Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havarijní pojištění vyplacení částky

Od: kuba* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,měl bych jeden dotaz mám auto na leasing a dnes se mi stala nehoda a viník jsem já,pak praskly naraznik pan do kterého jsem naboural to řešit nechce tudíž žádný papír o záznamu o nehodě nic nemám pouze jsem volal na policii kde si jenom paní zapsala spz a řekla ať si to vyřešíme mezi sebou pokud to není nad 100k ze je hodně nehod...jde mi teď o to mám známého automechanika který by mi to byl ochoten opravit mám ale v pojistné smlouvě ze v domovském servisu 5%spoluucast nebo min 5000kc, a v jiných případech 10% nebo min 10000kc jde mi o to jestli je možnost si nechat až přijde likvidátor nechat vyplatit částku na kterou to odhadne?samozdrejme pokud to bude směšná cena tak jdu do autorizovaného servisu ale jen mě zajímá jestli je ta možnost podle mě je to výhodné pro obě strany když dejme tomu oprava bude stát 35k a oni daji 35k lepší než když půjdu do autorizovaného servisu kde oprava bude 60k jak to tedy je mate někdo nějakou zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Máte auto na leasing, tak není vaše, ale leasingové společnosti. Takže si nemůžete nechávat nic vyplácet a nebo nechávat auto spravovat u kamaráda. Musíte postupovat podle pravidel leasingové společnosti.

asd1
hodnocení

3x

Vlastník je leasingovka a o způsobu řešení události rozhoduje ona, příp. to může být ošetřené smluvně..

kuba*
hodnocení

No to jsem si taky říkal ale Dobre kdybych to teď neřešil a jezdil s prasklym naraznikem což ničemu nevadi není to skoro ani vidět tak mi taky nemůžou nic takže proc bych musel do servisu?auto budu mít za 5mesicu doplacene no zkusím to ještě zjistit

1) Pozor aby to nemělo ostré hrany. Na to by ti policejní kontrola okamžitě skočila a sebrala techničák.

2) Když to budeš řešit až to bude tvoje, tak jedině za své - a to je otázka zda se to vyplatí. Protože pro pojištění se auta fotí, zatajení poškození je pochopitelně pojistný podvod. Takhle to plnění půjde bonusově za lízinkovkou, pak by to šlo za tebou.

3) Plnění takzvaně rozpočtem musí být dohodnuto s pojišťovnou, používá se hlavně u starších aut. Ale ve tvém případě jiný problém - nejsi vlastník, jen provozovatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]