Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Databáze STK

Od: kolos odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Před 2 lety jsem registroval vozidlo ze zahraničí. Předložil jsem jim protokol z STK - kde byla informace o tažném zařízení, bohužel na úřadě to nenapsali do velkého technického průkazu.

Nyní se to při STK zjistilo, že to tam napsané není a dostal jsem 30 dní na to abych to na úřadě napravil. Technici z STK mi na jejich protokol napsali - ,,Tažné zařízení nezapsáno úřadem při dovozu vozidla. Dle protokolu č. ******** je tažné zařízení zapsáno.´´

Auto jsem nechal na STK i se všemi papíry, co jsem k autu měl. Nejsem si jistý, jestli mezitím byl i protokol z technický (2020), protože při vrácení všech dokumentů, tam nebyl. Je možné, že to zjistili z nějaké databáze a já tam ten protokol opravdu neměl? Nebo taková možnost není a musel tam být a ztratili mi ho? Jelikož je to několikátý den a je to větší STK tak ten kdo to semnou řešil nikdo mi nedokázal odpovědět na otázku...

Bude stačit když na registr vozidel pujdu s tímto novým protokolem, kde je napsána věta viz výše? Případně mohou si tam dohledat starší protokol z STK, kde to bude přímo napsaný?

Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

0x

na STK si dohledaji vsechny protokoly zpetne, staci jim k tomu VIN auta

asd1

Ptá se na něco jinýho..

Zeptej se úřadu jestli jim to stačí nebo chtějí duplikát protokolu..

kolos
hodnocení

Díky za odpověď.. Jelikož mám technickou na 30 dní a kvůli covidu jsem přišel o 2 týdny a jdu tam příští týden, tak bych nerad aby mě vykopli že to tam nemají...

caesar02

Nezapsané tažné je pouze jen a jen vina (bordel) registru vozidel, kde bylo vozidlo poprvé přihlášeno v ČR a STK se to vůbec netýká, protože ti tažné do technického protokolu zapsali. Na registru vozidel mají v archivu technický protokol k vozidlu, tak ať jej laskavě vytáhnou a do techničáku tažné zapíší. Budou určitě požadovat správní poplatek za zapsání (normálně se platí). Slušnost by byla, kdyby vám jej odpustili a ještě se omluvili za způsobené komplikace.

asd1

Správní poplatek za opravu jejich chyby? Poplatek se už zaplatil když tam byl poprvé.. Aspoň pokud tažné je v tom protokolu z STK..

caesar02

Jasně jsem zdůraznil, že správní poplatek se obecně platí při zapsání jakékoliv změně (doplnění) )údajů ve velkém TP. Jak to bude v tomto případě nevím, zda jej budou chtít zaplatit nebo ne. Já na mém místě bych odmítl zaplatit a požádal pracovníka registru aby mi zavolal nadřízeného. Pak by se možná "ledy hnuly".

hodnocení

0x

Čemu říkáš "protokol z STK"? Pokud jsi měl technický popis vozidla, tak ten zůstal na registraci. Tam by to měli mít.

asd1

Pokud ho neskartovali *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]