Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytažení benzínu z Peugeotu 206

Od: alles odpovědí: 20 změna:

Prosím o radu. Mám zezadu nabouraný Peugeot 206. Pojišťovna viníka to posoudila jako totální škodu. Já jsem si to také zjišťoval a neoplatí se to opravovat.

Chci si vytáhnout benzín z nádrže. Vůz půjde na vrakoviště.

Jelikož jsem to nikdy nedělal, následoval jsem návod autozive.cz/...

Pokud se chcete vyvarovat
rizikům, které nasávání ústy má, tak použijte osvědčený a také celkem
jednoduchý postup. I ten je v podstatě založený na fyzice. Hadičku zasuňte
do nádrže tak, jak jste zvyklí a zajistěte, aby její konce byl ponořený
v palivu.

Potom druhý konec ucpěte palcem a
udělejte několik rychlých pohybů směrem nahoru a dolů. Tímto zajistíte, že se
hadička začne plnit tekutinou bez toho, abyste ji museli dávat do úst. Po
chvíli začnete cítit na váš palec velký tlak, což je známka toho, že palivo je
již v hadičce. Video

youtu.be/...

Zkoušel jsem dnes vzít čirou hadici o průměru cca 17mm. Podařilo se mi ji dostat do nádrže a dělal jsem to podle návodu a nic.

Tak jsem tedy zkoušel nasávání vzduchu ústy. Tam jsem sice viděl benzín v hadici, ale ne že by zabírala celý vnitřní průměr hadice. Ale spíše šplouchal menší proud benzínu, který se zase vracel.

A tedy nepovedlo se mi dostat dostatek benzínu i když jsem zkoušel vdechovat dlouho. Samozřejmě jsem zkoušel hadici i různě vytahovat a dávat zpět abych bych pod hladinou benzínu.

Kolega z dílny mi říkal, že údajně by šlo u motoru někde přeříznout hadici od přívodu paliva a že by čerpadlo mi benzín přečerpalo. Poradil by mi někdo prosím kde tato hadice je. Viz fotky.

Není mi ale jasné jak by jelo čerpadlo bez motoru v chodu, což se zastaví když přežíznu ten přívod benzínu.

Vytažení benzínu z Peugeotu 206
Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #2
Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stále nechápu, proč lidi to dělají tak velice pracně.

Najdi relátko palivového čerpadla a proklemuj spínací kontakty drátem. Budou tam dva kontakty cívky a dva kontakty od baterky jeden a druhý od čerpadla. Ty propoj.

Pak ti auto samo vyčerpá kamkoliv cokoliv a hned.

doplněno 13.01.22 13:09:

Nebo si najdi pojsitku fuel pump a kusem drátu na ni připoj 12V od plusu baterky.

doplněno 13.01.22 13:12:

palivo jde do hadičky do lišty vstřiků, kam taky jinam, že?

Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #4
makk

Přesně tak jsem to dělal, pohodlné a vysaješ skoro vše. Jen je třeba zjistit, která hadice je přívod a která odvod, je to popsané, označené i barevně a přinejhorším, když neteče, tak je to ta druhá.

Varianta je taky vyndat plovák a vysát dírou po něm, ale to už je zbyteně pracné a nevysaje se vše.

kare
hodnocení

1x
Vůz jde na vrakoviště?
Zvednu vůz za zadní nápravu vložím uříznutý kanystr a udělám díru do nádrže a je hotovo. :)
PS: když to zvednete dostatečně tam vám bude stačit trychtýř ke kanystru. :)
Jinak, jak bylo psáno klema na relátko a vytrhnout přívodní hadici z palivové lišty...
doplněno 13.01.22 15:39: Proč by si to měl tazatel dobrovolně komplikovat, když očividně neví?
Auto mu přece odvezou tak jako tak...
Pokud má myslet na ostatní, tak by tam ten benzín mohl rovnou nechat. On se na vrakovišti do ještěrky bude hodit. :)
doplněno 13.01.22 15:41: @doutnak *palec*

No, pokud bude chtít někdo nádrž jako náhradní díl, tak to tu neraď (díky). Sám jsem hledal náhradní nádrž na Feldu a skoro 80% prokousnuté nebo poškrábané, že jsem ji nechtěl.

Lidi totiž nepřemýšlí a hledají složité způsobi nebo rovnou jednoduché destrukční.

Když jsem dával auto na likvidaci,tak to tam stejným způsobem "vypouštěli" .. Ještěrka zvedla auto a zřízenec velkým špičatým bodákem nádrž prorazil a benzín si z mého auta vypustil..On to chce dát zlikvidovat a ještě bude přemejšlet,aby náhodou něco nepoškodil? A co když někdo bude potřebovat právě to relátko?*smich*

Doutnáku, relátko je spotřební věc stejně jako žárovka. Nádrž je specifická i v rámci jednoho modelu od výrobce nebo motorizace.

