Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plyn v osob. autě

Od: rengea odpovědí: 8 změna:

Dobrý den jaké jsou podmínky - předpisy při provozu osobního auta s vestavěným pohonem na LPG od výrobce přímo z montážní linky auta.Jde o jaké pravidelné - kontroly revize se jako majítel - provozovatel musím starat.

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako soukromá osoba povinnost revizí/kontrol nemáte, jinak klasicky provozní revize 1x za 3 roky. kontrola 1x ročně mimo rok revize. Ale nevím přesně, jaké jsou podmínky pro zahraničí - jen to, že např. v některých kempech doklad vyžadovali.

doplněno 11.01.22 19:33:

Omlouvám se za přehlédnutí - týká se karavanů a pod.

To není pravda!

hodnocení

1x

Revize LPG v servisu každých 10 tis. km, popř. každý rok, podle toho, co nastane dříve. Je to stejné pro originál vestavbu i pro přestavbu dodatečnou. Pak po 10 letech povinná výměna nádrže. Má 10 let technickou životnost. Zda je majitel fyzická osoba nebo podnikatel je úplně jedno.

Odpověd od @jedubabicka je nesmysl, platí pro jiná plynová zařízení, ne pro auta.

A je jedno zda je to tovární zástavba nebo dodatečná!

@diesel: Však jsem to v mé odpovědi uvedl ;)

Myslím, že např originální vestavby LPG od Dácie mají životnost nádrže delší než 10 let.

Satam tak sorry-špatně jsem přečetl !

007cz
hodnocení

0x
Patřičný zákon či předpis neznám, ale osobně jsem žádnou revizi nikdy neabsolvoval. Neberte to jako návod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]