Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1 posilovač řízení

Od: vrata899 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, mám Fabii 1, 2003r. Nevíte, jestli mohla špatná autobaterii, která měla za sebou už asi 8 let způsobit poškození posilovače řízení? Baterka byla už úplně v háji, nabíjel jsem ji a nevydržela ani přes noc nabitá a ráno abych vůbec nastartoval jsem ji musel na chvíli nabít. Už jsem si koupil novou a než jsem ji stihl vyměnit, tak jsem zaparkoval a z ničeho nic se pokazil posilovač řízení a strašně špatně se pohybuje volantem. Může to mít něco společného s baterkou a tudíž s elektronikou nebo to je pouze náhoda a je posilovač na odpis?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Aby posilovač fungoval musí být dostatečné napětí, jakmile napětí klesne posilovač vypne.
Až akumulátor vyměníte uvidíte.

vrata899
hodnocení

Autobaterii jsem včera vyměnil za úplně novou a problém stále přetrvává s volantem jde špatně točit a svítí oranžová kontrolka volantu na palubní desce
Změřte jestli správně dobíjí alternátor.
vrata899
hodnocení

Takže myslíte, že nebude potřeba měnit posilovač?
Kdo neměří nic neví.
Stačí obyčejný voltmetr, na pojistky lepší žárovka.

culprit
hodnocení

0x

U baterie jsou takový silný pojistky, jsou to plíšky pod šrouby na plastu. Tyhle pojistky odcházejí, mechanicky. Pnutim plastu a vibracema se uprostřed postupně přeruší a není to vidět! Stačí pak zamanilulovat z baterií a když je to nečato, dokončí se to. Vyměňte všechny, stejný problém má pak i abs a elektronika motoru.

vrata899
hodnocení

Pojistky pod víkem od baterie jsem kontrolal a všechny jsou v pořádku
kmet

A vyměnil? Nevyměnil! Holt komu neni rady...

vrata899
hodnocení

Kontroloval je můj známý, který říkal, že všechny fungují, já se v tom moc nevyznám, takže říkáte, že všechny vyměnit?

hodnocení

0x

podívej se jestli máš dost oleje pak diag načíst co to píše a kouknout na live da

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]