Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto

Od: opi* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

vyberame s priatelkou auto, rozpocet mame 4tis eur, budeme kupovat v nemecku a potrebujeme help pri vybere...

auto bude sluzit denne cca 20 km do prace, vikendy cca 200km ale aj cesty z prahy na slovensko cize aj 700 a viac..

chceme diesla, a vybrali sme troch favoritov:

takze audi A4 1.9tdi, problem je ze si dost drzia cenu a daju sa zohnat tak okolo roku 2000

druhe je ford focus 1.8tdci, da sa aj rok 2004

treti je volvo v40 ale to ma diesle s renaultu ale aj tak su nejake divne...

som vdacny za kazdu radu!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Pokud já bych si měl vybrat z vámi jmenované trojice tak určitě Audi A4 . Na to Volvo raději zapomeňte v dieslu máte pocit ,že jedete traktorem.

opi*
hodnocení

tiez mi logicky vychadza audina ale zase mat moznost o polovicu mladsie auto(focus) s porovnatelnym motorom a velkostou za tu istu cenu je velka... a co by ste vybrali vy za tie 4 tisicky v diesly?

ar*

Je jasné ,že Audi je nadhodnocené stejně jako je VW a u nás Škoda. Focus není špatné auto a s motorem TDCI je to celkem dobrá volba. Hodně záleží taky na stavu vozu, můžete koupit sice o polovinu mladší vůz,ale podstatně v horším stavu. Špatná volba není ani Peugeot 406 HDI ( 80kW ne66kW). A co bych vybral já za 4000 Euro? To je jasné z mého atavaru*smich*, ale nato mně 4000 nestačí. Momentálně AR 166 JTD a příště AR 159 JTD ( asi Sportwagon)

Hlavně přeji šťasnou ruku.

opi*
hodnocení

je mi jasne ze je to o stasti... ale ja som lucker :D a AR? ja sa chcem vozit a nielen lietat po servisoch... ale auto pekne, to je fakt...

ar*

Jinak ještě doplním ,že mě dost vyhovuje ,že podobný názor má dost lidí, víš co já ušetřím než kupovat předražené Audi a VW *smich* Bodejš by vás bylo jaště víc.*jasne*

doplněno 02.05.10 18:55:

Jak jste si mohl povšimnout tak jsem vám váš výběr navyvracel a doporučil Audi. To že jsou nadprůměrné a vyjímečné nikdo neřkl. Jsou to auta jako každé jiné ani lepší ani horší . To že jim vadí sůl protože jsou z jih no tak to ani nemá cenu komentovat . Hodtě nějaké foto ohnilé 156, 147,159. ,ale to je zbytečné se dohadovat kupte si co chcete jen je zarážející že takový znalec se ptá co má koupit . Přeju šťastnou ruku při výběru.

Jak jsem psal kéž by vás bylo jaště víc.

opi*
hodnocení

prekvapuje ma ako sa majitelia alf stale pokusaju ostatnych presvedcit ake maju spolahlive auto, dal som si len malu pracu najst tabulky spolahlivosti a veru alfy nemozu hovorit o nejakych krasnych umietneniach... :D

imgs.idnes.cz/... alfa neumiestnena

kurzy.cz/... alfa po prvej stovke

tipnanakup.bezpecnyobchod/...

proste alfa, a vobec vsetci taliani su priemerna az podpriemerne a nepovedal by som ani ze su lacnejsie... vobec im nesvedcia nase silne zimy kde sa silno soli, strasne trpia..

ale alfy su fakt pekne auta ale spolahlive urcite nie...

ar*

Pokud jsem vás nějak urazil svojí troufalou odpovědí na vaši otázku "a co by ste vybrali vy za tie 4 tisicky v diesly?" Tak se vám omlouvám. Pokud by jste nepřestali u vás v Trnavě vyrábět 1203 jistě by padla volba na ni.*jasne*

opi*
hodnocení

hehe, vy ste mi na tu otazku neodpovedali :D

a pokial sa niekto urazil tak ja urcite nie :)

s tou trnavou to komentovat nebudem, uplne odveci...

erikch*

zdravím,nedá mi se nezapojit-co to tak člověk pročítá,tak spousta lidí jakože jedině Audi,VW-pak se nestačí divit,když shánějí váhy vzduchu(tím to začíná...),turba a pod.co to stojí za rance,přitom přesně jak píšete-je spousta aut(leckdy povrchně zavrhovaných-jako třeba zmíněná Alfa)co jsou v poho.S Alfou nemám zkušenost,ale jezdil jsem asi pět let s Safranem 3.0 V6 v plynu(byl na zakázku pro nějaký mnišský řád v SRN a stál mě jako pětilety 110tis.)-kdo se svezl,ví.že to je obývák na kolech,a za celou dobu jen oleje,destičky a filtry,přitom 4zónová klima,start na dálku,masáž.sedáky,kůže v barvě vozu a další vychytávky co Audi ani dnes nezná(když ,tak za pomalu statisíc.příplatky) ...Přitom spousta lidí ohrne nos-chce jezdit za 5.5litrů nafty,no a jakmile začne tdi stávkovat(a je jen otázka času kdy začne...),tak nestíhají rozbíjet prasátka...Takže každý podle svého vkusu a peněz-dá se narazit na zajímavé a slušné kousky,no a trocha toho štěstí na předchozího provozovatele...

ar*

Co Ti na to mám říct. Když jsem Alfu kupoval (v Itálii) bylo nalítáno 120 000Km teď má po třech letech něco málo přez 180 000Km a celkem jsem do oprav investoval 170Kč za prachovku řízení. No vlastně 340 Kč dal jsem rovnou nové obě. Přeji šťastnou ruku aby jsi měl podobné výdaje za opravy. Ono to chce se poptat toho kdo jaké auto má a nepřebírat bezmyšlenkovitě názor rádoby znalců a majitelů autobazarů. Až tito majitelé budou mít plné autobazary např Dacií bude to rázem nejspolehlivější a nejlepší auto pod *slunce*

Prostě vybírej a hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]