Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění antifreze Stabil do růžové g12

Od: doutnak® odpovědí: 5 změna:
Ahoj.U Favorita mi na podzim začala téct trubka okolo řemenice od chlazení..V tu dobu bylo v autě naplněno nově G12..3litry plus zbytek voda.Doplňoval jsem jen vodu cca 2 litry čisté vody..A teď v obavě před mrazy jsem do toho přilil cca půl litru kapaliny nalezené doma.. Antifreze STABIL.. čiré barvy.. výrobce SHERON.. Stane se něco? Jako kdysi, když Favorit dostal starý Fridex Stabil a rozežralo to hliník?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jo stane časem ti to vyžere těsnění pod hlavou a budeš mít zbytečný starosti

hodnocení

Dík.Časem to je co? Já to ještě nenastartoval.Talže to mám odsát? Nalil jsem to tam jen ze strachu z mrazů
Do pul roku ja osobně bych to tam nenechával odsal bych to aspoň z nádobky a dal co tam bylo

jabraka*
hodnocení

0x

všechny chemické sloučeniny použité v chladicí kapalině nemohou chemicky pusobit ani na slitiny motorového bloku,nebo chladiče,hadice spíše ztrácejí pevnost třeba oxidací nebo solemi zvenčí.Měděný plášť těsnění pod hlavou jen tak něco nesežere,takřže konečný ortel?Rozhodně ta směs nic s motorem neudělá.Ti výrobci mají také mozek v hlavě.Pokud v návodech tvrdí,že se to s jinými výrobky nemá míchat,tak je to spíše reklamní trik.Kdo by se nebránil,aby lidi nekupovali od konkurence pro dolití chladiče!.

JABRAKA

Mam par zkušeností že to těsnění do pul roku odešlo
Osobně kdysy muj favorit motor bmm smíchal sem kapaliny a bylo
Jinak čistej fridex stabil mi u 120ky po 80000km vyžral hlavu tak že se na magnetce rovnala skoro o 2mm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]