Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení spz - renault megane 2

Od: kuba* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Praskla mi jedna žárovka na osvětlení spz. Po výměně přestali svítit obě dvě. Když jsem měřil napětí jestli tam je, tak na kontaktech mám jen 5,4 až 6,1 voltu. Jedná se o renault megane 2 combi. Může to být naseklej drátek nebo třeba spálené relátko?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co špatná kostra? Renaulty na to celkem dost trpí a ty žárovky osvětlení SPZ to je kapitola sama pro sebe. Jak jsou ty dveře velký tak se při každém zavření dveří zaklepe vlákno a jsou věčně v háji. Já to vyřešil nákupem ledkových a byl pokoj navždy. Tam žádné vlákno není a policajtům ani StK to na osvětlení SPZ nevadí ani když máš obyčejné nehomologované z aliexpress.
kuba*
Kostra pro osvětlení spz je na dveřích od kufru? Nebo u zadních světel pravých? Mě zaráží to nízké napětí. Kolega říkal že by to mohl být někde prodřený drátek a dotýká se někde a proto tak málo je tam.
Kostra by měla být pod světlem. Na jedničkových tam byla určitě ale na dvojkovým to nemusí být pravda. Tam se jim podařilo překopat celý auto od základu a nebylo to úplně šťastné rozhodnutí. Já dvojkový neměl. Měřil jsi to napětí proti nějakému plechu nebo mezi kontakty žárovky?
S nízkým napětím, kdy mi to psalo jen 6V jsem se setkal u nefunkčního zámku na Citroenu a tam to tenkrát opravdu byl zlomený drátek v průchodce dveří.
kuba*
Mezi kontakty žárovky i mezi plechy a stejný. Když jsem řešil zadní stěrač, tak mě bylo doporučováno právě očistit kostru u zadních světel

hodnocení

0x
Zkuste se mrknout na ten kabelový svazek, co vede do pátých dveří. Po otevření dveří je vlevo nahoře v takovém husím krku. Tipnu si, že tam bude pár zlomených drátků.
kuba*
Svazek je docela možná příčina. Akorát že ten svazek byl už několikrát spravovanej že je tam spoj vedle spoje. Zkusím zítra znovu ho projít a zkusím i kostru. Nemůže to být nejakým třeba spáleným relatkem nebo něčím podobným že je tam tak málo?

kuba*
hodnocení

Dobrý večer,

Podařilo se opravit. Byl přerušený drátek v krku co vede do dveří kufru. Druhý drátek byl již v minulosti opravován a vedle spoje držel tak na 1/4 průměru. děkuji za pomoc rádcům. A kostru jsem našel jak jsem psal jen u zadních světel.

milan22
hodnocení

0x
Zdravim, nevíte jaké kabely jsou k čemu? Snažím se sehnat někde popis a nemůžu najit.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]