Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf 7 1.4TSI 90kW - pokles otacek pri seslapnuti spojky (studeny motor)

Od: mk7g odpovědí: 7 změna:
Ahoj, poslednich par dni mi zacal Golf 7 s motorem 1.4TSI 90kW CXSA 2014 delat to, ze kdyz u studeneho motoru seslapnu spojku, tak motor zacne takhle “vynechavat” a otacky skacou smerem dolu a nahoru.
U tepleho se toto jiz nedeje, pouze kdyz je motor studeny. Na volnobeh tez k nicemu nedochazi (ani u studeneho), pouze pri seslapnuti spojky.
Prikladam video:

youtu.be/...
Nenapada vas neco?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mk7g
hodnocení

Jeste jsem tak nad tim premyslel a napadlo me, zda to nemuze delat napriklad to, ze za studena motor vyuziva elektrickou energii v jinych castech a pri seslapnuti spojky je mozna potreba regulovat skrtici klapku, ktera nema dostatek energie a neotevre se uplne… ale tezko rict…
mk7g
hodnocení

Opravdu se tu s tim nikdo nesetkal?
asd1

U tohohle je základ diagnostikou se podívat na live data - hodnoty z čidel co to přesně dělá.. To nasměruje kterým směrem pátrat. Hlavně snímač polohy klapky atd... vyšlápnutí spojky auto pozná a může změnit volnoběh a v té poloze něco blbne... Mechanický problém to spíš nebude (např. přidřený vypínací ložisko drhne) - bo by mělo být i slyšet..

Těžko říct, sehnat dobrého motoráře který tenhle motor má zmáklý...

layo
hodnocení

0x
Taky mi to začalo dělat na volnoběh po startu to má tendenci se dusit po zahřátí lepší ale jde cítit občas nepravidelné vibrace motorů. Auto po rozvodech v autorizaku teď jsem měnil znovu origo svíčky a přidal k tomu i origo cívky a je to beze změny. Škrtící klapka je čistá a karbonu v motoru moc nevěřím jelikož beru 100oktan plus aditiva. Už tenhle problém prosím někdo vyřešil?
george

Kabely k cívkám jsou ok? Setkal jsem se u tohoto motoru s prodřeným kabelem ve svazku... jinak diag je základ, zda jsou všechna čidla ok atd... určitě nechat vyčíst live data (ale někým, kdo to umí...), dále jsem se setkal se špatnou kostrou a oxidací různě v elektroinstalaci...

Mimochodem smím se zeptat na aktuální cenu komplet rozvodů v autorizáku na CAXA? Děkuji.

layo
hodnocení

0x
Komplet i s vodní pumpou 25t s dvaceti procentama sleva na šekovou knížku. Není to málo ale je to na 180t nebo osm let jak říká Martin Vaculík ze světa motorů.
george

Díky, to je dobrá pálka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]