Nejste přihlášen/a.
1x
U vinutých pružin vtšinou jako první praskne poslední, nebo první závit, ten co se začíná zplošťovat. Auto pak klesne o cca 20mm a mnoho lidí si toho ani nevšimne a ježdějí dál, není co řešit, Pokud to ale praskne někde uprostřed, je hodně nebezpečné s tím jezdit, obzvlášť, je-li to na předku. Vycpávání čímkoli může fungovat, stejně tak ale to může selhat a auto to rázem poslat do příkopu, nebo protisměru. Když už jet, tak nechat to tak, jak to je, pokud kolo nedře a jet krokem.
1x
Pokud to dře o kolo, tak nechápu, jak s tím hodláte jet. Je pravda, že jsem podobnou situaci kdysi zažil - na starém Partnerovi mi praskla pravá pružina - přes noc, ráno jsme chtěl jet a hned jsem zjistil, že péro drhne o gumu. Tehdy přijel můj servismen s kolegou, aku flexou uřízli tu špici u gumy a krokem dojeli cca 30m do dílny.
Jinak se mi to stalo i na Octavii, tak rovnou přijeli s odtahovkou a ramenem auto naložili - což bych považoval za nejlepší řešení
1x
Měl bych strach, že ten tenisák praskne. Odtahovka bude nejspíš nutná, nicméně pokud to je na nějakém blbém místě, tak bych auto přizvedl heverem a vnitřek pružiny zkusil vycpat hadry. Ale je to jen okamžitý nápad, netuším, nakolik by to fungovalo ![]()
0x
Vyheverovat, stahovákem péro stahnout aby se uvolnilo a šlo s ním hýbat (nebo pajcrem), srovnat polohu aby nedřelo o gumu.. Vypodložkovat tvrdou gumou, hadrama, špalíkama aby nepérovalo a nestřelilo do gumy...
Určitě je lepší odtahovka, v ručení máš dost možná asistenci na odtah do servisu - to pak neni co řešit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.