Včera se mi vylil kanistr s 5 litry benzinu a sakra nevim jak se toho puchu zbavit při jízdě musím mi otevřené všecky okna jinak bych omdlel Ale potom ji je zima protože venku mrzne jak krava dneska jsem najel do kartacove myčky s otevřenýma oknama ale stejně to nepomohlo a pořád ten benzín jde cítí neexistuje nějaký life hack jak se toho zbavit?m
Benzín se odpaří, buď rád, že to nebyla nafta. Ale jinak si myslím, že trolíš, protože najet do myčky s otevřenýma oknama za účelem zbavení se smradu v interiéru, to by snad normálního člověka nenapadlo.
Odpari sa to tym skor, cim bude teplejsie, ziadna finta na to nie je. Len pozor, pri spravnej koncentracii benzinove pary pekne horia a staci moze iskra od flis bundy voci sedadlu.
Potrebujete vykurovanu garaz a sucasne dobre vetranie.
Ano, čím větší teplo, tím rychleji to vyprchá. Ale pozor, pokud byste strčil do auta přímotop, tak stačí jiskra od termostatu a máte problém definitivně vyřešen.. Podobně by nemuselo dobře dopadnout pokoušet se koberec vysát vysavačem. Zaparkovat někde v teple nemůžete? Ještě si umím představit hodit ten přímotop pod auto a prohřát tak podlahu auta zvenčí. Možná lepší firma, která čistí interiéry aut.
Benzin vysusit ubrouskama nebo jeste lepe silikagelem do kocicich zachodu, to uz se asi stalo, pak namichat sodu na peceni, ocet a horkou vodu, obvzlast octem nesetrit a vsechny potrisnena mista tim prolit, rejzakem podrbat a pak vysusit.
Nakonec pouzit neutralizator zapachu a osvezovac textilli ve spreji a poradne to vystrikat.
snad vune, ne? lifehack je nastartovat auto a pustit topeni s vnitrnim obehem a nechat to pulhodiny bezet s na prst pootevrenymi okny, takto susim vyprany interier namokro
Jediné řešení je mokré čištění interiéru s dobrým rozpouštědlem do této lázně a následně vysušení. mě se osvědčil tekutý prášek na praní s trochou aviváže. Vysátí vysavačem na mokro a vysušení teplovzdušným ventilátorem teď v zimě. Vylila se mi nafta a to byl hnus.
Nevím jak moc se bude držet smrad z benzínu, mě se vylila nafta za předními sedadly a byl to hnus. Musel jsem koberec vyndat vyčistit, a tlumící tkaniny co byly pod kobercem jsem rovnou vyhodil. Dá to nějakou práci, ale možná bude lepší ten koberec taky vyndat a vyprat nějakým vysavačem (Karcher apod) Nebo kontaktovat někoho, kdo se zabývá čištěním interiéru ten by si měl umět poradit. A pozor na výpary, nechával bych nonstop pootevřené okna aspoň na 1/2 cm, dokud to nevyřešíte.
Tekave latky se rychle odparuji, nechat nekde s pootevrenymi okny, ale kde nehrozi jiskreni, treba venku pod pristreskem. Potom posypat mista treba moukou nebo cukrem, nasakne to vsechny smrady. Ocet dat jedine do otevrene nadobky, neprolivat ta mista, jak uz nekdo psal, hrozi zvysena koroze. Na jare pouzit ozonovac (i na tu naftu to bude skvele fungovat). Pokud uz to bude jen nepatrne citit, pujde pouzit zapalena svicka, ale vzhledem k benzinu bych volil volny prostor, otevrena okna a zamraceno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.