Nejste přihlášen/a.
Dobry den chcem sa spytat konkretne u octavii 1 ako je tam riesenych spinanych 12V? napr. kabel k radiu ked dam do polohy 1 spinacku tak sa zapnem a ked kluc vytiahnem, tak radio zhasne... je to len jeden kabel takyto spinany v aute alebo viac? A pripadne ze by som chcel nieco take dorobit relatko, ako ho zapojim? napr toto
30- staly +
85 dam + spinany cez spinacku, teda, ked pootocim do polohy 1 tak pojde +12V na svorku rele 85.
86 - kostra na priamo
a 87 je spinaci kontakt kde pri otoceni kluca do polohy 1 sa dostane 12V na 85 svorku cim 30 svorku pritiahne a spoji ju so svorkou 87 ..
je to tak?
Potřebuješ zapojit rádio tak aby drželo nastavení i po vytažení klíčků, nebo chceš zapojiit světla pro denní svícení?
nie chcem si dat do auta kupit vyhrievacie potahy a tie dat priamo cez vypinac ktory chcem dat na palubovku, len nechcem, aby napatie islo na vypinac aj ked bude vozidlo zamknute...nahodou zabudnem vypat ohrev ce vypinac a bude mi to stale vyhrievat... preto to chcem cez rele..
1U už nemám, jezdím Pašíkem, ale když jsme si montoval světla pro denní svícení tak jsem to zapojil na svorkobvnici T17a na volný PIN číslo 6, tam jde proud od zapnutí zapalování až do momentu než otočíš přepínačem světel do jiné než nulové polohy...světla pro DS tak nepotřebují žádné relátko a zhasínají po zanputí tlumených či dálkových
na ulozto.cz je dílenský manuál včetně schemat zapojení, řeší se i elektrovyhřívané potahy
ten popis zapojení relé máš dobrej funkční
jinak napětí po klíčku najdeš měřením bud přímo v pojistkový skřínce,nebo na tom panelu s relátky pod palubovkou dále na pedálu brzdy a spojky,přímo na spínací skřínce a i u rádia
dakujem za rady... ano viem, ze je aj u radia, len uz tam mam napojene budenie na zosilnovac a nechcem tam pripajat vela komponentov, aby sa nieco vazne nestalo... nenazyva sa to "S" kontakt?
chcem sa este spytatak tym potahom... rozmyslam kupit normalny vyhrievany potah, ktomu dokupit vypinac a poistku a primo od zapalovaca kde je stalych 12V cez poistku na vypinac az ku tomu potahu dat napajanie...chcel by som to dat na dve sedadla, a aby som tam nemal vylku redukciu na dva zapalovace, tak by som to dal na priamo tak, ze by som nacinoval kabliky + a- na zapalovac..
len neviem, keby som prestrihol kabel od tohoto potahu, ci tam je len nejake vyhrevne teleso alebo sa tam nachadza 2 linkovy klasicky kabel na napajanie.. tiez neviete kolko taky potah vydrzi? ako vykurovat..ci to volako casto neodchadza..
potom mam moznost este kupit origo uhlikove vykurpvanie co ide pod calunenie sedadiel len ktomu je uz origo rele a to neviem ako by som zapojil.. kazdy pise na nete, ze to dava priamo od baterky cez rele a vypinac...ale naco tam je to rele, ked to ide od baterky priamo na rele a potom vypinac az ku vyhrievanemu telesu, tak to rele je vzopnute stale nie?
prosim o nejake rady do coho skor ist...
v konektoru k rádiu je 12V po klíčku to co píšeš ty je napětí který se oběví až po puštění rádia na to nic víc nezapojuj !
ty potahy bych ze zapalovače netahal najdi si pod palubkou panel s relátky a pod nim sou 6ky šrouby a na nich silový přívody-tlustý červený kable tak si tam najdí stálý napětí a přez relé,vypinač a pojistku to napoj
relé je tam pro to abys nezničil vypinač neb ty jeho kontakty nesnesou dlouhodobě tak velký zatížení a mohl by se zničit
no ty mas na mysli kabel remote to viem co je ale na ten som nenapajal budenie zosilnovaca...lebo ten kabel tam ani nemam na radiu ja som to dal priamo na zelenozlty kabel ktory ma po otoceni kluca 12V ako pises...a ked kupim len ten potah ktory je origo na zapalovac a ma 2x nastavitelnu teplotu a ten origo kabel odstrihnem a dam tam cca 1,5mm2 kabel + vypinac ZAP/VYP. a poistku 10A tak by to mohlo slapat aj od toho zapalovaca nie?
mohlo ale časem se ti ten kontakt v zapalovači vyhřeje a bude to zlobit navíc co sem koukal tak kabel k zapalovači nemá zrovna kdovíjaký průřez aby se z toho tahalo najednou kde co to radši natáhni o metr a půl kabelu víc a máš jistotu
navíc zapalovač v oktávii je pod napětím i bez klíčku
ved prave to napadlo aj mna len som to chcel spravit preto, lebo decka je origo do zapalovania preto som to chcel spravit na priamo, ale ozaj to nebude dobre ..no ved to, ze to pojde stale len bude stacit zapat vypinac, a to by som tam dal vypinac s podsvietenim aby som ho nezabudol vypnut... a este sa chcem spytat, napr tie uhlikove vyhrevy pod calunenie maju to rele ako som spominal, teraz som sa docital, ze to rele vlastne spina kontakt, tak to pojde asi tak, ze od 12V pojde poistka, vypinac, rele a to rele sa vzopne tym, ze sa prepne vypinac do polohy 1... takze to je to iste tiez to ma funkciu vyhrevu aj bez vlozenia kluca do spinacky nie?
zapalovač u okty já mám vypínanej a klidně bych to na něj dal měl jsem na něm několik hodin měnič kolem 100W odběr a no problém. Jaký mají ty potahy výkon?
originál vyhřívání co je v oktě má běžnej kabel. já osobně bych to natáhnul přes ten zapalovač , pokud chceš mít jistotu tak přímo z baterie přes relé ovladané bud přes ten zapalovač nebo z radia a spíš bych pořešil aby netopilo sedadlo spolujezdce pokud na něm nikdo nebude sedět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.