Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta po zemřelém

Od: kixer odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

pronajímal jsem byt starému pánovi, který zemřel. Zůstalo po něm vozidlo, jehož bych se rád stal vlastníkem. Jelikož bylo nutno vyklidit byt a garáž, a někam to všechon dočasně dát, za automobil jsem zaplatil povinné ručení, aby se s ním dalo aspoň legálně jezdit chvíli jezdit. Rád bych věděl, jak postupovat dál. Pán měl tuším jednoho syna - dědice, který je neznámo kde, nelze se s ním prostě spojit. Lze auto nějakým způsobem přepsat na sebe? Mám velký techničák, původní kupní smlouvu, malý bohužel nemám a nevím, kde je.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

1x

na okresním soudu zjistíte kdo z notářů vyřizoval pozůstalost...věci a auto bylo součástí dědického řízení a vaší povinností bylo majetek po zemřelém nahlásit, neprodleně tak učinte . mohlo by se stát že budete obviněn z neoprávněného užívání věcí...tuto věc jste měl ohlásit bud na místním OÚ, nebo policii, konejte nebot neznalost zákona neomlouvá a vyhnete se zbytečným nepříjemnostem...

doplněno 02.05.10 20:54:

v dalším Vám zcela určitě poradí zmíněný notář...

hodnocení

1x

kixere, vozidlo není Vaše. Legálně jen koupit od dědiců.

Přepsat na Vás za těcho podmínek nelze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]