Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palivová nadrz

Od: hnjm odpovědí: 16 změna:
Ahoj, může dojít k zácpani palivové nádrže pokud by nějaký hnuo ucpal něčím hubici na tankování a člověk by pak tlakem ten bordel dostal do auta?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vzhledem k tomu, že jste nepopal okolnosti a příznaky, tak si říkám, jestli spíš nehledáte návod, jak to někomu provést.
Navíc přezdívka hnjm a v textu: "pokud by nějaký hnuo ucpal"..
hnjm
hodnocení

Ne to fakt ne, řeším to kvůli parametrům a fyzickýmu tankovani
Protože nádrž není koule s výtokem dole, je to patvar kopírující konstrukci auta a benzín je z ní nasáván shora, jako když sajete brčkem. A to brčko navíc visí kousek nade dnem, proto z 55 l nádrže nemůžete touto cestou vysát 55 l, vždy tam zůstane ještě někilik litrů nevyčerpatelného zbytku. Je to i proto, že je tak zaručeno, že nečistoty v palivu zůstanou pěkně 20 let vždy ležet na dné nádrže. Kdyby se dovolilo vyčerpat ji do dna, hrožilo by nasátí nečistot a úsad.

Brčko tam nemá. Je tam podávací čerpdalo. Nádobka ve tvaru hrnku a na dně má sítko. Benzín se čerpá nejprve z nádrže do tohodle hrnku a pak z toho hrnu do hadic.

Díky tomu nemá vlvi přelévání paliva v zatáčkách. Ten hrnek funguje jako buffer (mezi nádržka paliva)

Palivová nadrz
Palivová nadrz #2

hodnocení

1x

Leda by jsi ten bordel pistolí popostrčil dál.

Pistole vypne a palivo nenateče (nepřeteče).

Ty nemáš víčko se zámkem? Jaké auto?

hodnocení

1x

Je to nepravdepodobné,Veď ak sa pištol zahltí palivom,tak pištol automatický vypne,takže,ak by bola pištoľ niečím upchatá,tak palivo by nemalo ísť,poistka vypne pištoľ.

a doplním-pokud volně neteče palivo do nádrže, opět se vypne tankovací pistole!taže ať tak nebo onak=NENATANKUJEŠ !

asd1
hodnocení

0x

Může. Buď se ucpe nalejvací potrubí, nebo když to protlačíš až do nádrže tak to ucpe vstup do čerpadla... Záleží co přesně to je...

hnjm
hodnocení

Takže pak nepůjde tankovat a v tom horsim případě může bordel propadnout až do nádrže a co pak?

A co tam cpeš za bordel? Hadry, listí, kapesníky, cukr, mouku, pilyny, olej, vodu z kanálu?

hnjm
hodnocení

To ne :D Mám dle parametrů mám mít nádrž na 55l u golfa IV. Jenže když mi svítí rezerva, tak čekám že zbývá cca 5 litrů. Když dotankuju plnou, tak mi to veme 45-46 litrů, takže v celku to je 50 místo 55..

Golfy mají víc typů nádrží podle motorizace. Zážehové s hrdlem 22 a 26 a třetí vznětová.

Každá je jiná.

4motion má taky jinou. Kardan jde středem nádrže (je menší)

Celkem jich je 5.

Mám Octávii také s objemem nádrže 55 litrů a takě "kupodivu" po rozsvícení kontrolky natankuji 45 litrů. Asi mi tam taky někdo něco hodil :).
hnjm
hodnocení

No mám hatchback 1,4 benzín. Já právě našel na hodně fórech 55l jen nemůžu dohledat ty typy motoru, proto mi přijde divný těch 5 litrů, nerozumím proč když má být nádoba 55 je na 50...

V tom případě doporučuju se zbytkem rezervy dojet na benzinku a nechat běžet motor do úplného vycucnutí benzínu ( i když mám dojem že i pak cca 2 l v nádrži zůstanou) a pak natankovat ...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]