Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Abs, esp?

Od: aaa555 odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

když jsem včera na namoklé vozovce vyrazil aute na nákup tak po cestě se mi naráz rozsvítili po startu kontrolky ABS a pravpoděpodobně ESP či ta druhá (znak auta a 2 čarky jakoby smyk), zhasli zhruba v puli cesty, tedy po nejakych cca 5 minutach, poté se už nerozsvítili ani po startu zpět a dnes do práce také ne.

Šlo spíš o nějakou chybu elektroniky? A nemusím to řešit? Brzdy brzdí jinak parádně, zadní sem tam pískli před týdnem, ale co jsem auto umyl, tak přestalo. Nerozumím zas proč by to jen tak svítilo, takže spíš čekám závadu, ale momentálně to ani po dalších 3 startech nesvítí. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Neresit. Az zacne svitit znovu, pak resit. Nejlepe napichnout na diag a precist.

hodnocení

0x

Asi je aktivovalo (porucha) nějaké čidlo v kole.

Buď k vůli špíně nebo vadnému konektoru či zlomenému drátku.

Pak záleží na čistotě, okolní teplotě a vlhkosti.

ABS a ESP ti mimochodem rožne i přehřátá brzda na jednom kole, kdy ti třeba odchází ložisko, ale to už to kolo slušně topí. Pro čidlo se změní při takové teplotě jeho odpor, jinak normálně funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]