dada*
hodnocení

Vzhled a světla by nesvitila žluté ale zeleně
Světla ti svítí žlutě?

Jenyku, jde o mlhovky, takže bych žlutou nevylučoval. Mám je na starém autě také. Tuším, že i předpisy připouštějí žluté anebo bílé, zelené nee. A mmchdm, nedávno jsem někde četl, že je snaha žluté mlhovky opět používat, snad to světlo má mít v mlze lepší optické vlastnosti.

hodnocení

0x
STK to určitě neprojde a když PČR bude chtít, tak to bude řešit taky.
dada*
hodnocení

To je šílený, dřív se neřešilo nic a dneska si člověk pomalu nemůže ani uprdnout, nic díky za odpověď
nickys

Co je na tom šíleného? Na autě nikdy nesměla být žádná zelená světla *alene*, a to ani "dříve".

Jakože to nikdo nebude řešit a Pepík si dá zelená světla, Jarda růžová a Tonda fialková?

olinl
hodnocení

0x

Jak už napsali chlapi přede mnou-bez ATESTU s těmi zelenými úpravami můžeš tak na tuningsrazy-tedy ne na veřejné komunikace. Na mlhovky bych si spíš nalepil atestovanou žlutou či oranžovou fólii (pokud se vyrábí)-oranžová či žlutá barva světla "prosvěcuje" mlhu nejlépe, spíš to tedy světelně "vyrýsuje" okolí. To jde za mlhy dobře vidět na oranžových blinkrech a sodíkových výbojkách veřejného osvětlení.

k2

Muzete sem dat nejaky odkaz na zlutou/oranzovou folii na mlhovky S ATESTEM pro toto pouziti?

olinl

k2-píšu "pokud se vyrábí"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]