Nejste přihlášen/a.
Mám nabouraný vůz, který půjde na vrakoviště.
Chci před tím, z něj vymontovat nějaké díly.
Dám značky a techničák do depozitu aby se zastavila pojistka povinného ručení.
Pro vůz si z vrakoviště přijedou a dají mi papír o eko likvidaci, se kterým se vyřadí vůz z registru.
Pro jistotu se ptám jestli je nějaký důvod proč to nedělat - nedávat to teď do depozitu.
Depozit stojí 200kč a měsíc pojištění stojí 300kč. (Nepojízdný vůz)
Je možné že mi tu bude stát i 2 měsíce. Jsem hodně v práci.
Děkuji za rady
Jediný důvod nedat do depozitu je když chceš sponzorovat pojišťovnu :D
Je dobrý díly měnit za vadný tak aby to byl pořád kompletní autovrak, např. prodáš motor ale ten chcíplý si vezmeš a hodíš do auta, stačí to házet do kufru.. Zjisti si co je kompletní autovrak tj. co tam musí být a co může jít pryč..
Ano vrakáč bere pouze kompletní vozy. Ne vždy to platí doslova, ale chce to se s konkrétním vrakáčem domluvit. Např. bez motoru vám to asi nevezmou nikde.
Vzít musí i nekompletní. Je to tak, že ze zákona za kompletní vozidlo nesmí chtít poplatek, za nekompletní vozidlo poplatek chtít může.
Za zákona je možnost z auta na ekolikvidaci odebrat pouze AKB.Ovšem kde toto dodržují? je jich asi málo a mají taky málo zákazníků! Za poslední dobu dvě různé služby a nekouklali že něco chybí-komplet výfuková soustava včetně nejdražšího dílu-KATu, interiér nekompletní, chybějící kola, na druhém autí mi toto ještě destou zvedl abych si sundal kola,bylo dost očesané-komplet lampy... Pokud by chyběl motor-převodovka-tak jednodušše zalíší neúplný vrak ma na úřadě to již dál neřeší a zapíší zánik. Jinak normálně uvažující si vybere za zbořky co je dobré a z druhého auta toto špatné doplní-třeba do kufru a auto je i když není kompletní !
Prosím kolegy o informaci - pokud je nehoda taková, že se deformují kola, rozstřelí motor, nenajde se náprava, utopí se části karoserie - to mám tyto díly nejprve hledat po vrakovištích, zkompletovat a až pak požádat o ekologické zlikvidování kompletního vozu?
Rozstřelený motor je stále motor, zohýbaná kola jsou stále kola. Kastle, přejetá tankem je pořád kastle. Ten vrak ani nemusí být pohromadě a když ho tam přihrnete buldozerem, bude to v pořádku. Jen by mu nemělo nic podstatného chybět a je jedno v jakém stavu ta drť je.
To bude mít seznam ND a odškrtávat, který díl chybí nebo nechybí? Nemyslím, že jsou ty scénáře reálné. Nejhorší situace podle mého názoru a zkušeností okolí je ta, že za vrak nedostanu tu tisícovku. Což se může vrátit 20x v těch rozprodaných dílech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.