Protože nádrž není koule s výtokem dole, je to patvar kopírující konstrukci auta a benzín je z ní nasáván shora, jako když sajete brčkem. A to brčko navíc visí kousek nade dnem, proto z 55 l nádrže nemůžete touto cestou vysát 55 l, vždy tam zůstane ještě někilik litrů nevyčerpatelného zbytku. Je to i proto, že je tak zaručeno, že nečistoty v palivu zůstanou pěkně 20 let vždy ležet na dné nádrže. Kdyby se dovolilo vyčerpat ji do dna, hrožilo by nasátí nečistot a úsad.
Brčko tam nemá. Je tam podávací čerpdalo. Nádobka ve tvaru hrnku a na dně má sítko. Benzín se čerpá nejprve z nádrže do tohodle hrnku a pak z toho hrnu do hadic.
Díky tomu nemá vlvi přelévání paliva v zatáčkách. Ten hrnek funguje jako buffer (mezi nádržka paliva)
Je to nepravdepodobné,Veď ak sa pištol zahltí palivom,tak pištol automatický vypne,takže,ak by bola pištoľ niečím upchatá,tak palivo by nemalo ísť,poistka vypne pištoľ.
A co tam cpeš za bordel? Hadry, listí, kapesníky, cukr, mouku, pilyny, olej, vodu z kanálu?
hnjm
To ne :D Mám dle parametrů mám mít nádrž na 55l u golfa IV. Jenže když mi svítí rezerva, tak čekám že zbývá cca 5 litrů. Když dotankuju plnou, tak mi to veme 45-46 litrů, takže v celku to je 50 místo 55..
Mám Octávii také s objemem nádrže 55 litrů a takě "kupodivu" po rozsvícení kontrolky natankuji 45 litrů. Asi mi tam taky někdo něco hodil .
hnjm
No mám hatchback 1,4 benzín. Já právě našel na hodně fórech 55l jen nemůžu dohledat ty typy motoru, proto mi přijde divný těch 5 litrů, nerozumím proč když má být nádoba 55 je na 50...
V tom případě doporučuju se zbytkem rezervy dojet na benzinku a nechat běžet motor do úplného vycucnutí benzínu ( i když mám dojem že i pak cca 2 l v nádrži zůstanou) a pak natankovat ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.