Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svícení led žárovky

Od: fiat odpovědí: 12 změna:
Zdravím, potřeboval bych poradit.
Mám Fiat Stilo a koupil jsem si led žárovky s Canbus do bodových světel, svítí výborně, ale mám problém s tím, že když nastartuju auto, tak při zapnutí pravého blinkru se rozsvítí zhruba tak na 10% pravá bodovka. Něco podobného se mi děje s levou bodovkou, akorát ta se mi rozsvítí podobnou intenzivitou když mám nastartovaný motor a zapnu světla a je to velmi nepříjemné
Nevíte co by toto mohlo způsobovat? Napadlo mě tam dát odpory, přesněji 1k 1W, ale neměly žádný efekt. Žárovky mají patice T10
Děkuji za odpověď Přikládám i fotky řešení stropního svítidla

Svícení led žárovky
Svícení led žárovky #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Sposobuju to neopravnene zasahy do vyrobcom navrhnuteho systemu a komponenty pochybnej kvality.

vladimirp
Tohle je fakt rada, miluji jak čím dál víc lidé misto rad moralizují.
Místo napsání rady že je to způsobené indukcí a doporučení výměny za kvalitnější LEDku s vyšším odporem je zase plno keců okolo ale rada žádná.
fiat
Chápu, že to není původní, že by tam měly být halogenové žárovky, ale když si je rozsvítíte a stejně si musíte pomalu svítit svítilnou v telefonu tak to je takové, že to občas naštve.
Jinak chtěl bych poradit, kde bych mohl koupit led žárovky s touto paticí nějaké lepší kvality, děkuji.

Tak mi skuste objasnit, co je to ledka s vyssim odporem" a aka "indukcia" sa deje v jednosmernom obvode ... Nevidim dovod riesit radou stav, ked niekto przni auto nehomologovanymi doplnkami. To moze skoncit aj poziarom. To tam chce vysivat v noci na parkovisku alebo co?

Indukce v stejnosměrném systému není.

asd1
hodnocení

1x

Peter má pravdu, ledky tam nemaj co dělat. U osvětlení RZ to je v noci i nepříjemný - značka je osvětlená moc že to až oslňuje a pak pořádně neni vidět do škarpy vpravo - věci ve stínu (třeba chodec, a to první auto blinkr nedá..)

Buď indukce, tam by pomohlo jedině vodiče stínit nebo vést jinudy, příp. přidat odpor.. Nebo horší kostra a proud teče "všude možně" i přes tu ledku.. Led s canbusem je s odporem, takže spíš ta kostra..

fiat
No ledky tam původně nebyly, ale původní halogeny svítily tak, že si stejně bylo potřeba svítit svítilnou v telefonu, když jsem cokoliv hledal,
Jinak ledky do osvícení SPZ, které svítí pomalu metr za auto jsou v noci velmi příjemné, v tomto souhlasím, často to velmi nepříjemné oslňuje a není to úplně bezpečné

automobilový rozvod nedokáže generovat indukci. Může jí být ale ovlivněn zvenku!

hodnocení

0x

Peter má pravdu... A jinak, v autě jsem ledky nezkoušel, mám ale vyzkoušené ledky v bytech. Tam se stává, že ledka svítí při souběhu káblů, na vině je podle mně indukce. Tipl bych podobný problém i v tom autě. Té ledce prostě stačí málo. V bytech to řeším tak, že na okruh dám normální žárovku. Jde to i jinak, zatížit obvod něčím, co indukci "vybije", mslm se tomu říká kompenzátor,třeba poradí elektrikáři...

fiat
Děkuji za odpověď, určitě se zkusím poptat, jinak kdybych zapojil do obvodu s ledkou i původní halogenovou žárovku tak by se indukce vybila? Akorát tedy bojím se že se bude původní žárovka zahřívat a aby tak něco nepokazila.

V jednosmernom rozvode, aky je v aute sa nedeju veci ako v striedavom rozvode v bytovej instalacii.

fiat
hodnocení

0x
*Vyřešeno*
Žárovky jsem vyměnil za jiný typ( viz foto), do obvodu paralelně jsem přidal odpor 1k 1w, protože při vypnutém a nastartovaném motoru nepatrně také svítila a díky odporu přestala.
Svícení led žárovky #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]