Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yeti 1.2 81kw DSG

Od: martaa odpovědí: 8 změna:
Zdravím, ráda bych požádala o pomoc, pokud se někdo vyzná. Hledám ojetinu na ježdění do práce (40km denně 1:1 okresky/město), klasika víkendové výlety, tedy občas dálnice a 2x do roka dovolená. Jsme 2 pes, občas kola. Nepotřebuju žádnou raketu, ale ať to dá strejdu s kloboukem, ať je to spolehlivý, málo náročný... Narazila jsem na Yetiho 1.2 TSI 81kw DSG. Má málo najeto, auto je z Německa tedy pěkná výbava. Hledala jsem trochu jiné kousky, Yeťák byl náhoda a padnul mi do oka. Jenže neznám žádného (ne)spokojeného majitele. Zkouším hledat na netu, ale nikde netestovali tu 81kw benzín. Nevím, jestli se u nás vůbec prodávala. Jsem trochu nejistá z toho automatu. V jedné recenzi auto i převodovku (byť teda 77kw verzi) totálně pohanili - cuká to, nejede to, když to jede tak to žere... Jinde zas že je to prostorný auto s pěkným posezem, výhledem a dobrým podvozkem na naše silnice... No a teď babo raď :) Zkouším to teda i tady, jestli někdo máte zkušenost nebo tomu rozumíte po technické stránce, brát nebrat a proč... Díky za každý postřeh, radu, názor!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nigi
hodnocení

1x

Vámi zmiňovaný motor je už druhá generace TSI motorů, u které se doposud neprojevily žádné zásadní nedostatky.

Co je větší problém IMHO je ta DSG převodovka. Slabší benzínové a myslím že i naftové verze se dodávají se suchým DSGčkem, které je nespolehlivé a málo kdy vydrží víc jak 100 tisíc kilometrů aniž by se musely měnit spojkové lamely. Spíš se budou muset měnit častěji. Aby se snížilo opotřebení těch spojkových lamel, tak je suché DSG nastaveno tak, že minimalizuje dobu prokluzu, což má za následek škubání a trhání auta při jemných manévrech (parkování, popojíždění v kolonách a tak).

Pokud chcete automat tak běže do naftového dvoulitru a pokud právě menší benzínový motor, tak vybírejte spíš ty s manuální převodovkou.

jirib
hodnocení

0x
Vy budete jezdit v terénu?Na co chcete Yetinu...
Fabia 1.2 Tsi nebo 1.4 Tsi.
YETI jedině 1.9 nebo 2.0 TDI.
martaa
hodnocení

Jak jsem psala - nebyl v mém hledáčku, jen jsem narazila na pěkný kus a zalíbil se mi, tak váhám. Fabii za boha nechci, prostě to auto nesnáším. Co se týče terénu - partner je myslivec, takže občas pole, les... Ale zvládá to i běžný osobák. Nikdy jsem Yetiho nepovažovala za auto do terénu, natož 4x2. Spíš si myslím že je to SUV. Ale jak píšu - chci si nechat poradit.

hodnocení

0x
Benzin je lepší, u nafťák pod +5stupňů netopí.
Podvozek je stejný jak u oktavky2 ale auto je těžší, na našich silnicích počítejte občas s opravou hlavně zadní tlumyče a silonbloky ale zas nadruhou stranu svezení je komfortnější. Do terénu to není.
martaa
hodnocení

Díky za názor. Nečekám žádné extra výkony v terénu a polnacku to jistě zvládne, je to vyšší. Jsem domluvená že se můžu projet, mám právě obavu jak to bude mrštné. Nepotřebuju závoďák, ale občas je to předjíždění třeba a právě z hmotnosti auta mám trochu obavu, tak uvidím
Polňačky zvládá dobře, ale světlá výska je malá, když je hodně sněhu málo projede.

asd1
hodnocení

0x

Soused ho měl od novýho a rychle se ho zbavil - furt se mu něco sypalo, jakej měl motor nevim.. Starší TSI s řetězem byly průšvihový motory, novější s řemenem ujdou ale nechtěl bych to.. Na krátkých jízdách ředí benzín olejem, přímý vstřik = karbony, nutno aditivovat palivo (vif), aspoň pokud to má vydržet dýl než 200 kkm.. Automat - záleží jaká byla údržba, kilometry nemusí být skutečný - zajímej se o německou dokumentaci = protokoly od TUV, faktury za servis. Každej slušnej němčour si to schovává a předá s autem.. Servisky se běžně falšujou, stočení při dovozu v ČR nezjistíš.. Teréňák to moc neni ano jen SUV..

Napadá me Doblo s 1,9 JTD nebo v benzínu s 1,4 T-jet ,řekl bych za míň peněz mnohem víc muziky.. Ale spíš jen manuál..

Nebo Freemmont, to vůbec neni marný, taky s JTD..

martaa
hodnocení

Děkuju za všechny postřehy. O víkendu to ještě proberu s automechanikem, který by mi auto proklepnul. Já prostě nevím, co vybrat. Ráda bych kolem 300tis něco, co není nákupní taška ale ani obr koráb. Užití tak prostě úplně normální ježdění. Líbí se mi golf, ale nacházím spíš dražší kousky. Logicky mi vždycky vyjde fabka kombi, ale já to auto prostě nesnáším. Tak prostě nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]