Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cebia vs. Carverical

Od: laky odpovědí: 10 změna:
Chci si před koupí prověřit auto přes vin. Jakou službu si mám vybrat? Děkuji za tip

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Pokud je to auto z ČR, tak se vykašli na obojí, kontrolatachometru.cz je zdarma a už zobrazuje i protokoly z technických kontrol a měření emisí.

k2

Tyhle sluzby nejsou ale jen o cisle na tachometru...

praivo*

Však právě proto to píšu, kontrolatachometru.cz už dávno nezobrazuje jenom kilometry, ale i výsledky všech provedených TK a ME. Cokoliv dalšího (skutečného vlastníka, souhlas auta s TP, skutečný technický stav) si stejně musíš prověřit sám (nebo s někým) bezprostředně před koupí.

Cebia, CV a podobní často třeba skenují inzeráty a pak dochází k takovým věcem, jako že to auto vypadá jako stočené jenom proto, že jeden z předchozích majitelů měl v inzerátu překlep. Naopak u historie nehod/pojištění není žádná záruka, že tam bude vše. Škody, které se řešily bez pojišťovny a/nebo bez aut. servisu, nebudou nikde zaznamenány a tudíž nebude co ukázat.

asd1
hodnocení

1x

Vyhozený prachy.. Spíš se zaměř jestli vlastník je opravdu vlastník, neni v exekuci (tj. kupní smlouva od počátku neplatná, policie ti při kontrole auto zabaví a vymáhej si prachy po podvodníkovi sám...) a jaký je aktuální stav auta... Mmch. většina bazarových aut je naleštěný šrot se zásadním problémem (kvůli kterýmu jde z domu) a jak zaplatíš/ odjedeš tak jde všechno za tebou. Takže pokud se nevyznáš tak sebou někoho kdo se vyzná = umí odlišit použitelný auto od šrotu. Sundat růžový brejle, nekoukat jak je to naleštěný a supervýhodný, ale projít celý auto jestli je v pořádku nebo ne..

Sépie akorát projede databázi pojišťoven, kilometry z STK v ČR... Ale třeba můj předek auta na sr.y (zvěř) ti žádná Sépie nenajde protože v databázi jednoduše neni *smich*

laky
hodnocení

Od toho je ta služba, co by mi exekuci zjistila

hodnocení

1x

Prašť jako uhoď, obě stejně skoro na prd.

17.01.22 18:56
hodnocení

0x
Cebia

hodnocení

0x
Používám carvertical a zatím spokojenost. Jen doporučuji koupit min. 2x check rovnou (sleva a člověk se vždy kouká po více autech) a report si uložit na disk (po čase na serveru totiž zmizí).
laky
A prisel jste na neco, co nesedelo? km, bouracka,...
Jednou cena (snížená a pak zase navýšená), ale jinak jsem měl zatím štěstí na auta bez nějakých závad, které by chtěl majitel zamlčet.
Nehody ze servisní historie jsem si pak ověřoval v aut. servisu o co přesně šlo a na to jsem se pak i zaměřil při prohlídce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]