@kare, tazatel bude jeden z těch, kteří pro 5 litrů benzínu si nechají vrtat koleno :)

Gumidku Mě to nevysvětluj, já to vím..ale jsou lidi, kteří by i to relátko kupili tam.Má zkušenost s vrakáčema je tragická.. rozebírají to lidi co nevědí o autech nic a špatnou věc dají do regálů.. Něco poznáš okem,ale startér,altík,motor, převodovku a elektrověci si tam nevyzkoušíš a koupíš si šrot.. Někdo to dělá poctivě..ale těch je minimum.U nás v okolí neznám jediného poctivého vrakovištníka*bum* Navíc chtějí za věci peněz skoro jako za nové..šmejdi
Ja tudle poslal feldu na vrakec s třičtvrtě nádrží byla zima led a ja byl línej *smich*
Chtel sem jen sedačky a byl tam novej altík *smich*

Já jezdím na vrakáč i 40km. Jezdím tam, kde si to vymontuji sám svým nářadím. Nidky vrakáče s regály a překupníky. To je na nasrání a žádná radost s dílu.

hodnocení

0x

Ono stačí najít i tohle relé, rozloupnout mu kryt a kontak sepnout prsty jako mikrospínač a opět pumpa pojede

Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #5

hodnocení

0x
Jak bylo řečeno nejlepší je nakým zpusobem spustit čerpadlo paliva a vypustit do kanystru
Možnosti puštení : sepnout ručně relé čerpadla
Přivest na pojistku čerpadla 12V kusem dratu z vedlejší pojistky co je po napětím
Nebo přivest pokud je přistup napětí přímo k čerpadlu paliva

... akorát nepřivézt napětí na odpor reostatu měřáku paliva.

12V od baterky s možností 400A do zkratu dokáže ten pidi drátek slušně zahořet a v nádrži s palivem bych to neriskoval i když je tam málo kyslíku a nemělo by to bouchnout.

Jo moh sem dodat že čerpadlo ma většinou ty dva silnější draty a někdy je to rozlišený i kontaktama na čerpadle odpor plovaku slabší kontakty a čerpadlo silnější
13.01.22 14:30

;)

alles
hodnocení

0x
Dekuji za odpovedi.
Jistoval jsem ty pojistky a je to pojistka c 2 na fotce.
Talze si musim udelat kovovy zoubek na el. Drat abych to pripojil do toho slotu c 2. Ted jenom nevim jestli to neco treba neodpali pokud to pripojim na ten nespravny kontakt (jsou tam vzdy dva)?
Nestane se nic pokud to spatne pripojim naten eden nespravny?
Palivove cerpadlo je vzadu pod podlahou. Na nej uz primo napojim hadici a zevru to kovovym stahovacim paskem s matici.
Takze by to rovnou tankovalo do kanystru.
Viz druhe foto.
Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #6
Vytažení benzínu z Peugeotu 206 #7
Nestane se nic pokud netrefíš pojistku či kontakt čerpadlo nepojede či se pustí jinej spotřebič
Co se tyče kontaktú pojistky jeden de od rozeplího relé a druhej ti po přivedeni 12V spustí čerpadlo takže opět neni co zkazit
Stačí kus dratu jeden konec skřipneš pod pojistku s 12V a druhej pod pojistku čerpadla až dočerpaš tak to vytahneš
asd1

Nestačí jen sepnout klíček ale nestartovat? Čerpadlo by mělo jet do natlakování lišty, = když bude volná hadice tak pojede furt..

asd1... tyhle vozy nemají čidlo tlaku. V ECU je v programu časová prodleva tlakování a pokud ECU nedostává signál otáček motoru, tak přísun paliva okamžitě přeruší.

To, co popisuješ je velice nebezpečné a žádná automobilka to nemá.

V případě nehody auto se zapnutým klíčkem (což je vždy) a poškozeným palivovým potrubím nehodou bude ECU nekontrolovatelně dávat benál do místa nehody a všude by kolem auta smrděl nateklej benzín z nádrže, který by tam čerpadlo nacákalo a hrozil by požár a uhoření.

Vždy jsem se setkal, že je tam delay a snímání otáček. Buď v ECU nebo jako samostatné relátko se vstupem 1 od rozdělovače na snímání otáček, 15, 30, 31 a silové kontakty pro sepnutí relé palivového čerpadla (takové relátko mělo BMW E30 tuším.

U Favorita čerpadlo nasálo pokaždé na 2s. U MPi Simos 2 Felicie jen poprvé a pak jsi mohl opakovat klíčkem jak jsi chtěl, ale nasálo až po 1 minutě opakování.

V tom konektoru BAT bude určitě 30cítka kontakt (plus baterky)

Vem si krátký drátek a dotkni se BAT jednoho z pinů a pojistky 2 15A (jedno kde, je to pojistka (má propojeno obojí) - stačí se dotknout nahoře na pojistce těch trčících kovovýh teček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]