Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autokamera výběr

Od: samurraj® odpovědí: 4 změna:

Ahoj, řeším teďka to, že si koupím nějakou kameru do auta. Raději bych měl s 4K (není podmínkou), chci aby snímala i zadek vozidla, tzn. potřebuji i rear kameru. Koukal jsem zde v našich e-shopech na různé a nejvíc mě zaujal systém na zpětné zrcátko. Tady jsou dost drahé, tak jsem se mrknul na Aliexpress a můj favorit je tato:

aliexpress.com/..."sku_id"%3A"12000025163893960"%7D&pdp_pi=-1%3B103.94%3B-1%3B-1%40salePrice%3BUSD%3Bsearch-mainSearch

Je 4K, ale nemá 60fps

druhá:

aliexpress.com/..."sku_id"%3A"12000026563378961"%7D&pdp_pi=-1%3B210.53%3B-1%3B-1%40salePrice%3BUSD%3Bsearch-mainSearch

jen full HD, ale má 60fps (má u rear kamery na výběr buď venkovní nebo vnitřní) nevím, co je lepší.

a nebo jsem objevil ještě toto. Je to kamera označovaní IRO G12

aliexpress.com/..."sku_id"%3A"10000001049966137"%7D&pdp_pi=-1%3B204.49%3B-1%3B-1%40salePrice%3BUSD%3Bsearch-mainSearch

Dává se do prostoru zpětného zrcátka, takže nikde nepřekáží, vypadá docela zajímavě.

Takže vůbec nevím, kterou pořídit. Ještě jedna věc, potřebuji, aby ta kamera snímala a četla dopravní značky a ukazovala nejvyšší povolené rychlosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
S výběrem moc neporadím, jen tolik abys se víc soustředil na kvalitu záznamu v noci než na rozlišení a fps. Ve dne točí dobře všechny ale po soumraku se láme chleba.
Taky si rozmysli jaké máš auto a kde zpětně zrcátko. Já si ji koupil na Citroen c4 kde je zpětné zrcátko dost nízko a zjistil jsem, že jak je za zrcátková kamera velká, zakrývá mi na křižovatce nepříjemně velkou část zorného pole výhledu do prava takže mi leží v šufleti a čeká až odříznu zrcátko a přilepím ho na skle výš.

hodnocení

0x
Už bych nekupoval kameru, aniž bych z ní viděl skutečné video a to jak ve dne, tak i za šera a v noci. Že na Ali napíšou 4k 60 fps ještě neznamená vůbec nic, možná tak parametry výstupního videa. Ale že je na vstupu snímač s HD rozlišením a objektiv s mizernou světelností se stává docela často.
Druhá věc - fakt bacha na zakrytí výhledu z auta u těch kamer na zrcátko. Jsou o kus širší a u menších aut a vyšších lidí může dost vadit, navíc může taky kamera kolidovat s clonou proti slunci a je to o nervy.
S konkrétním kouskem bohužel neporadím.
makk

Přesně tak, kameru s HD rozlišením má každá čínská hračka, ale skutečná kvalita toho videa je bídná.

hodnocení

0x
Mám viofo a 129 pro duo je sice drahši,ale perfektní záznam i v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]